Bundesliga

Egy pontocska | Bayern 1-1 Hoffenheim



A Bundesliga 28. fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a Bayern München, amelynek otthonába a Hoffenheim látogatott el.

A srácok egy 3-0-ás hétközi vereség után jó reakciót akartak mutatni az alsóházban szereplő TSG-vel szemben. Ez eredményben és mutatott játékban sem sikerült. Thomas Tuchel csak két helyen változtatott a kezdőben: Davies helyére Cancelo került be, Musialát pedig Müller váltotta.

A keretből Neuer és Lucas, valamint a felfüggesztett Mané, illetve a sérüléssel bajlódó Choupo-Moting hiányzott.



Image

A Bayern nem nyújtott látványos teljesítményt a mérkőzésen, de negyedóra után egy átlövést követően Pavard jókor volt jó helyen, és Baumann lábai közt ellőve a labdát megszerezte a vezetést a bajoroknak. Ez volt Benji hetedik találata a szezonban.

A Hoffenheim kevés játékerőt vonultatott fel a támadásokban. Játékosai igyekeztek akkor elfutni, amikor a Bayern a legmagasabban húzta meg a védővonalát és néha eladta a labdát. Upamecanóék azonban jól állták a sarat. A szünetre tehát hazai vezetés tudatában ballagtak le a felek.

Miután kijöttek a játékosok, a Hoffenheim egy kicsit feljebb kapcsolt és többször is a Bayern kapuja elé került. Igazi nagy ziccerük azonban nem volt. Az egyenlítő találatot egy Kramaric-szabadrúgásból tudták összehozni. Pavard erre szinte azonnal válaszolt, de második találata előtt lesen helyezkedett.



Image

A csereként beálló Tel és a mérkőzést végigjátszó Gnabry előtt is adódtak még komoly lehetőségek, de egyiküknek sem jött össze a gólszerzés. 1-1 lett tehát, percekig pedig azt hittük, hogy a Dortmund esetleges sikere miatt elolvadt a csapat előnye az élen…

De ez nem történt meg, hiszen annak a mérkőzésnek a nagy részében emberhátrányban focizó Stuttgart – miután felállt 0-2-ről 2-2-re – egy 97. percben szerzett góllal kiegyenlített ellenük, és végül 3-3 lett annak a találkozónak a vége. Ez azt jelenti, hogy hat bajnokival a vége előtt továbbra is két egységgel vezet a Bayern.

A következő ellenfél a City lesz 19-én. Csoda, de elsősorban kiemelkedő teljesítmény kell a továbbjutáshoz. A mai bajnoki jegyzőkönyvét ezen a linken, az összefoglalóját pedig alább láthatjátok.

Egy pontocska | Bayern 1-1 Hoffenheim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top