Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: Kell egy klasszikus kilences!



A Bayern München elnöke a Bild újságírójának, Tobi Altschäfflnek adott interjút, melyben beszélt az előttünk álló átigazolási időszakról, a távozás felé hajló játékosokról, a vezetőedzőnkről, illetve a jelenlegi „sportigazgatói csapatról”.

Izgalmas átigazolási időszak áll a Bayern előtt: Rice, Vlahovic, Kolo Muani és Guerreiro neve is szóba került a Bayernnél. Júliustól szeptember 1-ig tart majd a transzferablak. Mielőtt megkezdődne, a klubelnök beszámolt a szurkolókat leginkább érdeklő témákról a Bilden keresztül.

A transzferablakról: Olyan csapatot akarunk összeállítani, amely topteljesítményt nyújt Németországban és a nemzetközi porondon is. Nem titok, hogy egy klasszikus kilences után kutatunk. Ami a hatos posztot illeti, figyeljük a piacot és majd meglátjuk, kik jöhetnek szóba.

Arról, hogy a klub megengedhet-e magának egy 100 milliós játékost: Nagyon jól állunk gazdasági szempontból és komoly céljaink vannak. Szóval a válasz igen. Viszont ezt a kérdést tüzetesen át kell beszélnünk. Már korábban is volt 80 milliós igazolásunk Lucas Hernández személyében, ráadásul az már négy évvel ezelőtt történt.

Arról, hogy két 100 milliós játékos szóba jöhet-e: Ambiciózusok vagyunk, de azért nem akarjuk veszélyeztetni a Bayern pénzügyi stabilitását.



Pavard, Hernández und Co: Droht den Bayern der Abwehrausverkauf? | BR24

Lucas mellett Benji is esélyes a távozásra.

Lucas Hernándezről: Nekem az az érzésem, hogy jól érzi magát itt, legalábbis ezt láttam a trófeaünnepléskor. Sokszor találkoztam már vele a Säbener Straßén. Mindig jó hangulatban volt, a súlyos sérülése után keményen dolgozott, mostanra pedig hamar visszatért. Mellette álltunk végig. Remélem érzi a lojalitásunkat és velünk marad.

Thomas Tuchelről: Az biztos, hogy nagyon örülünk neki, hogy aláírtunk vele egy szerződést. Ő pontosan egy olyan tréner, aki a Bayern Münchennek kell, főleg a klub ezen rendkívüli helyzetében. Már a PSG-nél és a Chelsea-nél is találkozott bonyolult kihívásokkal és azokat mesterien kezelte. A tapasztalata és a tudása hatalmas pluszt jelent.

Declan Rice-ról: Nem akarok beszélni konkrét nevekről. Általánosságban át kell gondolnunk, hogy kit is akarunk és mire lehetünk képesek. A választottunknak illenie kell a Bayernhez. Ha igazán akarunk valakit, akkor az a valaki akár a Premier League-ből is érkezhet. Nagyra becsült hely vagyunk.

Arról, hogy bánkódik-e amiatt, hogy Harry Kane Angliában akar maradni: Ha ez a kívánsága, nem tudjuk megváltoztatni a döntését. Nekünk szükségünk van egy klasszikus csatárra, ő pedig egy nagyszerű kilences.



FC Bayern Folge 36: Marco Neppe

Brazzo távozása után Marco Neppe jövője az egyik legnagyobb kérdés.

A sportigazgató utáni keresésről: Top szakember kell. A minőség fontosabb, mint a sietés. Persze szeretnénk, ha minél hamarabb aláírna nálunk az új sportigazgatónk, de ha egy pár hónapig vagy mondjuk karácsonyig eltart a megszerzése, nem probléma.

Arról, hogy kik ügyelnek addig az átigazolásokért: Alkottunk egy csapatot Thomas Tuchellel, Karl-Heinz Rummeniggével, Uli Hoeneßszel, Jan-Christian Dreesennel, a pénzügyi igazgatónkkal, Michael Diederichhel, Marco Neppével és velem. Ameddig nem lesz változás, addig közösen dolgozunk a kerettervezésen.

Arról, hogy marad-e Marco Neppe, Brazzo jobbkeze: Ő is tagja a kerettervezéses csapatnak. Hatalmas tudása van. Ha átformálódik a sportigazgatóság, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

Hainer: Kell egy klasszikus kilences!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top