Átigazolási hírek

Hivatalos: Leigazoltuk Raphaël GuerreirótA klub hivatalosan bejelentette Raphaël Guerreiro megszerzését!

Egy ideje már tudni lehetett a második nyári érkező kilétét: a Dortmundtól lejáró szerződéssel távozó Raphaël Guerreiro (akárcsak Konrad Laimer) ingyen érkezett a csapatba. A Bundesliga egyik legjobb ballábas labdarúgója, a mögöttünk hagyott bajnokság legjobb kiszolgálója három évre írt alá Münchenben.

A 29 esztendős Guerreiro a Bayern történetének negyedik portugál játékosa Renato Sanches, Tiago Dantas és João Cancelo után. Mivel utóbbit végül különböző okok (magas átigazolási ár, a játékos preferenciája) miatt nem sikerült leigazolnia a klubnak, a vezetőség mindenképpen akart egy alternatívát Davies mögé. Kevés jobb megoldást lehetett volna találni erre a dilemmára.Image

Tegnap esett át az orvosi vizsgálatokon.

 

Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója: Raphaël Guerreiro a Bundesliga legjobb és legkonzisztensebb labdarúgói közt van, ha az elmúlt éveket nézzük. Sokoldalú, nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, tökéletesen illeszkedik a csapatunkba emberileg és játékosként is. Nagyon örülünk, hogy le tudtuk őt igazolni és annak, hogy a jövőben a Bayern mezét fogja viselni. Az edzőnk és a vezetőségünk egyetértett abban, hogy Guerreiro erősítés a csapatnak.

Raphaël Guerreiro: Amikor először megkeresett a Bayern, gyorsan meghoztam a döntésemet. Óriási megtiszteltetés egy ilyen nagyszerű klubban szerepelni és Thomas Tuchelt is nagyra tartom a dortmundi időnkből. Fontos volt a tőle kapott telefonhívás. Ezért is hoztam meg ilyen gyorsan a döntésemet. Egy olyan típusú játékost vagyok, aki szereti, ha mindig nála van a labda, imádom irányítani a játékot és helyzeteket kialakítani. Mindenemet beleadom majd, hogy minél több trófeát nyerjünk. Ez a Bayern filozófiája.Transferts : Raphaël Guerreiro peut-il viser plus haut que Dortmund ? - Eurosport

Legjobb idénye a legutóbbi volt, amely során 36 találkozón 20 gólból vette ki a részét (6 találat, 14 assziszt).

Guerreiro Franciaországban született és ott is kezdte el a profi futballt. A Caen csapatában játszotta első felnőtt mérkőzését, majd a Lorient-be igazolt, ahol először szerzett magának nevet a nemzetközi futballban. Három szezon után 2016-ban leigazolta őt a Dortmund, ahol hét idényen át volt fontos játékos, összesen 224 meccsen focizott és 40 gólt, valamint 50 gólpasszt jegyzett. Amikor Tuchel volt az edző, 36-szor lépett pályára és 7 gól, illetve 9 assziszt volt a mérlege.

2014-ben kapott először meghívót a portugál válogatottba. Akkor még a nyelvet sem beszélte, azonban később megtanulta azt. 2016-ban Európa csúcsára ért a Seleçãóval, azóta pedig minden egyes világeseményt végigfocizott velük. Eddig 64-szer volt válogatott, egyik gólját pedig pont a magyarok ellen szerezte a nemzeti címeres szerelésben.

Posztja balhátvéd, illetve bal oldali középpályás, függően a meccstaktikától (három- vagy négyvédős rendszer). Néha-néha a középpálya közepén is megfordult, de ez nem volt gyakori. Cselezőképességéről és passzrepertoárjáról híres, kiválóak a beadásai. Nem kifejezetten gyors, viszont nagyon agilis. 170 centi magas és természetesen ballábas.

Dortmundi pályafutásának elején több hosszabb sérülése is volt. A 2018-as idény megkezdése óta körülbelül egy szezonnyi, 41 mérkőzést hagyott ki különböző izomsérülések és betegségek miatt.

Sok sikert Münchenben, Raphaël!

Hivatalos: Leigazoltuk Raphaël Guerreirót
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: A keret nagy része visszatért, elkezdődött a felkészülés

  2. Pingback: „Csak a gázt tudom nyomni” | Laimer és Guerreiro első sajtótájékoztatója

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top