Edzőkérdés

Sajtóhírek: A Bayern kirúgta Nagelsmannt, Tuchel folytatja a csapat élén



Még nem jelentették be, de szinte biztos, hogy szezon közben menesztették Julian Nagelsmannt, a Bayern München vezetőedzőjét.

Egybehangzó sajtóinformációk szerint Julian Nagelsmann azonnali hatállyal távozik a Bayern vezetőedzői posztjáról, miután a klubvezetőség a menesztése mellett döntött. A hír rendkívül hirtelen jött, először Fabrizio Romano exkluzív információjaként. Nem sokkal később a Bild is megerősítette, illetve kijelentette, a rekordbajnok „kirúgta” 35 éves trénerét. Hivatalos megerősítés még történt. A legtöbb forrás szerint ma történhet meg a bejelentés.

A Sky-riporter Florian Plettenberg úgy tudja, inkább „elengedésről” van szó, tehát amíg nem talál új klubot, a klub fizetőlistáján marad az edző. Asszisztensei, Xaver Zembrod és Dino Toppmöller is távoznak. Az alábbi posztban összeszedtük, milyen pénzügyi velejárói vannak a döntésnek:

A megüresedő edzői pozícióba Thomas Tuchel érkezhet. Angol pletykák alapján a legutóbb a Chelsea-nél dolgozó német szakember 2025-ig ír majd alá, és már régóta a klub radarján van. Münchenben él és már szóban megegyezett Hasan Salihamidzicékkal, akik nagyra tartják őt. A Real és a Spurs is érdeklődött iránta, de azonnal elfogadta a Bayern ajánlatát. Több lap úgy tippel, hogy a madridi és a londoni csapat komoly érdeklődése miatt „lépéskényszerben” voltak Kahnék. Egyes narratívák szerint a klub „nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget”.

Hétfőn tarthatja meg az első edzését Tuchel a magyar másodedzőjével, Lőw Zsolttal, aki korábban a PSG-nél és a Chelsea-nél is együtt dolgozott vele.



Julian Nagelsmann mit Freundin in den Bergen - so entspannt der Bayern-Trainer vor Showdown

Nagelsmann Ausztriában síelt, amikor a sajtóhírek elárasztották a közösségi médiumokat.

A döntést többségben negatív visszhang követte a közösségi médiás felületeken. A népszerű Bayern & Germany angol hírportál szavazásán 7 óra alatt a 26 ezer követő 80%-a rossz döntésként könyveli el Nagelsmann elküldését, 20 ezer voksoló 75%-a viszont már igen választ adott arra a kérdésre, hogy Tuchel-e a megfelelő utód.

Nagelsmannt a Kicker kérdezte meg, tud-e a hírekről, erre pedig úgy válaszolt, hogy igen, de megjegyezte, hogy a klubtól még nem hallott róluk. Fabrizio Romano szerint csütörtök este hozták meg a végső döntést, erről pedig nem tájékoztatták őt. Az olasz transzferguru szerint az ok a “nagyon komoly egyet nem értés” volt a vezetőség és Julian között, valamint a “játékosokat is elvesztette”. Florian Plettenberg pedig úgy tudja, a „Bundesligában tapasztalt sportszakmai hátralépés”, illetve a „tehetséges labdarúgók és top transzferek alacsony arányú fejlesztése” szerepel az indokok közt.

Kerry Hau szerint mind a stábot, mind a labdarúgókat meglepetésként érték a sajtóinformációk. Christian Falk arról írt, hogy Nagelsmann éppen síeléssel töltötte az időt Ausztriában, amikor tudomására jutottak a pletykák. Péntek délután fogja aláírni a szerződésfelbontását – ezt már a SPORT1 közölte.

A következő órákban frissítjük majd ezt a cikket, hiszen egyre több és több információt tudunk meg, úgyhogy nem árt visszanéznetek ide.

Sajtóhírek: A Bayern kirúgta Nagelsmannt, Tuchel folytatja a csapat élén
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top