Reakciók

„Csapatként kellett fellépnünk” | Reakciók: Bayern 2-0 HerthaÚjra a tabella élén! Vasárnap délután a Bayern egy kínkeserves első félidő után egy elfogadhatóbb második játékrésznek köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Herthát és ezzel visszavették a vezetést a Bundesligában. „Nagyon elégedettek vagyunk, de nem volt könnyű a mai nap” – összegzett Coman, akinek a gólja eldöntötte a 3 pont sorsát. Ezzel a győzelemmel megszakadt kedvenceink 4 meccses nyeretlenségi sorozata, amellyel nemcsak értékes pontokat gyűjtött a bajnoki címért folytatott harcban, hanem önbizalmat is szerezhetnek a hátralévő 4 fordulóra. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat.

Reakciók a Bayern részéről

Herbert Hainer: „Egy nappal előbbre hoztuk a munka ünnepét. Nehéz meccs volt, látszott a csapat bizonytalansága. De a végén megérdemelten nyertünk. Most már a saját kezünkben van a sorsunk – és ez a legjobb dolog, amit kívánhatsz, ha nem kell másokra hagyatkoznod. Örültem, hogy Gnabry gólt szerzett. Coman is nagyon jól játszott, folyamatosan próbálkozott, és a végén góllal is hozzájárult a 2-0-ás győzelemhez.”

Oliver Kahn: „Látszott a csapaton, hogy nagy volt a tét. Rendkívül szoros volt. A cél a győzelem és az első hely visszavevése volt és ezt sikerült is elérnünk.”Kép

Hasan Salihamidzic: „Nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra. A Hertha a kiesés ellen küzd, nagyon mélyen és jól védekeztek. Mi pedig nagyon türelmesen játszottunk és nem engedtük ki a kezünkből az irányítást. Aztán a hajrában lőttünk két gólt. Természetesen örülünk a győzelemnek.”

Thomas Tuchel: „A lényeg, hogy 90 percen keresztül koncentráltan játszottunk és nem hagytuk magunkat. Az első gól későn jött, mert mert nem alakítottunk ki helyzeteket. A második gól aztán jót tett nekünk. Csapatként kellett fellépnünk és ezt mindenki megértette.”Kép

Kingsley Coman: „Nagyon elégedettek vagyunk, de nem volt könnyű a mai nap. Sok ideig tartott betalálni, pedig megvoltak a lehetőségeink. Aztán lőttünk két szuper gólt és nyertünk. Most már elsők vagyunk. Ez nagyon jó. Elől jól megy, helyzeteket teremtünk, de nem lövünk elég gólt. Ezen még dolgoznunk kell.”

Kép

Matthijs de Ligt: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük a mérkőzést. A Dortmund 2 pontot vesztett. Ma mindent ki akartunk adni magunkból. Ez a nyomás, ez a feszültség mindig nehéz. Még 4 mérkőzés van hátra. A legfontosabb a 3 pont volt. A játék terén ma nem voltunk toppon, de a lényeg a győzelem. Tudunk ennél jobbat is.”

KépReakciók a Hertha részéről

Dárdai Pál (Hertha vezetőedzője): „60-70 percig jól védekeztünk és persze reménykedtünk. A csapat küzdött. De aztán kaptunk egy felesleges gólt, pedig a Bayern előtt újra és újra adódtak helyzetek. Bátrabbnak kell lennünk. De dicséret illeti a csapatot.”

Florian Niederlechner (Hertha csatára): „Elismerés a srácoknak. Egyértelmű, hogy a Bayern előtt több lehetőség adódik. De a csapat nagyon jól küzdött labda nélkül is. Így kell teljesíteni a kiesés elleni harcban. Ezt kell folytatnunk. Ha úgy játszunk, mint ma, akkor jövő héten nyerni fogunk a Stuttgart ellen.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Végre nyertünk, újra az élen állunk! | Bayern 2-0 Hertha

 

„Csapatként kellett fellépnünk” | Reakciók: Bayern 2-0 Hertha
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top