Bajnokok Ligája

„Itt nem számít a Premier League-ben mutatott forma” | A City sajtótájékoztatójaA holnap esti (21:00, M4 Sport) BL-negyeddöntő odavágója előtt a Manchester City részéről Pep Guardiola és Rúben Dias tartottak sajtótájékoztatót és latolgatták az esélyeket.

Pep Guardiola (Manchester City vezetőedzője):

A meccsről: Megtiszteltetés, hogy itt lehetek egy olyan elit klub ellen, mint a Bayern München, boldog vagyok, de a győzelmet ki kell érdemelni és jól kell játszani. Holnap megpróbálunk egy jó eredményt elérni, hogy előnnyel utazhassunk Münchenbe.

Tuchelről: 2021-ben elvesztettem ellene a BL-döntőt. Megtörtént, egy hónappal később visszanéztük a meccset és nem is volt olyan rossz, mint gondoltam. Szoros meccs volt, de elfelejtjük és most újra megpróbáljuk. Gratuláltam Tuchelnek és a Chelseanek. Nem élek a múltban. Ez a játék része.

A Tuchel és Nagelsmann közötti különbségről: Mindketten kreatív edzők. Nagelsmann ellen nehéz lett volna, de Tuchel ellen is nehéz lesz. Meglepett, amikor Nagelsmannt menesztették. Nem igazán tudom véleményezni ezt. Amikor egy edzőt kirúgnak és a következő edző jól teljesít, az emberek azt mondják, hogy ez egy jó döntés. Amikor az ellenkezője történik, akkor viszont hiányolják a régi edzőt.

A Bajnokok Ligájáról: Ebben a versenysorozatban nem számít a Premier League-ben mutatott forma. Az számít, hogyan teljesítesz a 90 perc alatt. Nem számít, hogy mit csináltál három nappal azelőtt. Tökéletesnek kell lenned 90 percen keresztül. Holnap este készen kell állnunk erre.

A müncheni időszakáról: Amikor a Bayern München hív, menned kell. Erre a vonatra csak egyszer szállhatsz fel. Egy pillanatig sem bánom és nem fogom elfelejteni, hogy miként gondoskodtak a családomról.

Az ellenfélről: A Bayern rendkívül kreatív, nagyon jó támadó játékosokkal. Gólokat kell lőnünk, ez egy jó teszt számunkra. Ahogy már mondtam, amikor elkezdjük a meccset, a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk.

Haalandról: Erling nagyon fontos játékos számunkra, ezt nem tagadhatom le. Nagy segítségünkre lehet nemcsak a Premier League és az FA Kupa, hanem a Bajnokok Ligája megnyerésében is. Fontos, hogy legyen egy játékosod, aki a semmiből is gólokat lő. De mi már évek óta sok gólt lövünk a BL-ben. Korábban a Monaco ellen hatot lőttünk és kiestünk, a Spurs ellen négyet és kiestünk, a Madrid ellen ötöt és kiestünk. A góllövéssel tehát általában nem volt probléma. De talán nem voltunk elég stabilak hátul.Rúben Dias (Manchester City hátvédje):

A meccsről: Az ambíció lesz a kulcs. Kiegyensúlyozott mérkőzés lesz két nagyon jó csapat között. A részletek fognak dönteni. De erről szól ez a különleges versenysorozat. Tudjuk, hogy itt más csapatokkal állunk szemben és nyilvánvalóan a Premier League is más, mint a Bundesliga. Nagyon szeretnénk továbbjutni, habár ez egy nagyon nehéz feladat lesz. De felszívtuk magunkat és készen állunk.

A szezon döntő szakaszáról: Azt hiszem, mindannyiunkat elfog egy különleges érzés, amikor a szezon ezen szakaszához közelítünk. Nyilvánvalóan most van itt az ideje, hogy együtt odategyük magunkat a pályán és mindannyian a legjobbunkat nyújtsuk. Garantálhatom, hogy idén is mindenért meg fogunk küzdeni.

Cancelóról: Furcsa lesz ellene játszani. De jó lesz újra találkozni vele, különösen az itt töltött közös időnk után. Különleges kapcsolatot építettünk ki, de amikor a meccs elkezdődik, akkor mindkettőnk a saját oldalán áll majd.

A Bayern edzőváltásáról: Egy olyan csapatnál, amelynél valószínűleg mindent tanulmányozhatnál, amit a szezon elejétől mostanáig csináltak, hirtelen minden megváltozik. Ilyenkor hirtelen minden megváltozik a mi felkészülésünkben is, ez a legnehezebb dolog, ami kihívást jelent. De mindent megteszünk, hogy készen álljunk.

A Bayern gyors támadó játékosairól: Nekünk is megvannak a magunk játékosai. Majd meglátjuk a pályán.

„Itt nem számít a Premier League-ben mutatott forma” | A City sajtótájékoztatója
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top