Bundesliga

Önbizalmat adó és jelzésértékkel bíró siker a rivális ellenSzombat este Thomas Tuchel magabiztos és megérdemelt 4-2-es győzelemmel debütált a Bayern kispadján korábbi csapata, a Borussia Dortmund ellen. Ezzel a sikerrel kedvenceink visszavették a vezetést a Bundesligában és 2 pontos előnyre tettek szert a riválissal szemben, 8 fordulóval a vége előtt. A nyomás óriási volt, a csapat viszont állta a sarat. A győzelem utáni öröm és megkönnyebbülés ezért egyáltalán nem meglepő.

Önbizalmat adó eredmény

„Jó kezdés volt. Ez volt az az eredmény, amire kétségbeesetten vágytunk. Ez nyugalmat és önbizalmat ad nekünk. Olyanok vagyunk, mint egy banda. A csapatnak és nekem most meg kell találnunk a közös ritmust. Ebben most elsősorban a meccsek segítenek” – nyilatkozta Tuchel a debütálása után. Az új tréner előzetesen elismerte, hogy feszült volt és a következő hetek menetrendjét tekintve ez a feszültség valószínűleg magas szinten marad. A mérkőzés során jól meg is látszott ez az izgalom rajta, mivel végig aktívan irányította új csapatát az oldalvonal mellett, sokat gesztikulált és jegyzetelt.

FC Bayern, Thomas Tuchel

Kedden a Freiburg elleni Német-Kupa negyeddöntő következik az Allianz Arénában, majd szombaton ugyanez az ellenfél idegenben a bajnokságban. A két Freiburg elleni párharc utáni pedig a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonása következik a Manchester City otthonában. A soron lévő hetek tehát a lehető legnagyobb koncentrációt igénylik a szezon végkimenetele szempontjából. Az edzőváltás ellenére viszont a Bayern a Dortmund elleni Klassiker során lenyűgöző játékot produkált és megmutatta, mire képes.Jelzésértékkel bíró győzelem

„A szünetben 3-0-ra vezetni jó érzés. Már az elejétől kezdve egyértelmű volt, hogy a győzelem a kezünkben van. Nyilvánvalóan ez jelzésértékkel bír, hiszen láttuk, hogy amikor a Bayern nyomás alatt van, akkor meg is tudja csinálni” – tette hozzá Müller, aki egyébként a Dortmund ellen 25. dupláját szerezte a Bundesligában.

Tuchel a hét folyamán finomított néhány dolgon, amelynek egyértelműen meglett a hatása. „Megpróbált olyan rendszert találni, ami az erősségeinkre játszhat” – árulta el Kimmich. A Bayern játékát a magabiztosság mellett az elszántság és az erő 100%-ban jellemezte. A statisztikák közül a 14 kialakított helyzet önmagáért beszél.Tuchel fejlődést akar

Szép siker a Klassikeren | Bayern 4-2 Dortmund

A támadóharmadban Leroy Sané különösen veszélyes volt. A szélső élénken, mozgékonyan játszott és többek között egy briliáns gólpasszt is kiosztott Coman góljánál. „A Bayern jól játszott és még több gólt is szerezhetett volna. Ez nem egy jó este számunkra. Még nincs vége a szezonnak, de nagyon fáj ez a vereség” – értékelt Marco Reus, a Dortmund csapatkapitánya.

Ennek ellenére Tuchel további fejlődést akar: „Nagyon erős ellenféllel játszottunk. Ennek ellenére van lehetőség a javulásra. Megkönnyebbültünk és boldogok vagyunk. De van még tennivaló és ez kedden folytatódni fog.”

Ez viszont nem volt egy rossz kezdés.

Reakciók a Dortmund elleni győzelem után:

„Nagyon jó kezdés, győzelemmel” | Reakciók: Bayern 4-2 Dortmund

 

Önbizalmat adó és jelzésértékkel bíró siker a rivális ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top