Interjúk és nyilatkozatok

Dreesen: Nem zsoldosokat keresünkA klub új vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen a Bildnek adott interjút, amelyben többek között beszélt az új igazolásokról, az elszabadult átigazolási árakról, a klub pénzügyi helyzetéről, a Bundesligáról és a személyét ért sportszakmai kritikákról is.

Az új igazolásokról: Rendszeresen találkozunk és beszélünk különböző nevekről illetve arról is, hogy melyikükkel kellene szorosabbra fűznünk a kapcsolatainkat. Minden egyes posztot átnézünk, Thomas Tuchel és Marco Neppe ismerteti az elképzeléseit. Elengedhetetlen, hogy Thomas részt vegyen ezeken a megbeszéléseken.

A szóba került nevekről: Szerintem jó, hogy mindenféle neveket folyamatosan emlegetnek nyilvánosan. Mert ez azt jelenti, hogy amit klubon belül megbeszélünk, az kívülről nem olyan egyértelmű.

A megfelelő igazolásról: Olyan játékosokra van szükségünk, akik energiát sugároznak és mindent megtesznek a klubért és a szurkolókért.  Azonosulnia kell velünk, az értékeinkkel. Nem akarunk zsoldosokat, akik kétévente továbbállnak.

Haalandról: Jó tárgyalásokat folytattunk. De egy bizonyos ponton ki kell tenni egy stoptáblát. Maximális sportsiker a gazdasági stabilitás mellett – ez azt jelenti, hogy meg kell próbálnunk ésszerűen cselekedni.

Az elszabadult átigazolási árakról: Ez az egész irracionális, hogy őszinte legyek. Ha valaki 10 évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy ilyen nagyságrendű számokba futunk, nem hittem volna el. Mi megpróbáljuk ésszel megközelíteni ezt. Ezért fektettünk sok pénzt az akadémiánkba. Most pedig Tarek Buchmann személyében egy újabb tehetségünknek adtunk profi szerződést.FC Bayern: Transfers! Hoeneß! Neuer! Jan-Christian Dreesen erklärt die Pläne | Fußball | Sportbild.de

Az 50+1-es szabályról: Nem hinném, hogy az 50+1-es szabályt belátható időn belül eltörölnék Németországban. Szerintünk minden klubnak meg kell engedni, hogy saját döntést hozzon ezzel kapcsolatban.

A befektetésekről: Három stratégiai partnerünk van, az Audi, az Allianz és az Adidas, mindhárman 8,33%-os részvénnyel. Elméletileg még 5%-ot kell eladnunk. De ez jelenleg nem téma.

A pénzügyekről: Gazdaságilag nagyon stabil helyzetben vagyunk, elég erősnek érezzük magunkat az átigazolási piac kihívásaihoz. Ennek ellenére meg kell néznünk, hogy a DFL marketingjétől függetlenül hogyan és hol tudunk bevételi forrásokat teremteni a Bayern számára.

A Bundesligáról: Amikor a Bayern jól teljesít, a Bundesliga is jól teljesít, mert ők is profitálnak a mi marketing sikerünkből. Az elmúlt 10-15 év sportsikerei hozzájárulnak ahhoz, hogy a német labdarúgás képviselőjeként vezető szerepet töltsünk be. Ha aktívan képviseljük az álláspontunkat a bizottságokban, akkor automatikusan a Bundesliga érdekeit is képviseljük, például Európai klubszövetségben a pénzügyi fair play témájában. Ezt a felelősséget továbbra is szeretnénk vállalni – de nem arrogánsan, hanem magabiztosan.

A sportszakmai kritikákról: Megértem azt a szkepticizmust, miszerint nem értek a futballhoz. Karl-Heinz Rummenigge mellett azonban 10 évig ültem a lelátón, aki szinte minden jelenetet úgy kommentált, mint egy sportriporter. Ez alatt a 10 év alatt megtanultam teljesen másképp nézni és érteni a futballt. Kalle és Uli a hatalmas tapasztalatukkal kiváló tanácsadók ebben is.

Dreesen: Nem zsoldosokat keresünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top