Bundesliga

„Segít, ha elkönyveljük, hogy nem vagyunk a legjobb passzban” | Sajtótájékoztató: Freiburg-Bayern

Thomas Tuchel megtartotta sajtótájékoztatóját a Freiburg otthonában rendezendő holnapi bajnoki előtt.

Megismétlődik a keddi meccs… csak fordított pályaválasztási joggal, más sorozatban és remélhetőleg jobb eredménnyel. Szombaton a 15 óra 30 perces sávban öt napon belül másodjára csap össze a Bayern München és a Freiburg gárdája.

Mutatjuk Tuchel legfontosabb gondolatait a 27. fordulós mérkőzés előtt!



A kerethelyzetről: Úgy néz ki, Choupo-Moting nem tud ott lenni velünk, a térdével vannak gondok. A Manchester City elleni állapota meleg helyzet lesz. Nem utazik velünk Freiburgba, hanem kezeléseken esik át. Várnunk kell, viszont nincs valami sok időnk. Upamecano természetesen nem bevethető, mivel eltiltását tölti a sárga lapjai miatt. Tel játéka még túl korai lenne.

A Freiburg elleni kupakiesésről: A düh mindig a rövidtávú reakció része. Persze később is kísérteni fog minket a kiesés, például amikor látjuk majd a sorsolást és az elődöntős meccseket, hiszen ez egy hatalmas csalódás. Viszont okunk van arra, hogy derűlátóak legyünk. A legfontosabb cím számunkra a Bundesliga. A Freiburg elleni meccsnek is voltak pozitív oldalai. Az akkori teljesítményünk és a akaraterőnk is elég ahhoz, hogy domináljunk egy mérkőzésen. Már túltárgyaltuk, de egy távoli lövés és egy büntető okozta a kiesésünket. A pontosság is hiányzott a támadóharmadban.

Arról, hogy a holnapi meccs előzi meg a City ellenit (kedd): A Freiburg teljesen máshogy focizik. Mindeközben figyeljük a Cityt is, hiszen az ilyen hétközi meccsek előtt mindig tervezni akarunk. Ameddig az orvosi stáb nem tiltja meg, mindenki játszani fog, aki megérdemli.



Arról, hogy ki fogja pótolni Choupót: Mathys Tel tud ott játszani, de ő sérült sajnos, én pedig még nem is láttam játszani. Sadio Mané és Serge Gnabry is tud csatárként focizni. Közülük fogok választani.

Jamal Musialáról: Okos srác. Nagyon balszerencsés volt, ami történt vele. Tegnap nagyszerűen mozgott az edzésen. Az általa összehozott tizenegyes nem volt téma sem a lefújás után, sem az elmúlt napokban. Készen áll arra, hogy holnap a kezdőben legyen.

A formába lendülésről: A videóelemzések és az edzések segítségével is dolgozunk rajta. Nagyon örülök, hogy azt látom a csapaton, hogy komoly akaraterő van bennük. A Dortmund elleni meccsen javítottunk bizonyos dolgokon. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, hogy azokat is játszassuk, akik meg akarják mutatni magukat. Hiszek abban, hogy egy keretet lehet rotálni ügyesen, még a legmagasabb szinten is. Talán segít az is, hogy ha elkönyveljük, hogy nem vagyunk a legjobb passzban, de úton vagyunk afelé.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top