Bajnokok Ligája

„A kulcspillanatokban kell jól döntenünk” | Sajtótájékoztató: Bayern-City



A Manchester City elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt Thomas Tuchel és Benjamin Pavard nyilatkozott a sajtónak.

Szerda este kilenckor lehetőség nyílik arra, hogy a Bayern felálljon az odavágón elszenvedett háromgólos vereség után. Ez természetesen piszoknehéz lesz, hiszen az ellenfél a világ egyik legjobb formában lévő együttese.

A meccset megelőző sajtótájékoztatón Tuchel és Pavard válaszolt a sportriporterek kérdéseire.



Thomas Tuchel

Arról, hogy Choupo-Moting egészséges-e, játékra kész-e és kezdhet-e: Igen, igen és igen. Meg kell azért várnunk, hogyan reagál a térde.

Manéról: Meglátjuk, milyen szerepe lesz. Benne lesz a keretben. Holnap kiderül, ott lesz-e a kezdőben.

A nehéz feladatról: Hiszünk magunkban, meg kell nyernünk mindkét félidőt. Ha ez lesz, akármi megtörténhet, főleg ha szerencsénk is lesz – ami nem volt Manchesterben. Mi felelünk a teljesítményért és azért, hogy szórakoztassuk a közönséget. A hit a legfontosabb. Persze az is fontos, hogy a lövéseink a felső sarokban kössenek ki, nem pedig a lelátón. Nyilván van esélyünk. Lendület kell és legalább egy olyan teljesítmény, mint az első meccsen. A kulcspillanatokban kell jól döntenünk.

Arról, hogy mi történne kiesés esetén: Még mindig van lehetőségünk. A Bayern számára mindig fontos, hogy megnyerje a csoportját, majd bejusson a negyeddöntőbe. Onnantól kezdve a forma, a szerencse és a sérülések is nagy szerepet játszanak. Hatalmas kihívás lesz a mostani, hiszen az ellenfél elképesztő formában van.



Image

Upamecanóról: Tudja, hogy fejlődnie kell. Nincs értelme ujjal mutogatni. Ennél nagyobb lehetősége nem is lehet arra, hogy hiba nélkül lehozzon egy meccset. Nagyon megbüntettek minket a hibája után. De mi nagyon bízunk benne. Fiatal és nagy potenciál rejlik benne.

A támadók által szerzett kevés gólról: Volt egy pár nagy helyzetük Freiburgban és a Hoffenheim ellen is. Nem örülünk a kihagyott helyzeteknek, de dolgozunk rajta. Nincs meg a játékosokban a könnyedség és az önbizalom. De ezek a dolgok az egyik napról a másikra megváltozhatnak.

Arról, hogy Haaland-e a világ legjobbja: Nem fogom tudni megválaszolni ezt a kérdést. Biztos vagyok benne, hogy lesz körülötte 10 másik labdarúgó. Ha egyedül állna ki, nem tudna nyerni a City.

Arra a kérdésre, amit egy angol riporter tett fel a Bayern formahanyatlásáról, miután megkérdezett müncheni embereket: Kérdezz másokat!



Image

Benjamin Pavard

Arról, hogy hisz-e a csodában: A múltban láthattunk nagy remontadákat. Tudjuk, hogy az ellenfél nagyszerű. Ha meglesznek a lehetőségek a gólszerzésre, akkor sikerülhet a továbbjutás. Nagyon csalódottok leszünk, ha nem nyerünk.

Arról, hogy készen áll-e a meccsre fizikálisan: Persze. Tudjuk, hogy nem sikerült jól az első meccs, de most otthon játszunk, a szurkolóink előtt. Mindannyian készen állunk, mindent megteszünk a továbbjutásért. Azt nem tudom, milyen poszton fogok játszani holnap.

Arról, hogy ők, védők lövik a gólokat mostanság: Ha helyzetbe kerülünk, akkor ki kell használnunk azt. Nyilván nem ez egy védő feladata, de csapatként kell harcolnunk.

Haalandról: Kiváló játékos, ezt pedig minden héten bizonyítja. A világ egyik legjobb kilencese. Nem csak rá kell koncentrálnunk, hiszen például a City védői a szezon eleje óta kitűnő formában vannak. Óriási mérkőzés lesz a holnapi.



Thomas Tuchelről: Jól mennek a dolgok vele. Nagyszerű edző, jó ötletei és elképzelései vannak. Ezt az erényét előző csapatainál is megmutatta. Nagyon közel áll hozzánk. Nem akarom összehasonlítani őt és Nagelsmannt. Annak az edzőnek próbálom nyújtani a maximumot, aki éppen a padon ül.

Choupo-Motingról: Nagyon szuper idénye van. Erős felépítésű. Szerintem ott lesz a csapatban holnap, és ha így alakul, nagyon komoly segítséget nyújthat. De majd az edzőnk dönti el, hogy játszhat-e. A probléma az, hogy sok lehetőségünk volt, de nem találtunk be.

„A kulcspillanatokban kell jól döntenünk” | Sajtótájékoztató: Bayern-City
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top