Bundesliga

Nagyon sima siker, újabb három pont! | Bayern 6-0 Schalke



A Bundesliga 32. fordulójában hat góllal küldte haza a Schalke 04 együttesét a tizenegyszeres címvédés felé hajtó Bayern München.

A mérkőzést megelőzően kétmeccses győzelmi szériában volt a bajor gárda, amely ezúttal a kiesés elől menekvő gelsenkircheni kékeket fogadta. Tuchel öt játékossal nem számolhatott: Neuer, Lucas, Davies, Stanisic és Choupo-Moting nem volt keretbe nevezhető.

Goretzka és Upamecano viszont visszatért, de a kezdőcsapatba nem nevezte be őket az edző: Sommer előtt az előző meccsen felálló védőnégyes kezdett, tehát Cancelo, de Ligt, Pavard és Mazraoui, a középpályán Kimmich előtt Coman, Musiala, Müller és Sané, elől pedig Gnabry.



Image

Menő kis kép!

A kezdőbe bekerülő Müller nagyon jól focizott az egész meccsen. Ő volt a katalizátor a legtöbb első negyedórás helyzetnél, a 21. percben pedig Sané szép lekészítésénél ballal talált be Schwolow kapujába.

Nyolc perccel később a tizenegyesrúgóvá előálló Joshua Kimmich duplázta meg az előnyt, miután Jamal Musiala ütést kapott az arcára a tizenhatoson belül. A bírói csapat egy ideig nézte az esetet, de végül megítélték a büntetőt. A szünetre 2-0-val ment tehát a csapat, miközben a vendégek gyakorlatilag nem tudtak odakerülni Sommer kapuja elé.

A pihenő után Gnabry robbant be: az 50. percben Joao Cancelótól kapott labdát, majd vágta azt be a kapuba, 15 perc múlva pedig egy az egyben ment Schwolow-ra, meglőve csapata negyedik találatát.



Image

Nous első gólja a Bayernben!

Jöttek aztán a cserék is. Gravenberch állt be legelőször, majd érkezett Goretzka és Tel is. Utóbbi pedig ismét góllal jelentkezett. Hatodik szezonbeli találatát jegyezte Musiala nagyszerű passza után.

A hajrában Upamecano és Mané jött. Ebből a cserekettősből is volt egy közreműködő, hiszen a szenegáli szélső készítette elő Mazraouit, aki bayernes karrierje első gólját ünnepelhette a hosszabbítás második percében.

A Bayern tehát megérdemelten nyert és ezzel ezt a fordulót is az élen zárja. A következő találkozó a Lipcse elleni szintén hazai bajnoki lesz. Az a szezon utolsó előtti találkozója.

A mérkőzés jegyzőkönyvét ezen a linken, a videós összefoglalóját pedig alább láthatjátok!

Nagyon sima siker, újabb három pont! | Bayern 6-0 Schalke
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top