Reakciók

„Ez egy újabb lépés volt a helyes irányba” | Reakciók: Bayern 6-0 SchalkeA Bayern szombat délután kiütéses, 6-0-ás győzelmet aratott a Schalke ellen és ezzel ismét megerősítette vezető helyét a bajnoki tabellán. „Megérdemelt győzelem volt. Nagyon jó energiával és kisugárzással játszottunk” – összegezte a látottakat Tuchel. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat. 

Reakciók a Bayern részéről

Thomas Tuchel: „Megérdemelt győzelem volt. Nagyon éberek voltunk, gyorsan és gördülékenyen alakítottuk ki a gólhelyzeteket, de kezdetben nem éltünk velük. A második félidő elején aztán fokoztuk a tempót, ami biztonságot és önbizalmat adott nekünk. Nagyon jó energiával és kisugárzással játszottunk. Ez egy egy újabb lépés volt a helyes irányba. Fontos, hogy az önbizalom visszatérjen. De ez nem ok az eufóriára. Ki kell használnunk ezt az energiát.”

Kép

Thomas Müller: „Jó és lendületes kezdés volt a részünkről. A Schalke védekezése nagyon kellemetlen a támadók számára, mert emberfogásban játszanak. De ennek az a hátránya, hogy amikor ezt az 1v1-et egy csellel vagy egy gyors kényszerítővel sikerül átjátszani, akkor gyorsan szétesnek. És amikor ezt csináltuk, akkor voltak is lehetőségeink. Örülök, hogy ma én szereztem meg a vezetést. Nagyszerű érzés volt. A stadion felrobbant, mi pedig tovább hajtottunk.”

Kép

Matthijs de Ligt: „Ma nagyon fontos volt, hogy tiszta fejjel játszottunk. Ez pedig nagyon jól sikerült. Az elmúlt hetekben nem éltünk olyan jól a lehetőségeinkkel, de ma hat gólt lőttünk és sok helyzetet alakítottunk ki. Úgy gondolom, hogy csapatként a győzelem nagyon fontos volt számunkra.”

Kép

 

Reakciók a Schalke részéről

Peter Knäbel (Schalke sportigazgatója): „Ez egyértelmű visszaesés. De ez nem változtat semmit a harcos hozzáállásunkon. Mindig talpra álltunk. A lényeg, hogy eggyel többször álljunk fel, mint ahányszor elesünk.”

Thomas Reis (Schalke vezetőedzője): „Gratulálok a Bayernnek. Megérdemeltük a vereséget, ekkora különbséggel is. Meg akartuk nehezíteni a dolgukat, de ez nem sikerült. A Bayern több agressziót mutatott labdabirtoklás során.”

Marius Bütler (Schalke csatára): Már az elejétől fogva nem mentünk bele a párharcokba és gyakran egy lépéssel hátrább voltunk, csak futottunk utánuk. Túl sok lehetőséget hagytunk nekik. Így lehet a végén 6-0-ra elveszíteni egy mérkőzést.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg: 

Nagyon sima siker, újabb három pont! | Bayern 6-0 Schalke

 

„Ez egy újabb lépés volt a helyes irányba” | Reakciók: Bayern 6-0 Schalke
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top