Bundesliga

„Ez egy olyan csapat, amely imád tanulni” | Sajtótájékoztató: Bayern-Lipcse



Thomas Tuchel az RB Leipzig elleni kulcsfontosságú német bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

Szombat délután a Marco Rose által vezetett Lipcse látogat az Allianz Arenába. Ez lesz az utolsó hazai mérkőzés a szezonban, debütál a következő idény hazai szerelése is, de ami a legfontosabb, újabb lépést tehetünk a bajnoki cím megszerzése felé, ha legyőzzük a harmadik helyen álló Energiaitalosokat. Ha vasárnap nem nyer a Dortmund, akár már ezen a hétvégén behúzhatjuk a salátástálat.

Tuchel a versenyfutásról is beszélt, beszámolt a játékosok állapotáról, illetve még pár érdekes témával kapcsolatban is megszólalt. Mutatjuk, pontosan miket mondott!



A kerethelyzetről: Lucas és Manu, valamint Alphonso sem játszhat. Choupo sem áll még készen. Mindenki más, aki edzett, bevethető lesz.

Az ellenfélről: Ismerjük a Lipcse stílusát. Két csatáruk és két erős 10-esük van. Meg kell állítanunk a kontráikat. Mielőtt elkezdenék őket, azelőtt le kell zárnunk a területüket. Túl jó kvalitású támadóik vannak ahhoz, hogy szabad területeket kínáljunk nekik. Óvatosnak kell lennünk a labdával.

A szezonhajráról: Általában a mostaninál hamarabb szokott eldőlni a bajnoki cím sorsa. Saját magunkra kell koncentrálnunk. Csak a három pont számít nekünk. Azt se bánnám, ha a kanapén ülve nyernénk meg a bajnokságot!

A Bayernnél töltött első két hónapjáról: Nem akarom értékelni magamat. Egy olyan csapatot kaptam, amely imád tanulni. Félrerakják az egójukat. Ez egy elképesztően profi egyesület, kiváló légkörrel.

A City elleni kiesésről annak a távlatában, hogy bejutott a fináléba a csapat: Megbizonyosodtam arról, hogy a két meccs sokkal szorosabb volt annál, mint amit az eredményjelző mutatott. Még mindig hiszek abban, hogy a horgunkon voltak mindkét találkozón. Szerintem nagyon magas szintet képviseltünk ellenük. Nem kell szégyellnünk, hogy kiestünk, de természetesen zavar minket. Vissza fogunk vágni!



Leon Goretzkáról: Ő mindig esélyes arra, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba. Jól nyomta az edzéseken. A Schalke ellen támadóbb szerepkörben focizott. A Bremen elleni teljesítménye után Ryan Gravenberch is megérdemelte, hogy startoljon. Ez az ellenféltől is függ.

Lucas Hernándezről: Alig várom, hogy visszatérjen a pályára. Lenyűgöző a profizmusa. Mindig mosolyog, amikor látom. Ez azért is szuper tulajdonság, mert nagyon sokat kellett kihagynia.

Joao Cancelóról: Nagyon kedvelem őt. Úgy jött le számomra, hogy kellemesen érzi magát itt. Nagyon egyedi vággyal rendelkezik. De végső soron minden egyes fél számára kielégítő döntésnek kell születnie. A szezon vége után átbeszélünk mindent.

A Säbenert meglátogató Robbenről: Megpróbáltam meggyőzni, hogy játsszon holnap! Még meg kell kérdeznem a csapatmenedzserünket, Kathleen Krügert, hogy benne van-e a DFL rendszerében és be lehet-e nevezni őt a keretbe! A viccet félretéve, nagyon jó, hogy meglátogatott minket. Mindenki tanulhat tőle.

Az átigazolási célpontokról: Nem fogok beszélni erről.

„Ez egy olyan csapat, amely imád tanulni” | Sajtótájékoztató: Bayern-Lipcse
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top