Interjúk és nyilatkozatok

De Ligt: Mindenképpen nagyon sokáig a Bayern játékosa szeretnék lenni

Bekkünk Kerry Haunak adott interjút Japánban.

Jelenleg még nem bevethető, de hamarosan visszatér a Bayern München védelmébe a 22 éves középső védő, a tavalyi szezon legjobb játékosa a csapatban. Most szakított egy kis időt Japánban arra, hogy beszéljen a SPORT1 újságírójával, Kerry Hauval.

Az interjú során téma volt Harry Kane, a Gravenberch-Mazraoui páros, az érettség kérdése, de a hátvéd összehasonlította Julian Nagelsmannt és Thomas Tuchelt is.Image

Matthijs és Kerry.

Arról, hogy hanyasra értékelné az első szezonját: Kettes alára. Azért, mert sajnos nem mutattuk meg csapatként mindazt, amire képesek lettünk volna – beleértve magamat is. Szerintem sokat tanultam ebben az egy esztendőben. Játékosként és emberként is előre léptem. De ettől függetlenül még van hová fejlődni. Nem csak egyetlen trófea megszerzése a Bayern célja egy szezon alatt. Többre vagyunk képesek, ezt pedig meg kell mutatnunk.

Megjegyzés: Egy ma megjelent és azóta törölt posztunkban azt írtuk, kettesre értékelte magát Matthijs, de ez nem volt pontos. A német osztályzás szerint értékelt, ahol az 1-es a legjobb. Elnézést kérünk a félreértésért.

Arról, hogy mi volt a téli szünetet követő rossz forma oka: Több oka volt, de azt mondanám, a világbajnokság volt kifejezetten nagy probléma számunkra. Azelőtt nagyon erős formában játszottunk, egy csomó győzelmet hoztunk össze rengeteg lőtt góllal és csak pár kapottal. Aztán jött a vébé és sokan csalódottan tértek vissza. A németek, a franciák, én is. Meg ott voltak a sérülések, a sokat kihagyó játékosok, mint Manuel Neuer, Sadio Mané és Nous Mazraoui. Nem volt könnyű helyzet. Leikszeltünk három egymást követő találkozón is, aztán hirtelen elkezdtünk érezni a nyomást. A Manchester City példája ebből a szempontból érdekes: kilenc ponttal az Arsenal mögött álltak az ősz végén. Akkor senki sem gondolta volna, hogy ismét bajnokok lesznek vagy hogy tripláznak. De mégis ott voltak, amikor számított. Mi pont az ellenkezőjét tettük ennek.

Arról, hogy min lehetne javítani: Mindig vannak dolgok. Védőként főleg a védekezésen, de én személy szerint azon is szeretnék, hogy több gólt szerezzek pontrúgások után. Szerintem magasabb szintre kéne fejlesztenem a fejelőkészségemet. A másodedzőnkkel, Anthony Barryvel azon is dolgozunk az edzéseken, hogy a pontrúgásokból veszélyesebbek legyünk.

Arról, hogy tudna-e javítani a támadóharmadban Harry Kane: Valószínűleg, viszont van minőség a támadóinkban. Mindig az önbizalom számít ezen a poszton. És ahogy mondtam, a vébéről visszatérőknek kevés önbizalmuk volt. Serge például elkezdett gólokat lőni a szezon végén és egyre megbízhatóbbá vált.Kim steht vor seinem Debüt bei Bayern - kicker

Upamecano hibáiról a City ellen: A fociban nagyon apró dolgok számítanak. Mindenki képes hibázni. Én is. Szerintem mindannyiunknak a tükörbe kell néznünk. Ha mindenki a legjobbját nyújtja, akkor egy olyan csapatunk van, amely az összes trófeáért harcba szállhat.

