Ismertető

Lőw Zsolt, a Bayern magyar másodedzője

Thomas Tuchel március vége óta a Bayern München trénere. Az erőnléti edzőként dolgozó Prof. Dr. Holger Broich és a kapusedzőként munkálkodó Michael Rechner mellett három másodedző segíti a mester munkáját: Anthony Barry, Arno Michels és Lőw Zsolt – utóbbit mutatjuk most be nektek!

A Bayern hivatalos weboldala egy háromrészes sorozatban hozza közelebb szurkolókhoz az asszisztens trénereket. Először Arno Michelsen volt a sor, most pedig Lőw Zsolt következik. Nekünk magyaroknak különösen jó érzés látni őt a klubnál.

A Bayern másodedzői feladatkörének elvállalása gyakorlatilag a második otthonába való hazatérés volt Lőw számára. A Budapesten született egykori 25-szörös magyar válogatott játékos a karrierje nagy részét Németországban töltötte. 47 Bundesliga- és kereken 100 másodosztályú meccsen játszott az Energie Cottbus, a Hansa Rostock, a Hoffenheim és a Mainz színeiben. A védekező szellemű Lőw utóbbi egyesületnél vonult vissza, nem más mint Thomas Tuchel kezei alatt.Zsolt Löw: Introducing Thomas Tuchel's assistant coach

Mester és tanítványa.

„Már akkor is megvolt köztünk a kémia, amikor játékos voltam a Mainznál 2009-ben. Egy hullámhosszon vagyunk.” – mondta Lőw. A két edző közös munkája akkor szakadt meg, amikor a magyar szakember az osztrák Lieferingnél kezdett el dolgozni, majd Adi Hütter mögött a Red Bull Salzburg asszisztense lett a 2014/15-ös szezonban. Ezt követően Ralf Rangnick és Ralph Hasenhüttl jobbkeze is volt 2015 és 2018 között. Ez idő alatt Tuchellel végig tartotta a kapcsolatot és amikor a német mester felajánlotta neki a lehetőséget a PSG-nél, nem habozott.

„Mindent együtt csinálunk (Tuchellel). Az edzéseket kiértékeljük, a játékoskeretet kialakítjuk, a videóelemzéseket elkészítjük. Intenzív kapcsolat a miénk. Több mint 300 napot töltünk együtt egy évben, úgyhogy ehhez is kell a feleségem megértése.” – tette hozzá szellemesen a másodedző.Zsolt Löw: Introducing Thomas Tuchel's assistant coach

Sztárok közt.

Azonban nem ez az egyetlen ok, amiért Lőw azonnal otthon érezte magát Münchenben. A világ öt topcsapata közt tartja számon a Bayernt és szinte rögtön azt tapasztalta, mennyire jól rendszerezett minden ennél a klubnál. Megjegyezte, „teljes mértékben csapatként dolgozik az edzői stáb”.

Lőwnek két beceneve ismert. Az egyik Magyarországon (ez a Cica), a másik pedig a nemzetközi futballban, a Jogi. Utóbbit nem nehéz kitalálni, ki után kapta: „Amikor 2002-ben a Cottbushoz igazoltam, senki sem tudta kiejteni a keresztnevemet, a Zsoltot, szóval elneveztek a későbbi német szövetségi kapitányról. Azután már mindenki így hívott a többi csapatomban is.” – magyarázta mosollyal az arcán Lőw.

Ez pedig azt is jelenti, hogy senkinek sem kell megijednie, ha azt hallja, Jogi éppen edzést vezényel a Säbener Straßén…

via Bayern München

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Anthony Barry, a pontrúgásokért felelős államtitkár

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top