Egyéb

2022-ben is Davies az év játékosa a ConcacafnálA Concacaf (Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja) 2022-ben is Alphonso Daviest választotta az év játékosának.

A Bayern kanadai balhátvédje olyan játékosokat előzött, meg, mint honfitársa Jonathan David (Kanada, Lille), Tyler Adams (USA, Leeds United), Andre Blake (Jamaica, Philadelphia Union), Guillermo Ochoa (Mexikó, Salernitana) és Christian Pulisic (USA, Chelsea). A díj történetében ez az első alkalom, hogy egy játékos két egymást követő évben is elnyerte azt. 2021-ben ugyanis szintén a Davies kapta meg ezt az elismerést.

„Igazán megtisztelő”

„Igazán megtisztelő, hogy a Concacaf legjobb játékosának választották. Nagyszerű dolog számomra, hogy a legjobbak között tartanak számon. De a csapattársaim segítsége nélkül nem lettem volna képes erre. Ez mosolyt csal az arcomra, és arra ösztönöz, hogy tovább küzdjek a céljainkért” – nyilatkozta Davies.

Alphonso hozzátette, nagyszerű érzéssel tölti el, hogy megvédhette a címét és mindeközben úgy véli, hogy egy lépéssel előrébb jár, mint 2021-ben, amikor először nyert el ezt a díjat. „Jobb játékos vagyok, mint egy évvel ezelőtt” – jelentette ki. Ez igaz is, hiszen mostmár türelmesebb játékos, javult a passzjátéka és jobban odafigyel arra is, hogy támadás közben ne hanyagolja el a védekező feladatait. A Bayern pedig ideális a körülményeket biztosít ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjön. „Sokat tanulhatok az itteni játékosoktól és beépíthetem őket a játékomba” – fogalmazott a kanadai balhátvéd.

Kanada első VB-góljának szerzője

Alphonso Davies Canada Croatia World Cup

Alphonso Davies Horvátország elleni találata volt Kanada első gólja világbajnokságok történetében

Davies tavaly ismét bajnoki címet ünnepelhetett Münchenben  – ezzel pedig már 4. alkalommal emelhette magasba a Salátástálat, mindössze 21 évesen. Alphonso emelett novemberben a katari világbajnokságon is pályára lépett válogatottja színeiben és a horvátok elleni találatával ő lett Kanada első VB-góljának szerzője.

 

2022-ben is Davies az év játékosa a Concacafnál
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top