Ismertető

Arno Michels, Tuchel mindenkori jobbkeze

Thomas Tuchel március vége óta a Bayern München trénere. Az erőnléti edzőként dolgozó Prof. Dr. Holger Broich és a kapusedzőként munkálkodó Michael Rechner mellett három másodedző segíti a mester munkáját: Lőw Zsolt, Anthony Barry és Arno Michels – utóbbit mutatjuk most be nektek!

A Bayern hivatalos weboldala egy háromrészes sorozatban hozza közelebb szurkolókhoz az asszisztens trénereket. Először Arno Michelsen a sor, aki eddig gyakorlatilag mindig ott volt Tuchel oldalán.

2006-ban ismerkedtek meg, amikor mindketten az edzői képzésükön vettek részt, Thomas pedig mindeközben az Augsburg akadémiáján dolgozott. Három évvel később a Mainz felajánlotta a vezetőedzői posztot Tuchelnek, aki elfogadta azt és szinte azonnal egykori „osztálytársára” gondolt.Introducing assistant coach Arno Michels | FC Bayern

Egy hullámhosszon.

„Thomas és én már régóta dolgozunk együtt, szóval hihetetlen nagy a bizalom kettőnk közt. Hozzászoktunk egymáshoz, ez pedig egy nagy előny. És folyton megvan bennünk a kíváncsiság és a frissesség, hogy új és új szempontok szerint közelítsük meg a futballt, valamint hogy alkalmazkodjunk az adott csapatnál lévő körülményekhez.” – magyarázta Michels.

55 esztendős hősünk játékosként a Regionalliga magasságáig jutott. Focizott az SG Ruwertal, az SV Wittlich, a Morbach, a VfL Trier és az Eintracht Trier együttesében is. 2002-ben vonult vissza és azóta kiderült, a taccsvonal túloldalán a csillagokig volt képes eljutni: közel 20 évvel azután, hogy a Morbachnál edzői feladatot vállalt, megnyerte a Bajnokok Ligáját és a Klubvilágbajnokságot is Tuchellel.Introducing assistant coach Arno Michels | FC Bayern

A teljes stáb.

Ez az ötödik klub, amelynél együtt dolgozik társával. A Mainz és a Chelsea között a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germainnél is segítette őt. Kettejükről így nyilatkozott a klub hivatalos oldalának:

„Csapatként fejlődtünk az évek során. Baráti a kapcsolat köztünk, a családjaink pedig nagyon jóban vannak egymással.”

Ami a napi feladatokat illeti, Michels a videóelemzésekért, valamint az akadémiával való kapcsolattartásért felel és ő köti össze az edzői stábot a játékosmegfigyelőkkel is. Afféle „szolgáltatóként” írja le magát.

„A hangsúly mindig a játékosokon van. A kommunikáció pedig éppen miattuk kulcsfontosságú képesség. Tőlük tiszteletet és bizalmat kaphatsz, ha intenzíven foglalkozol velük és őszintén állsz hozzájuk.” – zárta az egyik legfontosabb gondolattal a riportot Michels.

via Bayern München

2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Lőw Zsolt, a Bayern magyar másodedzője

  2. Pingback: Anthony Barry, a pontrúgásokért felelős államtitkár

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top