Beharangozó

Először nyerni kell, aztán lehet átnézni Dortmundba | Beharangozó: Köln-Bayern



Még egyszer utoljára mindent ki kell adniuk magukból a Bayern München játékosainak. Szombat délután 15 óra 30 perctől (az Arena4-en) kezdődik a 34. forduló a Bundesligában, a kilenc meccs lefújása után pedig eldől a végső tabellaállás. Minden infó a csapatról, az ellenfélről és a versenyfutásról.

Az utolsó meccsnapon derül ki minden! A müncheni srácoknak külső segítség kell ahhoz, hogy sorozatban tizenegyedik alkalommal is elhódítsák a salátástálat. A Dortmund két ponttal vezet a Bayern előtt, ez pedig azt jelenti, hogy mindenekelőtt győzni kell Kölnben. Amennyiben pedig a BVB nem múlja felül hazai pályán a Mainzot, sikerülhet az utolsó fordulós előzés. Garantált a dráma, miközben a kiesőhelyeken is nagy harc lesz.

„Nem kell néznünk a másik meccset, hiszen nekünk muszáj nyernünk. Csak utána van értelme megnézni, hogyan alakul a Dortmund mérkőzése. Bármi megtörténhet. Kell egy kis segítség majd. Elég egy piros lap, egy pontrúgás és bármi megváltozhat egy találkozón. A mi feladatunk viszont az, hogy mindent kiadjunk magunkból, függetlenül a másik pályán lévő eredményről.” – támasztotta alá a fentebb írtakat Thomas Tuchel a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

A teljes PK-t az alábbi hivatkozásra kattintva tudjátok elolvasni!

„Teljes mértékben vállalom a felelősséget a szezon végéért” | Sajtótájékoztató: Köln-Bayern

Az ellenfél

A Köln a 10. helyen áll 42 ponttal. Nem volt rossz szezon ez Steffen Baumgartéktól. Ráadásul az elmúlt nyolc mérkőzésen szerzett 15 egységüknek köszönhetően nem vesznek részt a kiesés elleni küzdelemben sem. Baumgart az összecsapás előtt azt mondta, „ha valakit motiválnod kell egy Bayern elleni bajnoki előtt, akkor valamit rosszul csinálsz”. A karizmatikus tréner szerint még mindig a Bayern München Németország legjobb csapata, ők viszont nagyon szívesen 45-re növelnék a pontjaik számát.

A Köln relatív sikere a csapatként való együttműködésben rejlik. Legutóbbi három ligameccsükön nyolcszor találtak be, megverték a nagy rivális Leverkusen együttesét és 5-2-vel küldték haza a Dárdai Pál által vezetett és az előző fordulóban kieső Herthát. Előbbi bajnokin Davie Selke, utóbbin a védő Timo Hübers duplázott. Hübers azon a találkozón szerzett második gólját érdemes megnézni, szenzációsra sikeredett.



Azért mosolyognak a srácok.

Személyi helyzet

Eric Maxim Choupo-Moting visszatér a keretbe, miután felépült térdproblémáiból. Tuchel elmondta, a kameruni támadó már egy hete a csapattal edz és az előző két tréningen egyáltalán nem panaszkodott a kérdéses testrészére. Lucas Hernández fél év után edzett újra a többiekkel, de ő, valamint a már labdával dolgozó Neuer és Davies, illetve a továbbra is sérüléssel bajlódó Paul Wanner sem lesz hivatalosan a keretbe nevezve. Phonzy egyébként péntek reggel kezdett el újra a bőrgolyóval gyakorolni.

A Köln a legutóbbi gólját jegyző, de vállsérülést szenvedő exdortmundi támadója, Steffen Tigges nélkül indul csatába. Rajta kívül Sargis Adamyan sem bevethető, de a fiatal Tim Lemperle visszatér a kispadra, a kezdőbe pedig nevezve lesz a már említett Davie Selke. Ezt Baumgart erősítette meg a sajtótájékoztatóján.



Bitter für Köln: Tigges verpasst Saisonvorbereitung

Tigges (a nagy magas srác középen) nem lesz bevethető. Baumgart (a szakállas edzőfenomén jobb oldalt) biztosan nem örül ennek.

Így nyilatkoztak az edzők

Thomas Tuchel: Egy szenvedélyes közönségre és ellenfélre számítok. A Köln rengeteget fut és nagyon magasan támad le. Éppen ezért sokszor a fizikai adottságaikra támaszkodnak, ezzel próbálnak magasan labdát szerezni. Nagyon nehéz gólokat rúgni Kölnben, még nehezebb nyerni. Teljes szintű összpontosítás kell, hogy megnyerjük az apró párharcokat.

Steffen Baumgart: A Bayern München egy félelmetes csapat, erőszakkal próbálják meg a saját kezükbe venni az irányítást. Ennek ellenére mi a saját focinkat fogjuk játszani. Ismerjük az ellenfél kvalitását. Ha topteljesítményt nyújtunk, akkor lehet esélyünk. Amúgy meg nincs is jobb annál, hogy a Bayern ellen játszol.

via Bayern München

Először nyerni kell, aztán lehet átnézni Dortmundba | Beharangozó: Köln-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top