Sajtómix

Sajtóhírek: Kezdődik a keretépítés a következő szezonraA SportBild újságírói, Tobi Altschaffl és Christian Falk úgy értesültek, hogy Thomas Tuchel vezetőedző és Hasan Salihamidzic sportigazgató jövő héten, a Hertha elleni bajnoki mérkőzés után elkezdenek tárgyalni az átigazolási tervek, amellyel elkezdődik a keretépítés a következő, 2023/24-es szezonra.

Érkezése óta Tuchel a keret első elemzése után állítólag arra a következtetésre jutott, hogy a jelenlegi csapatban 2 poszton van „űrszerű” hiány: egyik a csatárprobléma, a másik pedig egy tipikus védekező középpályás (6-os) hiánya, aki egyaránt kemény fizikumú, párharcokban erős, labdabiztos és Kimmich-nél jóval defenzívebb szellemű játékos.

Tuchel a hírek szerint előbb szeretné meghallgatni Salihamidzic és Neppe elemzését és javaslatait, mielőtt véleményt mondana. A tréner számára azonban korábbi játékosa, Mateo Kovacic lenne az elsőszámú opció a középpályára. A 28 éves horvát játékosnak ugyanis 2024-ben lejár a szerződése a Chelsea-nél, emellett pedig tökéletesen beszél németül.Kép

Az új csatárral kapcsolatban Tuchel állítólag időt kért, hogy eldöntse, milyen típusú 9-esre van szüksége a csapatnak, egy olyan erős és fizikai csatárra, mint Victor Osimhen, vagy egy másik típusú támadóra. Altschaffl és Falk hozzátették, hogy Osimhen barátnője, Stephanie német és visszavágyik hazájába. Többek között ezért is nyitott a Napoli 24 éves csatára arra, hogy Münchenben költözzön. A Bayern azonban mélyen zsebbe kell nyúljon ehhez, mivel a nápolyiak állítólag 150 millió eurót kérnek érte.

Kép

Ami a kapusposztot illeti, Sommer jövője eléggé bizonytalan Münchenben. Tuchel ugyan állítólag nagyra értékeli Yann képességeit, de felépülése után egyértelműen Neuer-el tervez elszőszámú kapusként. A csapatkapitány egyébként a háttérben nagyot lépett előre a visszatérése felé. Neuer felépülésével Toni Tapalovic kapusedző visszatérése sem kizárt. Tuchel és Tapalovic ugyanis jól ismerik egymást, így elképzelhető, hogy más topklubokhoz hasonlóan Münchenben is két kapusedző is lesz, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi kapusedző, Michael Rechner is maradna a klubnál.Kép

Ami Müller jövőjét illeti, Thomas annak ellenére is jó kapcsolatot ápol Tuchel-el, hogy a BL-negyeddöntő mindkét párharcán padozott a Manchester City ellen. A szélsők – Coman, Gnabry, Mané, Sané – közül viszont a hírek szerint legalább egy játékos távozhat a nyáron.

Kép

Salihamidzic jelenleg egyébként aktívan dolgozok szerződéshosszabbításokon is, nemrég ugyanis Musialával és Davies-el is személyes beszélgetést folytatott ezzel kapcsolatban. Emellett Hernández-el is folynak a tárgyalások, a klubnál ugyanis nem kételkednek abban, hogy a francia hátvéd  hosszabbítani fog. Brazzo egyébként Pavard-al is tárgyal, Benjamin jövője azonban továbbra is kérdéses Münchenben.

Sajtóhírek: Kezdődik a keretépítés a következő szezonra
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top