Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Nincs olyan csapat, ami ellen nem mi lennénk a favoritok



Leon Goretzka a válogatott szünet alatt adott interjút a Sport Bildnek. Előkerült Julian Nagelsmann, a Dortmund elleni rangadó és a City elleni BL-párharc is, mint téma.

A Bayern 28 esztendős középpályása legutóbb a német nemzeti csapatban szerepelt Belgium ellen. Azon a meccsen félóra után le kellett őt cserélni sérülés gyanúja miatt. Azóta Leon elmondta, semmi komoly nem történt vele és bevethető lesz a BVB elleni gigaderbin.

A Sport Bild még a belgák elleni barátságos meccs előtt kérdezte őt a Bayern körüli legfontosabb témákról.



Nagelsmann menesztéséről és az annak okaként emlegetett hullámzó teljesítményről: A hír meglepett minket, ehhez kétség sem fér. Julian egy kiváló edző és nagyszerű ember. Voltak óriási mérkőzéseink, mint a PSG elleni visszavágó, amit azonban egy Leverkusen elleni átlagos meccs követett. Ilyen nem történhet a Bayern Münchennél. Jobban kell végeznünk a dolgunkat.

Thomas Tuchelről: Sajnos nem ismertem őt személyesen eddig. De mindannyian tudjuk, mit ért el, és értékeljük a sikereit. Nagyon tiszteljük őt ezen eredményei és a tapasztalata miatt.

A Dortmund elleni rangadóról és hogy ki a favorit: Kétségtelen, hogy nyomás van rajtunk. Mi okoztuk azt, hogy ilyen pozícióba kerültünk. Az a jó, hogy a Bayern korábban az ilyen helyzetekben mindig szállítani tudta a jó teljesítményt. Ez a terv szombatra is. Ahogy Kylian Mbappé is mondta, „mindig mi vagyunk az esélyesek”. Otthon játszunk. Nincs olyan csapat, ami ellen nem mi lennénk a favoritok.

Arról, hogy mely BVB-játékosnak kedveli legjobban a játékát: Julian Brandt úgy hozza folyamatosan a top teljesítményeket, mint soha korábban a pályafutása során. Nagyon szeretem nézni azt, ahogy focizik. Kár, hogy megsérült a Chelsea ellen.



FC Bayern: Ohne Kimmich und Müller: Goretzka und Gnabry im Fokus

Góljai után gyakran veszi hátára barátját Leon.

Arról, hogy beszél-e Sanéval és Gnabryval az őket ért kritikákról: A csapat feladata, hogy beszéljen a srácokkal az ilyen dolgokról. Én is megteszem ezt. De konkrétan, mondjuk Serge (és a párizsi utazás) esetében mit kéne mondanom? Tudja, hogy az nem volt a legjobb ötlet. Viszont szabadnapja volt. A reakciók sokkal nyugodtabbak is lehettek volna.

Serge-nek nagyszerű karaktere van és mindig készen áll, hogy beleadjon mindent a siker érdekében. Igazi profi.

Gnabry formahanyatlásáról: Serge, akárcsak több másik játékos, akkor játssza a legjobb meccseit, amikor teljes bizalmat kap a csapattársaitól és az edzőtől. Egyszerűen élveznie kell a focit, mindezt szabadon. Tudjuk, mire képes.



FIFA 22 | CR7, Haaland, Goretzka: Die beliebtesten Spieler in FUT

Küldetés: megállítani Haalandot!

A Manchester Cityről: A legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk a sorsoláson. De szerintem ők is hasonlóan gondolkodnak rólunk. Jó kis döntő lett volna ez a párosítás. Készen kell állnunk.

Arról, hogy mi futott át az agyán, amikor meglátta, hogy Haaland ötöt lő a Lipcse ellen: Azt, hogy meg tudnám tanulni tőle, hogy hova álljak pontrúgásoknál, hogy minél több gólt szerezzek. Nem tudom, lehet mágnes van a cipőjében. Hihetetlen módon érzi a kaput. De nem Haaland, hanem a Manchester City ellen játszunk. Imádjuk a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszos meccseit. Alig várjuk ezt a különleges napot.

Goretzka: Nincs olyan csapat, ami ellen nem mi lennénk a favoritok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top