Vezetőség és stáb

Lőw Zsolt lett a Bayern egyik másodedzője



Thomas Tuchel érkezésével új stábtagokat köszönthetünk a Bayern München edzői csapatában. Egyikük a Bajnokok Ligája-aranyérmes Lőw Zsolt.

A 43 esztendős balhátvédből lett tréner, Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel egyik segítője a Bayern kispadján. Lőw korábban a PSG-nél és a Chelsea-nél is együtt dolgozott a német vezetőedzővel, akivel 2020-ban BL-döntőbe jutott (PSG 0-1 Bayern), 2021-ben pedig elhódította a trófeát (City 0-1 Chelsea).

2022 szeptemberében vált meg tőle is a tulajdonosváltáson áteső londoni klub. Egy novemberi interjúban beszélt a jövőjéről, és a Bayern felkéréséről akkor még mit sem sejtve így nyilatkozott az NSO-nak:

„Ha jönne egy olyan ajánlat, amely kapcsán azt érezném, jelentős szakmai kihívást tartogat, miközben mind az ország, mind a város, mint a klub hozzáadna valamit a családunk életéhez, elképzelhető, hogy rábólintanék. […] Az nem titok, hogy lojális fickó vagyok, ezért az első számú opció az, hogy Thomas oldalán dolgozom tovább. Meglátjuk, lesz-e olyan kihívás, amire nem tudunk nemet mondani. Emberileg és szakmailag is remekül megértjük egymást, hogy az együttműködésünk sikeres, arról a trófeák száma ugyanúgy árulkodik, mint a köztünk lévő bizalom. Ha kaptam bármilyen felkérést, arról Thomas az elsők között értesült, érdemben vele beszéltem róla először. Tisztában van az értékeimmel, továbbá azzal, milyen lehetőségeim voltak, illetőleg vannak, de ő azt szeretné, hogy a jövőben is együtt dolgozzunk.”



Zsolt Lőw - Player profile | Transfermarkt

Itt még játékos-edző viszonyban a Mainznál.

Lőw az Újpestben nevelkedett és a Lilák felnőtt csapatában 99 mérkőzésen szerepelt. 2002 és 2011 között Németországban futballozott. Játszott a Cottbusban, a Hansa Rostockban, a Hoffenheimmel pedig a harmadosztályból az elsőbe jutott fel. Játékoskarrierjének utolsó állomása Mainz volt, ahol Thomas Tuchel alatt focizott. A magyar válogatottban 25-ször szerepelt.

Visszavonulása után szinte azonnal a Red Bull Salzburg akadémiáján kezdett el dolgozni, majd a 2014/15-ös idényben a felnőtt csapat asszisztensedzője lett. 2015 és 2018 között Ralf Ragnick és Ralph Hasenhüttl segédje is volt a Lipcsénél, nagyrészt a Bundesliga élmezőnyében szerepelve.

2018 júliusa óta pedig folyamatosan Thomas Tuchel jobbkezeként dolgozott a cikk elején említett csapatoknál, összesen 226 találkozón. Lőw mellett Arno Michels is asszisztensként csatlakozik a stábhoz. Ő a Mainz óta mindenhová „elkíséri” Tuchelt.

Lőw Zsolt lett a Bayern egyik másodedzője
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top