Vezetőség és stáb

Csevej Sanéval, terefere Müllerrel, dumcsi Neuerrel | Tuchel első napjai a BayernnélÖsszegyűjtöttünk minden érdekes történést és sajtóhírt Thomas Tuchel első Säbener Straßén töltött napjairól.

Szombat délután, egykori együttese, a Dortmund elleni bajnokin éppen csak egy hete és egy napja lesz, hogy kinevezték a Bayern München vezetőedzőjének Thomas Tuchelt. A 49 éves edző komoly feladat előtt áll: csak áprilisban nyolc mérkőzés lesz, ráadásul kettő az élmezőnyben lévő Freiburg, kettő pedig a BL-győzelemre szintén nagy esélyes Manchester City ellen.

Éppen ezért kell minél gyorsabban akklimatizálódnia. Mutatjuk, mi történt vele az első három edzésnapon és azt, hogy ezen a héten milyen témákkal kapcsolatban találgat vele kapcsolatban a német és a nemzetközi sajtó.Image

Michel, Tuchel és Lőw.

Az edzések

Tuchel szombati bemutatása után eredetileg hétfőn kezdett volna, de személyes okok miatt kedden állt munkába a Säbener Straße edzőközpontjában. A Bild szerint hétfőn megismerkedett a csapat körül dolgozó személyzettel, másnap pedig levezényelte első edzését. Ezen nagyon kevés profi játékos vett részt, hiszen sokan még válogatott bevetésen voltak.

Másodedzője, Arno Michels társaságában jó hangulatban tartotta meg a tréningetapot. Másik asszisztense, a magyar Lőw Zsolt szerdán érkezett meg hozzá. Ma már szinte az egész csapat ott volt az edzésen. Csak a szezon végéig sérült Neuer, Lucas, illetve a kérdéses állapotú Wanner nem edzett a profi keretből.Bayern Munich: Thomas Tuchel eager to get the best out of Leroy Sane

Különóra Sanéval

Leroy Sané helyzete még érdekesebbé vált az új edző érkeztével. Florian Plettenberg szerint Tuchel már a PSG és a Chelsea edzőjeként is szívesen edzette volna a német szélsőt. A Sky-riporter úgy tippel, Sané lehet az egyik nagy nyertese az új főnök kinevezésének.

A keddi edzés után a Bild lemérte, hogy ők ketten 12 percig beszélgettek az edzőpálya gyepén. Pozitív hangulatban voltak, viccelődtek egymással. A lap úgy tudja, Tuchel kiemelt figyelmet szentel Sanénak. Hasonló lehet a kapcsolatuk, mint Nagelsmannak és Comannak. Julian már a 2021-es kinevezése után nem sokkal megemlítette a francia támadót, mint egyik nagy kedvencét a világfutballban.

Sanéra visszatérve, a Bild szerint a 27 éves klasszis többször nem fog középen vagy félterületekben játszani, hanem klasszikus szélsőként lesz alkalmazva. Az más kérdés, hogy melyik oldalon. A tapasztalat az, hogy Leroy sokkal jobban érzi magát a bal szélen.

A témával kapcsolatban a SPORT1 riportere, Kerry Hau is írt. Szerinte Tuchel igyekszik minél hamarabb jó formába hozni Sanét, aki éppen ezért nagy eséllyel kezdeni fog a Dortmund ellen. Hau megjegyzi, Leroynak nem volt rossz a kapcsolata Nagelsmannal sem, és csakis magát okolja a rossz formájáért. Ráadásul korábbi edzője megértő volt vele az elmúlt hetekben, amikor müncheni háza felújítása miatt ingáznia kellett Anglia és Németország közt.

A Bayern körül dolgozó újságíró azzal is párhuzamba hozta a két személy kapcsolatát, hogy Tuchelnek az exklubjaiban többször is sikerült megbirkóznia a nehezebb karakterekkel (például Aubameyang, Dembélé vagy Neymar).A két Thomas.

A többiek

Bild-infó még, hogy nyertesként jöhet ki az edzőváltásból a kevésbé meggyőző formában játszó Mané és Gnabry is. Előbbi nem igazán találta a helyét a támadósorban Nagelsmann alatt, de őt és Serge-t is a széleken szeretné alkalmazni az új tréner.

Manéra külön kitérve vannak még érdekes sajtóhírek: Christian Falk szerint a szenegáli csatár és Nagelsmann összekapott a PSG elleni visszavágó után. Az ok elméletileg az volt, hogy csak nyolc percet kapott. A nagy mellényúlásairól ismert sportriporter elég messze elment azzal, hogy azt írta, „Nagelsmann megijedt Manétól, aki a lefújás után nagyon dühösen beszélt vele”. Ez azért elég valószínűtlen.

Ami már sokkal inkább elképzelhető, az az, amiről Florian Plettenberg írt: a 30 éves csillag nagyon motivált, hogy kihasználja az új lappal kezdés lehetőségét az edzőcsere után. Sokak szerint Mané első hónapjai csalódást keltőek voltak a Bayernben.

Thomas Müller szituja is fontos: névrokona tisztában van az élő klublegenda speciális jelentőségével és tudja, milyen fontos vezérszerepe van. Tuchel vele és Neuerrel is külön beszélt kedden, írja a Kicker. A hírt nagyon pozitívan fogadták a klubon belül, és látszik, hogy a nehéz feladat előtt álló szakember igyekszik minél hamarabb megismerni mindenkit.Bayern & Germany on Twitter: "Regarding the system, Thomas Tuchel wants to speak to the team first and see whether they are more comfortable in a back 3 or back 4 before

Mi várható?

Akik a transzferpletykákat szeretik, azokat Fabrizio Romano elszomorítja: az olasz transzferguru mondta podcastjében, hogy egyelőre semmiféle átigazolási célpontról nem tárgyalt Tuchel és a vezetőség, hiszen még csak most fog leülni a kispadra. Úgyhogy egy ideig mi sem fogunk írni a Kovacic- és Mount-féle hírekről, amik mostanában a sportlapokban keringenek. Jelenleg a Borussia Dortmund és a Manchester City elleni meccsek a legfontosabbak.

A TZ-nél dolgozó Philipp Kessler és Manuel Bonke sem maradhat ki a sajtóhírek sorából. Szerintük Tuchelt nagyon meggyőzte Xabi Alonso Leverkusene, ami legutóbb 2-1-re verte a Bayern Münchent. Az edző nem akar sokat változtatni a csapaton, és – hasonlóan Alonso gárdájához –, ő is hajlik a 3-4-3-as felálláshoz.

Egy biztos: Tuchel holnap 13:30-kor sajtótájékoztatót tart, így néhány itt is megemlített témával kapcsolatban megszólalhat majd.

Csevej Sanéval, terefere Müllerrel, dumcsi Neuerrel | Tuchel első napjai a Bayernnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top