Bundesliga

„Egy hónapnak tűnt ez az egy hét” | Sajtótájékoztató: Bayern-Dortmund

Első meccs előtti sajtótájékoztatóját tartotta meg a Bayern vezetőedzőjeként Thomas Tuchel. Az apropó a szezon egyik legfontosabb mérkőzése volt.

Ma van egy hete, hogy kinevezték a rekordbajnok élére Thomas Tuchelt. Bemutatkozásakor már tartott egy Pressekonferenzet, most viszont már közvetlenül egy bajnoki előtt kellett a sajtóhoz szólnia. Holnap 18:30-kor csap össze a Bundesliga első helyén álló Dortmund és az egypontos lemaradásban lévő Bayern.

Mutatjuk Tuchel legfontosabb gondolatait az eseményről!A kerethelyzetről: Páran nagyon későn jöttek vissza (a válogatott szünetről). Nagy energiával rendelkezünk, alig várjuk a holnapi meccset. Az elmúlt napok arról is szóltak, hogy megismerjük egymást. Úgy éreztem, mindenki készen áll és meg akarja mutatni, hogy mit tud. Egy teljes keretből választhatok, leszámítva Mathys Telt, Lucas Hernándezt és Manuel Neuert. Jamal Musiala teljes értékű edzést végzett ma és holnap reggel is azt fog majd.

A meccsről: Nagy összecsapás lesz. Ha nyerünk, az nem tesz minket bajnokká, ha nem nyerünk, akkor pedig még nem fog kicsúszni a kezünkből a trófea. De persze ha győznénk, annak komoly jelzésértéke lenne. A holnapi kezdő nem lesz valami fair, hiszen még nincs elég benyomásom mindenkiről.

A kevés időről, ami a felkészülést illeti: Fontos, hogy magunkra koncentráljunk. Meg kell találnunk az erősségeinket. Ez a helyzet mindenkinek új, nekem és a játékosoknak is. A kulcs, hogy bízzunk magunkban. Ebben a csapatban igazi erő van. Nem akarunk túl sokat követelni a fiúktól. A kevesebb néha több.

Az első hetéről: Munka, alvás, evés, aztán megint és megint ugyanez. Így nézett ki az első hetem. Egy hónapnyi munkának tűnt. Nagyon fárasztó volt, ugyanakkor nagyszerű érzés. A családom a közelben lakik. Annak idején, amikor az Augsburgnál dolgoztam, sokszor elmentem az Allianz Arena mellett.

A taktikáról és a védelem összetételéről: Természetesen nem fogok erről semmit sem mondani. Elmondanám, de nem fogom, mert ez a meccs nagyon fontos. Elsősorban azt szeretnénk, hogy az elképzeléseink a pályán is látszódjanak.Image

Tuchel elmondta, hogy a kép előterében látható Sarr és Upamecano is örült annak, hogy franciául is mondott nekik egy-két dolgot.

Leroy Sanéról: Mindenkitől a maximumot szeretnénk. Ez leginkább a játékosokon múlik. Nem akarok kiemelni külön embereket. Ahhoz, hogy valaki aláírjon a Bayernnél, komoly mentális erő kell. Minden nap ki kell hajtania magát mindenkinek. Napról napra történő apró lépésekből áll ez az egész.

Arról, hogy Kimmich és Goretzka csalódott volt Nagelsmann menesztése miatt: Érthető. Jo számomra is kulcsjátékos lesz. Ő egy olyan labdarúgó, aki megtestesíti a Bayern Münchent. Igazi profi. Fontos, hogy mindegyik kapitánnyal jó kapcsolatunk legyen. Manuval, Thomasszal, Joshhal. Ajándék, hogy ilyen emberekkel dolgozhatok.

Arról, hogy Uli Hoeneß támogatta őt: Fontos volt, hogy beszélhettem vele. Ő a Bayern München. Elmondtam neki, hogy a legjobbamat fogom nyújtani és odafigyeljek a csapatra. De Herbert Hainernek, Oliver Kahnnak, Hasan Salihamidzicnek és Marco Nappének is köszönettel tartozom, ők a közeli kapcsolataim.

A másodedzőcélpontnak kinézett Anthony Barryről: Nem rajtam múlik. Én nagyon szeretném, hogy jöjjön, de meg kell egyezniük a kluboknak. Optimista vagyok.

A karakteréről: Egy kicsit csendesebb lettem. De a kivétel erősíti a szabályt, lásd az esetemet Antonio Contéval. Néha talán túl nagy szurkoló vagyok. De mindig is ilyen voltam, hiszen imádom a futballt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top