Bajnokok Ligája

Jó ómenek, klubrekordok, eurószázmilliók | Érdekességek: Bayern 2-0 PSG



Összeszedtünk nektek néhány érdekességet a Bayern München PSG felett aratott győzelmével kapcsolatban!

A Bayern München 2-0-ra megverte a francia bajnok Paris Saint-Germain alakulatát és mivel párizsban 1-0-ás sikert könyvelt el, 3-0-ás összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Ha vissza szeretnétek nézni a találkozó legfontosabb jeleneteit, akkor az alábbi cikkbe beszúrt 20 perces összefoglaló videó kapóra jöhet számotokra!

Kiejtettük a párizsiakat, továbbmentünk! | Bayern 2-0 PSG

Micsoda számok! A Bayern 21. alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Ez természetesen rekord. A Barca és a Real Madrid áll a második helyen 18-18 továbbjutással. Igaz, utóbbi jövő héten 19-re növelheti ezt az adatot. Az elmúlt 15 évben egyébként 13-szor sikerült továbbmenni. A negyeddöntők április közepén lesznek.

Erre a szezonra levetítve is szuper számokat produkálnak a srácok. 8 BL-meccsen 8-szor nyertek. Ez korábban csak egyszer sikerült: bizony, a 19/20-as, triplázós idényben.

A bajorokat nagyon nehéz megverni az Allianz Arenában. Legutóbbi 18 otthoni mérkőzésükből 16-szor nyertek. Ezeken az összecsapásokon 57-szer találtak be és mindössze 11 gólt kaptak. Az is klubrekord, hogy sorozatban 23. hazai pályán rendezett Bl-találkáján volt eredményes a csapat. Utoljára 2018-ban, a Sevilla ellen (0-0) maradtak gól nélkül a srácok.



Image

A müncheni visszavágón a védelem alkotott nagyot. Ebben a szezonban 7. alkalommal jegyeztek kapott gól nélküli meccset a fiúk. Minden olyan együttes, amely elért hasonló számokat a Bajnokok Ligájában, bejutott a fináléba. Egyébként legutóbb 411 perce kapott gólt a Bayern.

Ami az egyéni számokat illeti, Jamal Musiala 8 sikeres cselt mutatott be az ellenféllel szemben, ez pedig – mióta számolják ezeket a statisztikákat (03/04) rekord az FCB labdarúgói közt Bajnokok Ligája-egyenes kieséses szakaszbeli meccsen.

Choupo-Moting is továbbírta a mítoszát. Mind a 4 olyan meccsén betalált, amin kezdett hazai pályán a BL-ben. Ez eddig csak Roy Makaaynak sikerült a klub színeiben.

És ha kíváncsiak vagytok egy pár pénzügyi adatra is, akkor azt is eláruljuk, hogy a Sky számításai szerint eddig 89 millió eurót zsebelt be a Bayern a Bajnokok Ligájában. Ha megnyeri a trófeát a gárda, 121 millióig ugorhat fel ez a szám. És ehhez jönnek még a jegyeladások és a tévés pénzek.

Jó ómenek, klubrekordok, eurószázmilliók | Érdekességek: Bayern 2-0 PSG
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top