Reakciók

„Teljesen más teljesítményre van szükségünk” | Reakciók: Bayern 1-1 HoffenheimA csalódottság szemmel látható volt a Bayern Hoffenheim elleni 1-1-es döntetlenjét követően a Bundesliga 28. fordulójában. „Ez messze volt attól, amit elképzeltünk vagy amire szükségünk volt” – nyilatkozta Tuchel. „Ma minden téren hiányzott az erőnk – nem volt intenzitás, nem volt energia, technikai hibák” – siránkozott de Ligt. Kedvenceinknek azonban túl kell tenniük magukat ezen az eredményen is és a szerdai, Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára kell koncentrálniuk a Manchester City ellen, szintén hazai pályán. „Ki kell vernünk a fejünkből a meccset és a teljesítményt. Holnap átnézzük a dolgokat, aztán előre tekintünk a szerdai napra” – magyarázta Müller. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat.

Reakciók a Bayern részéről

Thomas Tuchel: „Ez messze volt attól, amit elképzeltünk vagy amire szükségünk volt. Nehéz megemészteni. Összességében nagyon kevés energiával és tempóval játszottunk, sok volt a bizonytalanság. Nagyon sok egyszerű hiba volt, mégis elég esélyünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Nem ezt akartuk. Tényleg más teljesítményre számítottam. A felkészülés jó volt, de a pályán nem tudtunk teljesíteni.”

Thomas Müller: „Nehéz megmagyarázni, mert valójában jól edzettünk, sok energiával. De a meccs szombaton van, nem pénteken. Még ha nem is játszol jól, akkor is meg kell ragadnod az előtted adódó lehetőségeket – ez megkönnyíti a helyzetet. Ez elgondolkodtat minket, de szerencsére a futballban gyorsan telnek a dolgok és most meg kell ragadnunk a következő lehetőséget. Ki kell vernünk a fejünkből a meccset és a teljesítményt. Holnap átnézzük a dolgokat, aztán előre tekintünk a szerdai napra.”

Joshua Kimmich: „Nehéz megmagyarázni, különösen annak fényében, hogy mi forog kockán. A Bundesligában minden pont számít, így nem tudom megmagyarázni a teljesítményt. Hiányzott a koncentráció, volt egy kis figyelmetlenség. Ha ilyen laposan játszasz, akkor nem fogsz nyerni. Nem éreztem, hogy a támadó játékosaink sok lehetőséget kihagytak volna, pedig alakítottunk ki helyzeteket. Rossz teljesítmény volt a mai. Jobbnak kell lennünk. A szerdai, City elleni meccset el tudom különíteni a maitól. Mindannyian tudjuk, hogy teljesen más teljesítményre van szükségünk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk rá, de ezt a pályán kell megvalósítanunk. És nemcsak 2 hetente, hanem háromnaponta.”

Matthijs de Ligt: „Ma minden téren hiányzott az erőnk – nem volt intenzitás, nem volt energia, technikai hibák. A Manchester City elleni meccs fizikailag és mentálisan is megviselte a csapatunkat, de ez nem mentség. Bayern-játékosként háromnaponta készen kell állnod a játékra. Ma nem ez volt a helyzet. Ki kell elemeznünk a mérkőzést és regenerálódnunk kell. Nem volt bennünk energia. Remélhetőleg a City elleni visszavágó növelheti az önbizalmunkat a szezon utolsó heteire.”

Reakciók a Hoffenheim részéről

Pellegrino Matarazzo (Hoffenheim vezetőedzője): „Nem voltunk elég bátrak, amikor nálunk volt a labda. Aztán egy szögletből megérdemelten kerültünk hátrányba. A szünet után bátrabbak voltunk és megérdemelten egyenlítettünk.”

Oliver Baumann (Hoffenheim kapusa): „Örülünk a pontnak. Le a kalappal a csapat előtt azért, ahogyan játszottunk, ahogyan lehetőségeket teremtettünk és ahogyan védekeztünk. Ez is mutatja, hogy milyen nagyszerű karakterű csapatunk van. Büszke vagyok erre.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg: 

Egy pontocska | Bayern 1-1 Hoffenheim

 

„Teljesen más teljesítményre van szükségünk” | Reakciók: Bayern 1-1 Hoffenheim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top