Bundesliga

Szép siker a Klassikeren | Bayern 4-2 Dortmund



A Bundesliga 26. fordulójában 4-2-re nyert a Bayern a Dortmund ellen, ezzel pedig helyet cserélt a két együttes a tabella első két helyén.

Julian Nagelsmann múlt heti menesztése után Thomas Tuchel stábjának csak pár napja volt a felkészülésre. Az új vezetőedző 2017 után tért vissza a Bundesligába, ráadásul egykori együttese ellen mutatkozott be egy kulcsfontosságú rangadón.

Az edzőváltás után nem igazán változott a kezdő tizenegy: Tuchel csapatában Sommer állt a kapuban, a védelemben Davies, de Ligt, Upa és Pavard játszott egymás mellett, a középpályán Goretzka és Kimmich játszott, a támadósorban pedig a Sané, Müller, Coman trió segítette a hátsérülése után visszatérő Choupót.

Neuer és Hernández mellet Tel hiányzott sérülés miatt, de a létszámlimit miatt nem ülhetett le a padra Sarr, Wanner és Ibrahimovic sem. Musiala felépült kisebb sérüléséből és le tudott ülni a padra.



Image

Nagyon látványosan indult a mérkőzés. Hamar látni lehetett, hogy nagyon jól játszanak össze a srácok, majd a mezőnyfölény a 13. percben góllá érett: Upamecano indított hosszú labdával, ám az túl hosszúnak bizonyult, ezért jött az ellenfél kapusa, Kobel, aki viszont nagyon kacskán találta el azt és a sípcsontján gellert kapva gurult be a játékszer a kapuba. Sané szépen kísérte be a bőrgolyót.

Öt perc múlva Müller köszönt be egy szögletet követően, miután de Ligt megcsúsztatta neki a labdát. Müller nem állt le és a kiválóan focizó Sané távoli lövésénél átvitt értelemben is duplázni tudott, miután az kipattant Kobelről.

A szünet előtt még bőven volt helyzete a bajoroknak, akik hibátlanul játszottak. Kimmich szépen osztogatott, Upamecano mindenbe is belevetette magát, Müller pedig pazar összjátékok főszereplője volt. Coman majdnem már a pihenő előtt meglőtte a negyediket, amikor elvitte a kapus mellett, de balszerencséjére elcsúszott.



Image

A második félidőt viszont góllal nyitotta King, amikor eltette Kobel mellett Sané bepasszát. Ennél a találatnál érdemes megfigyelni Thomas Müller elengedését is, ami egészen klasszis mozdulat volt.

A negyediket követően szépen lassan érkeztek a cserék. Előbb Sadio Mané és Serge Gnabry jött be. Utóbbi azonnal összehozott egy büntetőt. Az exbayernes Emre Can berúgta azt, kozmetikázva valamennyit az álláson.

Ezután jött Cancelo és Musiala, majd Gravenberch is lehetőséget kapott az új mestertől. Bambinak volt egy óriási helyzete egy szép cselsorozat után, de ugyanúgy nem tudott betalálni, mint a szabálytalan, de mesés gólt jegyző Choupo és Gnabry. A végén megint a Dortmund tudott javítani Malen révén, de ez már nagyon, nagyon későn jött a számukra.



Image

Ugyan a hajrában már nem égett olyan erős lángon a csapat, mint addig, így is simán nyert és bőven lőhetett volna még gólokat. Tuchel tehát győzelemmel debütált és ötödik munkaadójánál is veretlenül nyitott. Ő lett az első vezetőedző a Bayernnél, akinek irányítása alatt 23 perc után hárommal vezetett csapata.

A következő mérkőzés a Freiburg elleni hazai kupameccs lesz kedden, majd jön a Freiburg otthonában rendezendő bajnoki szombaton. Azután látogatunk Manchesterbe.

A találkozó jegyzőkönyvét ezen a linken, az összefoglalót pedig alább tekinthetitek meg!

Szép siker a Klassikeren | Bayern 4-2 Dortmund
3 hozzászólás

3 hozzászólás

  1. Pingback: Önbizalmat adó és jelzésértékkel bíró siker a rivális ellen

  2. Pingback: Mágnestábla: Sikeres Tuchel-féle nyomás a Klassikeren | FCB-BVB (4:2) taktikai elemzés

  3. Pingback: Az elődöntő kapujában | Beharangozó: Bayern-Freiburg

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top