Bajnokok Ligája

Sima sikerrel hangolt a City a BL-re | VIDEÓ



Keddi ellenfelünk 4-1-es sikert aratott a Premier League utolsó helyezett csapata, a Southampton ellen az angol bajnokság legutóbbi fordulójában.

Akárcsak a Bayern München, a Manchester City is három pontot gyűjtött be a hatalmas BL-rangadót megelőző ligameccsén. A világoskékek minden sorozatot figyelembe véve zsinórban nyolcadik győzelmüket könyvelhették el, ezek alatt 31 gólt lőve és csak hármat kapva. A Premier League második helyén állnak, öt ponttal a zseniális szezont futó Arsenal mögött.

A Soton elleni mérkőzésen százas rekordokat ünnepelhettek a City kulcsemberei: Kevin De Bruyne 100. PL-asszisztját jegyezte, Erling Haaland pedig profi pályafutásának 200. találatát könyvelhette el 227 találkozóján. Előbbi 14 gólpasszával a legjobb a kategóriájában a teljes ligamezőnyben, ahogy a norvég támadó is 30 góljával.



Haaland - De Bruyne ikilisinden rekor! - Futbol Haberleri

A Southampton elleni mérkőzésen ők ketten hozták össze az első találatot, még éppen a szünet előtt. A belga középpályás tökéletesen találta meg csapattársa fejét. Az első félidőben nem igazán jött össze nekik a hazaiak védelmének áttörése, azonban a másodikban annál inkább.

A rengetegszer kiugratott Jack Grealish duplázta meg az előnyüket a szünet után, majd nem sokkal később előkészítette Haaland második találatát, ami gyönyörűre sikeredett: a csatárzseni akrobatikus mozdulattal juttatta a hálóba a bőrgolyót, 0-3-ra módosítva az eredményjelzőt.

Amit mindenképpen ki kell majd elemezni, az a Southampton szépítő gólja, amit Sekou Mara szerzett. A mali cselgép, Djenepo nagyon szépen jutott be a City tizenhatosába, ahol egy könnyed passzal hozta nagy helyzetbe francia csapattársát, aki nem hibázott.

A manchesteriek azonban negyedórával a vége előtt egy büntetővel visszaállították a háromgólos különbséget: az a Julián Álvarez végezte el a pontrúgást, aki ugyan legtöbbször csereként kap lehetőséget, de már 14 gólnál jár. Hozzátéve, hogy amikor legutóbb startolt a Liverpool ellen (szintén 4-1), sokan azt írták róla, jobban működik vele Pep Guardiola gépezete, mint Haalanddal.



Pep Guardiola - Manchester City

A világbajnok argentin azért kezdhetett azon a derbin, mert Haaland egy apró sérülés miatt hiányzott. De ahogy a Southampton elleni sikerük mutatja, már 100%-os állapotban van a klasszis.

Ami az egykori bajor tréner Guardiolát illeti, ő így nyilatkozott a lefújás után: „Most a Bayern München jön. Ott új az edző, nem láttam azóta egyetlen mérkőzésüket sem. Ezt többé-kevésbé be kell pótolnom majd. Ki kell találnunk, mit fogunk csinálni ellenük. Egyébként boldog vagyok, hogy újra Münchenben lehetek majd.”

Kedd este (április 11.) kilenckor a Manchester City fogadja a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján. Az összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport csatornája.

Sima sikerrel hangolt a City a BL-re | VIDEÓ
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top