Bundesliga

Felráztuk magunkat a City elleni BL-párharc előttVisszavágást akartunk, meg is kaptuk. A Freiburg elleni hétközi Német-Kupa kiesés még mindig fáj, de Matthijs de Ligt elképesztő bombagólja a Bundesliga 27. fordulójában segített kissé begyógyítani a sebeket a fekete-erdei klub ellen.

A holland hátvéd kb. 30 méterről talált a kapuba és ezzel szállította az 1-0-ás győzelmet, amellyel a Bayern továbbra is a bajnoki tabella élén áll a keddi, Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő előtt.

‘Hihetetlen érzés’

„Ó, igen – ez nagyon fontos volt. Megláttam a rést, ezért lőttem. Hihetetlen érzés volt. A válogatott edzésein Mark Flekken ellen is betaláltam, így gondoltam, megpróbálom” – nyilatkozta de Ligt a győztes góljáról.

Harc, győzelem, újabb három pont | Freiburg 0-1 Bayern

De Ligt azonban nemcsak a győztes gólja miatt emelkedett ki a mezőnyből, a 23 éves játékos nevéhez ugyanis 93%-os passzpontosság is fűződött. Kiemelkedő teljesítményével tehát Matthijs ismét bizonyította, hogy tökéletes igazolás volt a Bayern számára és a müncheniek újdonsült védőbástyájukként t tekinthetnek rá.

Nyomás? Miféle nyomás?

Összességében ugyanilyen jó volt a Bayern játéka is, hiszen nyomás alatt is képes volt olyan lehetőségeket kialakítani, amelyek egy jobb helyzetkihasználással akár 3-4 gólt is eredményezhettek volna. Sané, Mané Gnabry is elpuskázta a helyzeteit, de az, hogy egy ilyen kompaktan és szervezetten védekező Freiburg ellen ekkora ziccerekbe kerültek, már önmagában is nagy szó volt.

„Rákapcsoltunk, szorgalmasak voltunk, és jól védekeztünk a kontráknál. Erre szükséged van, amikor támadásban hiányzik a gördülékenység. Mindenkivel elégedett voltam. Itt Freiburgban nem elég csak a taktikai és technikai csatákat megnyerni – kell valami plusz.” – nyilatkozta Tuchel a mérkőzés utáni reakciójában.

Tuchel, FC Bayern, SC Freiburg

Thomas Tuchel ‘nagyon jó csapatteljesítménnyel’ jellemezte a Freiburg elleni bajnoki meccset

De Ligt gólja egészen biztosan a címlapokra kerül, de a Bayern győzelméhez Sommer 71. percben bemutatott világklasszis bravúrja is kellett. A svájci kapus a bal oldalára vetődve a jobb hátsó lábával valahogyan ki tudta védeni Sallai Roland lövését. „Összességében jó munkát végeztünk” – értékelt a hálóőr a lefújást követően.

Kedden a City következik

Kedvenceink mostmár a kedd esti, a Pep Guardiola irányította Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő odavágójára koncentrálnak. „Nagyon várom már a két topcsapat közötti mérkőzést. A célunk egyértelmű: tovább akarunk jutni. Ehhez két nagyon jó meccsre van szükségünk” – lelkendezett Sommer.

Yann Sommer, FC Bayern, SC Freiburg

Yann Sommer kedden a Manchester City ellen kell védje a Bayern kapuját

A csapatnak mindössze három napja van a finomhangolásra. „Fontos, hogy regenerálódjunk. Van néhány játékosunk, aki sérüléssel bajlódik, reméljük, hogy mindannyian visszatérnek. Ez egy más meccs, más feladat lesz. Bátran megyünk oda, azzal a tudattal, hogy abszolút top teljesítményre van szükségünk. Mindent bele kell adnunk, okosnak kell lennünk és meg kell találnunk a megfelelő taktikai megoldásokat. Készen fogunk állni.” – magyarázta Tuchel.

Mi pedig minden lépésetekben veletek leszünk!

Reakciók a Freiburg elleni győzelem után:

Nagyon jó csapatteljesítmény volt | Reakciók: Freiburg 0-1 Bayern

 

Felráztuk magunkat a City elleni BL-párharc előtt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top