Sajtómix

Sajtóhírek: Osimhen, Kolo Muani és a többiek



A Bayernnel kapcsolatos átigazolási pletykák ásza, Florian Plettenberg ismét előjött néhány érdekes hírmorzsával.

A Sky riporterének fő témája a csatárkérdés. Akik figyelik a rövidhíres rovatunkat, azok láthatták, hogy egyes játékosok neve időről időre előjött, mint lehetséges csatárcélpontok az idei nyári átigazolási ablakban.

Pontosan tehát még nem lehet tudni, hogyan fog kinézni a Bayern 2023/24-es keretének offenzív szekciója, Plettenberg viszont bedobott néhány nevet, akik szerinte közelebb állnak a német rekordbajnokhoz, mint a többiek.



France replaces injured Nkunku with Kolo Muani for World Cup - Seattle Sports

Pletti legfontosabb kijelentése a következő: „az új középcsatár keresése már biztosan elkezdődött a háttérben”. Ezt azzal indokolja, hogy Eric Maxim Choupo-Moting sérülése visszavetheti őt kitűnő formájában, és ugyan nemrég hosszabbítottak vele 2024-ig, nem tudnak csak benne bízni a pálya legfontosabb részén. A másik csatár a keretben Mathys Tel, aki viszont csak két hét múlva lesz 18 esztendős.

Thomas Tuchel érkezése után egyértelmű, hogy őt is belevonják majd a kerettervezésbe. Ez azzal is járhat, hogy nagyobb nevek távoznak majd és előfordulhat, hogy a Bayern meglép egy 100 milliós igazolást is. Plettenberg három komoly névvel állt elő, mint az új edző alatti első nagy vétel – természetesen mindegyikük középcsatár poszton játszik:

Randal Kolo Muani elméletileg igen magas helyen szerepel a Bayern kivánságlistáján. A Frankfurtban elképesztő egyéni szezont futó (19 gól, 14 gólpassz) francia spílerért a hírek szerint 100 millió eurót, plusz bónuszokat kérne Markus Krösche, a klub sportigazgatója. A Bayern szóban már érdeklődött, az SGE pedig azt a választ adta Brazzóéknak, hogy az általuk elképzelt 70-80 millió nem lesz elég. A 24 esztendős játékos értékét növeli, hogy 2027-ig szól a szerződése és nincs kivásárlási ára.

Bármi is lesz, az Eintracht óriásit fog kaszálni a tavaly nyáron szerződtetett dinamikus támadóval, akit ráadásul ingyen hozott el a Nantes-tól. Habár korábban Harry Kane számított a legfontosabb kiszemeltnek (legalábbis a sajtó szerint), Kolo Muani valósághűbb megoldás lenne.



Napoli secure huge Champions League first leg win against Eintracht Frankfurt | Goal.com UK

A szenzációs teljesítmény nyújtó Napoli nigériai gyöngyszeme, Victor Osimhen lehet a másik választás. Érdekesség, hogy ő mindössze 24 nappal fiatalabb, mint Kolo Muani. Leginkább a Manchester United tűnik a befutónak érte, amely bizonyosan ki is tudná fizetni azt az összeget, amit a Napoli kér (akár 130 millió €).

Osimhen ügynöksége nemrég telefonon beszélgetett a Bayern sportigazgatói csapatával. A klub elvileg úgy felelt, hogy „köszönik szépen a megkeresést, nagyra tartják őt, de nagyon drága nekik”. A szezonban 25 gólnál járó kiválóság egyébként Pletti szerint szívesen visszatérne a Bundesligába (2017 és 2019 között a Wolfsburgban szerepelt, igaz, ebből egy évet kölcsönben). Az szinte kijelenthető, hogy a Bayern nem fogja kifizetni a 130 milliót.

Egy alternatív opciónak ott van Goncalo Ramos, a Benfica csatára, aki a vébén szerzett nagy hírnevet, amikor Svájc ellen triplázni tudott. Ő mindössze 21 éves, de minden sorozatot figyelembe véve 25 találatnál jár a lisszaboni együttesben. Két ok miatt is csábító célpont lehet: a Bayernnek jó a kapcsolata ügynökével, Jorge Mendessel, ráadásul jóval olcsóbb lenne, mint a fentebb említett poszttársai.



90PLUS | Nübel in der Kritik: Keine Zukunft bei der AS Monaco - 90PLUS

A további sajtóhírek közé tartozik az is, hogy Alex Nübel egészen biztosan elhagyja a Monacót a nyáron és valószínűleg nem igazol oda véglegesen, miután az elmúlt hónapokban nem voltak elégedettek a teljesítményével. Két évet töltött el a Földközi-tenger partján, jövője pedig sok mindentől függ. Többek között Neuertől és Sommertől, hiszen nem akar második vagy harmadik számú hálóőr lenni.

Ezek egyelőre a legérdekesebb témák a Säbener Straße környékén. Amint több infóval gazdagodunk, természetesen posztolunk róla idővonalunkon és egy újabb Sajtómix-összefoglalóban. És figyeljétek a rövidhíres rovatunkat is!

Sajtóhírek: Osimhen, Kolo Muani és a többiek
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top