Bundesliga

Végre nyertünk, újra az élen állunk! | Bayern 2-0 Hertha



A Bundesliga 30. fordulójában a Herthát látta vendégül a Bayern München. Négy nyeretlen mérkőzés után állt ki a fővárosiak ellen Thomas Tuchel gárdája, ezúttal viszont összejött a siker.

Ez volt a nyolcadik és egyben utolsó április mérkőzés. Ebben a hónapban kiesett a Német Kupából és a Bajnokok Ligájából is a csapat, a bajnokságban pedig egy hatalmas versenyfutás alakult ki a Dortmunddal. Ennek legújabb felvonását a pénteken döntetlent játszó sárga-feketék nyitották meg, lehetőséget adva a Bayernnek az előzésre.

Tuchel keretéből időközben kiesett Upamecano és Davies, Choupo pedig ezen a meccsen sem volt bevethető, akárcsak a régóta sérült Neuer és Hernández. Éppen ezért a Sommer előtt felálló védelem a soha nem látott Cancelo, de Ligt, Pavard, Mazraoui összetételben starolt. A középpályán Goretzka és Kimmich, a támadósorban pedig Mané, Musiala, Coman és Gnabry kezdett. Kimaradt tehát Sané és Müller is.

A Dárdai Pál vezette Hertha együtteséből egy csapatnyi játékos hiányzott, éppen ezért a szezonban megszokottnál is gyengébb volt a kezdő tizenegyük.



Ez a kép írja le legjobban az első félidőt.

A szokásos alaphelyzettel indult a meccs: a Bayern presszingelt, a Hertha kontrázgatni próbált. Cancelo előtt azonnal adódott egy szépen kialakított lehetőség, de az ellenfél kapusa, Christensen védeni tudott a lövésnél. A portugál szélsővédő volt a legaktívabb játékosunk. Goretzka besárgult a játékrész közepe tájékán, ez pedig azt jelentette, hogy a következő bajnokit ki fogja hagyni.

Az első félidőben sok tizenhatoson belülre beívelt magas labdával (köztük jó pár szöglettel) operált a Bayern, de a vendég védők jól takarítottak. Gnabrynak nem igazán volt érezhető a jelenléte ezeknél a megoldásoknál. Manénak sem jött össze semmi, rendre pontatlan labdaérintésekkel vetette észre magát. Mivel ők mozogtak a legelőrébb, ezért nem sok támadásunk végződött veszélyes lövéssel.

A hajrára fordulva jöttek a látványosnak mondható helyzetek: Coman balos próbálkozását védte lábbal Christensen, majd Pavard tűzte rá messziről, de fölé-mellé. Mané a kapu torkában nem tudott pontosan fejelni, Gnabry pedig közelről tüzelt, de a dán hálóőr hatalmas bravúrral mentette meg csapatát a góltól. Az ő magabiztos megmozdulásaival ért véget a játékrész.



Image

Gnabry egy jóféle estebédet rittyentett össze.

A második félidő Sané érkezésével indult, majd két de Ligt fejessel folytatódott, de mindkettő mellé ment. Már félórával a vége előtt összejött az egy tucat szöglet a bajoroknak, ezért tudott ennyiszer próbálkozni a holland védő.

A 61. percben Müller és Gravenberch érkezett egyszerre a pályára. Az ezutáni időszakban nem nagyon volt említésre méltó történés, így szó szerint a semmiből jött Kimmich előre ívelt labdája, amit Gnabry fejelt be csodásan, meglőve 13. találatát minden sorozatot figyelembe véve. Bő 20 perccel a vége előtt tehát megszerezte a vezetést a rekordbajnok, a cserék pedig felszabadultabb ritmusban játszhattak.

A 79. percben Coman szúrta be a kegyelemdöfést – megint Kimmich hosszú átadása után. Nyolcadik szezonbeli gólját jegyezte a francia szélső (sorozatban a negyedik idényében érte el ezt a számot), a német középpályás pedig a 11. asszisztját írhatta fel. Az utolsó percekben már nagyon magabiztosan labdáztak a fiúk. Sommernek egy rutinvédést kellett bemutatnia az egész mérkőzés alatt.



Image

Coman döntötte el a meccset.

A mai sikernek köszönhetően egy egység az előnyünk a BVB előtt. A következő találkozó a Werder Bremen elleni idegenbeli meccs lesz május 6-án, tehát jövő hét szombaton. Azzal együtt már csak négy mérkőzés van hátra a szezonból, benne egy Lipcse elleni rangadóval is.

A hátralévő menetrendről később egy külön bejegyzésben is beszámolunk a Facebook- és Instagram-oldalunkon. Az összecsapás jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva láthatjátok, míg a helyzeteket bemutató videót alább nézhetitek meg!

Végre nyertünk, újra az élen állunk! | Bayern 2-0 Hertha
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top