Kim Mindzse érkezéséről: Örülök neki. Nagyon pozitív, barátságos személyiségként ismertem meg. Biztosan nagy erősítés lesz, egyszerre visz intenzitást és nyugalmat a játékba. Hatalmas dolgokat ért el a Napolival az olasz bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Vele, Dayot-val, Benjivel és velem négy nagyon jó középhátvédünk van. És szükségünk is van a különböző opciókra, ha mindhárom sorozatban sikeresek akarunk lenni. Az előző idényben például majdnem minden mérkőzésen Dayot és én játszottunk a második félszezonban, mert Lucas Hernández megsérült. Ez nem volt könnyű, mert három-négynaponta léptünk pályára és a mi posztunkon mindig ki kell adni magunkból mindent fizikálisan. Szóval jó dolog, hogy az edzőnek több lehetősége van.

Arról, hogy a Bayernnek van-e a legjobb védelme Európában: Ezt egyszerűen nem tudom megválaszolni, hiszen túl korán van ehhez. Mindzsével például még nem is játszottam és meg kell ismernünk egymást a pályán is. Tettekre, nem szavakra van szükség. Nevekből kiindulva erős keretünk van, nagyon komoly egyéni kvalitások vannak minden poszton. De a foci csapatsport. Egyedül nem működik semmi.

A Nagelsmann és Tuchel közti különbségről: Előbbi azt akarta tőlünk mindig, hogy nagy sebességgel és erőbedobással támadjunk. Tuchel egy kicsit több fókuszt helyez a labdára, a nyugalomra és a türelemre – ez főleg a passzolásban mutatkozik meg. Két különböző futballfilozófiáról van szó és mindkettő sikerre vezethet.

Tuchelről: Nagyon jó a kapcsolatunk. Mindig világosan elmondja, mit vár el tőlem és a csapattól.🎥​📸​🍻​ | De Ligt, Gravenberch en ploegmaten in lederhosen: drinken... Paulaner 0.0!? | Sportnieuws

Arról, hogy szerinte Gravenberch és Mazraoui marad-e: Igen. Nem egyszerű azután, miután folyton ott vagy az Ajax kezdőcsapatában, majd hirtelen egy még nagyobb klubhoz igazolsz. Már nem a csapatod akadémiájának toptehetsége, hanem egy új igazolás vagy, akinek az első perctől kezdve jól kell fociznia. Ezt én is megtapasztaltam a Juventusnál. Biztos vagyok benne, hogy Nous és Ryan erős szezont fog futni most. Az edzéseken ez látszik. Nousnak egyébként sérülései és szívproblémái is voltak, nem volt valami könnyű szituációban. Egészségesnek és türelmesnek kell lenniük.

A német nyelvről: Nagyon fontos számomra. Védőként nagyon sokat kell kommunikálnom a társaimmal és parancsokat kell osztogatnom a pályán. A holland nyelv ismerete után nem volt probléma, hogy az elejétől kezdve megértsem a németet, de egyből lejött az is, hogy kellenek tanórák ahhoz, hogy szépen beszéljem. Ezért gyakoroltam a nyelvtanárunkkal, Maxszal heti háromszor-négyszer. Sokat segített.

Arról, hogy célja-e, hogy beválasszák a csapattanácsba (Neuer, Müller, Kimmich, Goretzka és Coman): Ha megtörténik, megtörténik, de nem ez a fő célom. Anélkül is felelősséget tudok vállalni a csapattársaimért, hogy bevennének a tanácsba.

Az érettségéről: Nyugodt és kiegyensúlyozott életem van. Imádom a munkám, imádom a labdarúgást, imádok minden reggel edzésre járni, eltölteni ott egy-két órát, aztán pedig hazaérni, hogy a menyasszonyommal legyek.

Arról, hogy sokáig tervez-e a Bayernnel: Igen, mindenképpen nagyon sokáig szeretnék maradni. Jó érzés itt lenni és teljes mértékben azonosulni tudok a klubbal. Nagyon boldog vagyok, hogy tavaly meghoztam ezt a döntést.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top