Sajtótájékoztatók

Tuchel bemutatkozott: A Nagelsmann-féle alapokra kell építenünk a triplázáshozA Bayern péntek délután bejelentette, hogy Thomas Tuchel lesz a menesztett Julian Nagelsmann utódja a Bayern kispadján. A szombat déli sajtótájékoztató második részében a müncheniek új vezetőedzője be is mutatkozott és megtartotta első sajtótájékoztatóját Münchenben Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic társaságában.

That's it - The session ends with a joint photo.

Thomas Tuchel

Az érkezéséről: Meggyőződésem, hogy megtiszteltetés és kitüntetés, hogy a Bayern megkeresett. Amikor aláírsz egy szerződést, az nagy megtiszteltetés. Kifejezett köszönetemet fejezem ki a belém vetett bizalomért az  Oliver Kahn, Hasan Salihamidzic, Herbert Hainer és Uli Hoeneß négyesnek. Amikor egy ideig külföldön dolgozol, még inkább tudatában vagy a Bayern értékének. A klub DNS-e az elkötelezettségről szól. A Bayern egyenlő a győzelemmel és annak módjával is. A csapat Európa egyik legtehetségesebb és legjobb csapata. Nagyon várom már, hogy ezzel a csapattal dolgozhassak. Ezekkel a játékosokkal minden trófeáért versenyben van a klub. Ez egyben nagy elkötelezettséget is jelent. Nem utolsó sorban pedig személyes vágyam, hogy a családom közelében dolgozhassak. Sok oka volt annak, hogy gyorsan elkötelezzem magam.

How did the signing go from Tuchel's point of view? - "The timing was surprising, I didn't expect it and there was no contact beforehand. I assumed that I would continue my career abroad. The first conversation was on Tuesday evening. The size of the challenge then tipped the scales - I wanted to do it. I was already in very close contact with Bayern once. At that time, I couldn't wait. It would never be appropriate to put anyone under pressure. It happened very quickly, it's a top solution for me."

A tárgyalásokról: Az időzítés meglepett, nem számítottam rá és nem volt előzetes kapcsolatfelvétel sem. Feltételeztem, hogy külföldön fogom folytatni a karrieremet. Egyszer már nagyon közel voltam a Bayern-hez. Az első tárgyalás most kedd este volt. Nagyon gyorsan történt, ez egy remek megoldás számomra.

A feladatáról: Nincs sok időnk. Valószínűleg péntekig nem fogok találkozni a válogatott játékosokkal. Meglepő az időzítés, azért is, mert mindhárom versenysorozatban még fennáll a végső győzelem esélye. Szóval a kevesebb néha több, a részletekről fog szólni minden. Van elképzelésem arról, hogy mit lehet tenni, nagyon váram már.

A tekintélyről: „Én az edzőpályán való teljesítmény híve vagyok. Nagy felfordulás, amikor egy vezetőedző távozik. A bizalom elnyerésének leggyorsabb módja, ha közvetlenül utána pályára lépünk. Egyértelmű, hogy a csoportos megbeszélések és a játékosok visszajelzései is napirenden vannak. Végső soron mindenkinek segít, hogy jövő szombaton már játszunk. Ez egy hatalmas meccs mindannyiunk számára. Most az önbizalom és a várakozás építése a cél.

Tuchel's coaching team - "My coaching team wasn't prepared either, so a big thank you to the families for their flexibility. Arno Michels and Zsolt Löw will be there, they have been working with me for over ten years. We hope to add Anthony Barry, who is currently still under contract with Chelsea."

Az edzői stábról: „Az edzői stáb sem volt felkészülve, ezért nagy köszönet a családjaiknak is a rugalmasságukért. Arno Michels és Löw Zsolt ott lesz mellettem, ők már több mint tíz éve dolgoznak velem. Reméljük, hogy Anthony Barry is csatlakozik hozzánk, aki jelenleg még szerződése van a Chelsea-nél.

