Bundesliga

Bambi döntött a bajnoki címről! | Köln 1-2 Bayern



A Bundesliga 34. fordulójában elképesztő körülmények között végül a Bayern lett a bajnok!

Úgy vágott neki az utolsó fordulónak a csapat, hogy a Dortmund két ponttal vezetett és a Mainzot fogadta hazai pályán. A Bayernnek pedig Kölnben volt jelenése azután, hogy hazai pályán kikapott a Lipcsétől a 33. játékhétvégén.

Thomas Tuchel kezdette Gravenberchet, Upamecanót, valamint Sanét is azon labdarúgók közül, akik nem szerepeltek a Startelfben a Lipcse ellen. A keretből Neuer, Lucas, Davies és Wanner hiányzott, Choupo-Moting pedig újra leülhetett a padra.



Köln – FC Bayern jetzt im Live-Ticker: Tuchel-Elf schenkt Führung her

King lőtte az elsőt.

Minden meccs fél négytől kezdődött, az első nagy esemény pedig Kingsley Coman hatalmas gólja volt a 8. percben. A francia támadó kiválóan tekerte meg a labdát és ezzel rögtön a Bundesliga élére is ugrott a Bayern.

Ezután jött Dortmundból a hír, hogy vezet a Mainz. Nem sokkal később büntetőt is rúghatott a BVB, de azt Haller kihagyta, pontosabban védte próbálkozását Dahmen kapus. Erre pedig rákontráztak a 05-ösök, hiszen Onisiwo révén már 2-0-ra vezettek.

Visszatérve Kölnbe, a Bayern is majdnem kétgólos előnnyel ment a szünetre, azonban a játékvezető elvette Leroy Sané találatát, miután a VAR rászólt a fülére, hogy a szélső karját érintette a játékszer.



Eure Nr. 1 - Radio Köln

Micsoda pillanat volt!

A második félidő sokkal nyitottabb volt, mint az első. A Köln többször is Sommer kapuja elé jutott, a svájci hálóőrnek pedig hatalmasat kellett védenie egy szöglet utáni fejesnél. Érezhető volt, hogy ha nem rúgunk gólt, kiegyenlíthet a hazai gárda.

Ez pedig meg is történt a 81. percben egy tizenegyesnek köszönhetően, a másik pályán pedig szépíteni tudott a Dortmund. Ekkor úgy tűnt, az utolsó pillanatban mégiscsak a BVB húzza be a bajnoki címet, mert ugyan ők vesztésre álltak, a Bayern nem tudott volna elég pontot szerezni a megelőzésükhöz.

Ekkor jött a dráma: Sané ment először a kapus felé egy az egyben, de Schwäbe hatalmas bravúrral védte a próbálkozását. A kipattanó után Gnabry tette oda a második 45 percben beálló Goretzka cseréjeként beküldött Musialának, aki kitűnően vette át a labdát és ellőtte a tizenhatosról. Jól tette, hiszen a labda bevágódott, a Bayern a 89. percben újra vezetett és meg is nyerte a találkozót.



Match awards from Bayern Munich's title winning victory over FC Köln - Bavarian Football Works

22/23-as bajnokok!

Az elképesztő végjátékot még az is tarkította, hogy Süle révén egyenlített a Dortmund, amelynek óriási ziccerei voltak a győzelem megszerzéséhez is. Végül azonban nem tudták áttörni a Mainzot több góllal, így nem sokkal a Bayern mérkőzésének lefújása után az a meccs is véget ért.

33. német első osztályú címét szerezte a rekordbajnok, sorozatban pedig a 11. salátástálat ünnepelhette. Hogy hogyan, azt megnézhetitek cikkünkben! A meccs jegyzőkönyvét és statisztikáit ezen a linken, az összefoglalót pedig alább tekinthetitek meg!

Bambi döntött a bajnoki címről! | Köln 1-2 Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: 7 emlékezetes Gnabry-pillanat!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top