Interjúk és nyilatkozatok

Laimer: Olyan játékos vagyok, aki mindig a csapat szolgálatában állKonrad Laimer alig szűk egy hónapja érkezett Münchenbe, mégis ezen rövid időszak alatt máris sok mindent megtapasztalt. A 2023-as nyári turné alkalmából a klub egy hagyományos tokiói ramen étteremben készített interjút a bajorok új középpályásával. A 26 éves osztrák játékos többek között beszélt az ázsiai látogatásról, a beilleszkedéséről, a sokoldalúságáról, a személyiségéről, az erősségeiről és a céljairól is.

FC Bayern: Szervusz, Konrad! Kedd óta Ázsiában vagyunk. Mit vársz ettől a nyári turnétól?

Laimer: Mostmár volt szerencsém egyszer itt rament enni, szóval nem tudom, hogy lehet-e ennél jobb (nevet). De komolyra fordítva a szót, számomra ez az első alkalom, hogy ázsiai turnén veszek részt. Minden új, minden izgalmas. Egyszerűen csak élvezni akarom. De természetesen elsősorban arra használjuk ki az itt töltött időt, hogy csapatként formába lendüljünk az új szezonra és felvegyük a ritmust.

Galerie: Konrad Laimer at a Ramen restaurant in Tokyo | FC Bayern

Hogy teltek az első heteid Münchenben – beilleszkedtél már?

Nagyon intenzív napokon vagyok túl, előbb a tegernseei edzőtábor, most pedig az ázsiai turné miatt. Három felkészülési mérkőzésünk van itt, szóval nincs megállás. Így sok időt töltünk együtt és jól megismerjük egymást. Nagyon könnyen beilleszkedtem ide.

A csatár, a középhátvéd és a kapus poszton kívül tulajdonképpen minden poszton játszottál már profi pályafutásod során – tervezel még ezeken a posztokon is játszani?

Valóban, szinte mindenhol megfordultam egy kicsit a pályán. Egyszer még középhátvédként is játszottam, de nem kezdőként. Persze jó móka más posztokat is kipróbálni, de alapvetően a középpályán érzem magam a legjobban.

Galerie: Konrad Laimer at a Ramen restaurant in Tokyo | FC Bayern

Ez a sokoldalúság az egy posztra specializálódott játékosokhoz képest inkább átok vagy áldás?

Különösen a profi pályafutásom elejém gyakran előfordult, hogy különböző posztokon játszattak. Az utóbbi időkben szinte mindig a középpályán játszottam – hogy támadóbb vagy védekezőbb szerepkörben, az nem igazán számít. A lényeg csak az, hogy alkalmazkodni kell az ellenfélhez vagy ahhoz, amit az edző akar tőled vagy a csapattól. Szóval ez biztosan nem hátrány.

Mik az erősségeid középpályásként?

Sok labdát szerzek, amiután gyorsan át tudok váltani támadásba. Olyan játékos vagyok, aki sokat fektet be, aki sokat fut, aki mindig a csapat szolgálatában áll. Most megpróbálom megtenni a következő lépéseimet a Bayernnél és a lehető legjobban beilleszkedni ide.

Video: Konrad Laimer at a Ramen restaurant in Tokyo I FC Bayern

Temagad is azt mondod, hogy nagyon ambiciózus vagy. Ez itt biztosan segíteni fog. Mit gondolsz, mire van még szüksége egy Bayern játékosnak?

Sokat kell küzdened, ha érvényesülni akarsz ennél a klubnál. A Bayern mindig a legmagasabb követelményeket várja el. Nagyszerű dolog ennek a részese lenni. Ha megmutatod az ambíciót, hogy minden meccset meg akarsz nyerni, az egy jó pont. Próbálok minden nap fejlődni az edzéseken és a lehető legjobb formámat hozni a pályán, hogy csapatként sikeresek legyünk.

Kurt Sommerlatt az 1950-es évek közepén a Karlsruher SC-vel és a Bayernnel egymás után háromszor nyerte meg a Német-Kupát, eddig ő az egyetlen játékos, akinek ez eddig sikerült. Szeretnéd ezt megismételni?

Határozottan! Már többször voltam Berlinben, kétszer nyertem meg a kupát. Szeretnék jövőre is eljutni oda és harmadszor is megnyerni. De a Bayernnél a célok alapvetően a legmagasabbak – vagyis, hogy az összes versenysorozatban győztesként kerüljünk ki.

Galerie: Konrad Laimer at a Ramen restaurant in Tokyo | FC Bayern

Laimer: Olyan játékos vagyok, aki mindig a csapat szolgálatában áll
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top