Bajnokok Ligája

Vereség az odavágón | City 3-0 Bayern



A Bayern München súlyos vereséget szenvedett a Manchester Citytől az első mérkőzésen.

Manchester utazott a Bayern München, hogy lejátssza a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első mérkőzését az angol bajnok City ellen. Thomas Tuchelék keretéből a térdsérüléssel bajlódó Choupo-Moting és a hosszú ideje kidőlt Neuer és Lucas nem volt bevethető.

Az edző a negyedik találkozóján először kivette a kezdőből Thomas Müllert. A teljes kezdő így nézett ki: Sommer kezdett a kapuban, előtte Davies, de Ligt, Upa és Pavard sorakozott fel, a középpályán Goretzka és Kimmich, a támadósorban pedig Coman, Musiala, Sané, valamint Gnabry játszott.

A Manchester City kezdőjében is természetesen ott voltak a sztárok: Guardiola a legerősebb kezdőjét küldte pályára, szóval Kevin De Bruyne és Erling Haaland is startolt.



Image

Mia san Mia!

Viszont nem ők szállították az első gólt, hanem Rodri, aki egy elképesztő góllal szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A City ügyesen birtokolta a labdát és beszorította a Bayernt, amelynek csak két helyzete volt az első 45 percben Musiala és Sané révén. Sommer az egész meccsen hatalmasokat védett és nagyon kellett ahhoz, hogy ne menjen át hengerlésbe a találkozó.

A második félidőben ugyanis hét perc leforgása alatt kettőt rúgott a City. Hiába volt Sanénak több lehetősége is, mindegyiket védte Ederson, más pedig nem igazán tudott veszélyes helyzeteket kialakítani a brazil hálóőr kapuja előtt. Bernardo Silva és Haaland pedig kihasználta a védelem bizonytalanságát. Upának kiemelkedően rossz meccse volt, de rajta kívül sem volt valami sok pozitívum a csapatban.

A manchesteri kékek tehát 3-0-ra nyertek és ezzel az előnnyel utaznak az Allianz Arenába április 19-én. Előbb még lesz egy bajnokija Tucheléknek, méghozzá a Hoffenheim ellen, szombaton.

Vereség az odavágón | City 3-0 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top