A célokról: Ahhoz, hogy triplázni tudjunk, a Nagelsmann-féle alapokra kell építenünk a csapattal. Természetesen vannak kockázatok, de szeretjük a nyomást és a stresszt. A játék iránti szeretetem sokkal nagyobb, mint bármilyen aggodalom. A cél, hogy magabiztosan közelítsünk mindhárom trófea felé.

Nagelsmann-ról: Megértem, hogy ez nagyon megalázó érzés Julian számára. Ez nem az én felelősségem, ezért nem fogom közvetlenül felvenni a kapcsolatot vele, mert nyitottan várakozással és energiával telve akarok hozzáállni a feladatomhoz.

Tuchel on the big match against Dortmund on Saturday - "In the first seconds of the conversation I was relatively naive. The challenge of starting directly with the game against Dortmund couldn't be bigger. It's German football's biggest clash. It's taken on a new explosiveness, due to our gap in the standings and BVB's extraordinary run. But that hasn't stopped us from approaching the task with anticipation."

A Dortmund elleni rangadóról: Az, hogy rögtön egy Dortmund elleni meccsel kezdünk, az nem is lehetne nagyobb. Ez a német futball legnagyobb összecsapása, amely most még kiélezettebb a tabellán való lemaradásunk és a BVB rendkívüli formája miatt. De ez nem akadályoz meg minket abban, hogy várakozással közelítsünk az előttünk álló feladathoz.

A Bayern keretéről: Természetesen ismerem a csapatot és a teljesítményét. Egy ideig nem is gondolkodtam a kereten. Aztán kedd este kezdtem el először gondolkodni rajta. Angliában vagy Párizsban rendkívül magas a Bayern München megítélése. Senki sem szeret a Bayern München ellen játszani. A klub mérete, ereje vitathatatlan. Az angol bajnokság természetesen kivételes, a legnagyobb kihívás Európában. De a Bayern csapata a Premier League-ben is felvenné a versenyt a bajnoki címért.

A szerződéséről: „Számomra ez nem sokat számít. Kényelmesen érzem magam a szerződésem hosszával. Ha jól megy majd, akkor megpróbáljuk meghosszabbítani és ha valamelyik ember mellettem nem érzi jól magát, akkor változtatunk. Első lépésben megpróbálok eleget tenni a belém vetett bizalomnak.

Oliver Kahn

Thomas Tuchel kvalitásairól nem kell beszélni, azok lenyűgözőek. A pályafutása is ezt bizonyítja. Nem könnyű egy olyan csapatot irányítani, mint a PSG. Ő mégis elvezette őket a BL-döntőig. A Chelsea-nél is nagyon sikeres volt az első naptól kezdve. Ez egy lenyűgöző önéletrajz. Egy igazi személyes fejlődés áll mögötte. Ezért is örülünk, hogy Thomas Tuchel lett a csapat edzője.

Kahn on new coach Tuchel - "There's no need to discuss his qualities, they're impressive. His career is also a testament to that. Supervising a squad like PSG is not easy. He's led them to the CL final. He was also very successful at Chelsea from day one. It's an impressive CV. There's real personal development behind it. That's why we're very happy that Thomas Tuchel is now our coach."

Hasan Salihamidzic

Kedden felhívtam Thomast. Mindannyian profik vagyunk. Arra a következtetésre jutottunk, hogy szükségünk van egy ilyen edzőre, aki sok tapasztalatot szerzett, külföldön is. Kedd este találkoztunk és egy nagyon jót beszélgettünk. Az első másodperctől kezdve nagyon izgatott volt, sokat beszélgettünk. A következő napokban Marco Neppe és én tárgyaltunk az ügynökségével, hogy két napon belül dönthessünk. Pár évvel ezelőtt már tárgyaltunk, akkor nem jött össze. Meg voltunk győződve arról, hogy Thomast ide akarjuk hozni. Amikor eljött a pillanat, először személyesen beszéltünk Julian-nal. Most pedig már van egy új edzőnk Thomas Tuchel személyében, üdvözöljük.

 

Tuchel bemutatkozott: A Nagelsmann-féle alapokra kell építenünk a triplázáshoz
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Csevej Sanéval, terefere Müllerrel, dumcsi Neuerrel | Tuchel első napjai a Bayernnél

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top