Felkészülési meccsek

„Nincs igazi 6-osunk” | Sajtótájékoztató: Liverpool-BayernA holnapi felkészülési mérkőzés előtt a vezetőedző és holland védője nyilatkozott a sajtónak Szingapúrban.

Thomas Tuchel mellett most Matthijs de Ligt volt a soros a sajtótájékoztatón. A Liverpool elleni holnapi (magyar idő szerint 13:30-kor kezdőd) találkozó volt az apropó. A tréner beszélt Manéról, a védekező középpályáról és a helyszínről, míg de Ligt Benji Pavard-ral kapcsolatban is nyilatkozott.

Image

Thomas Tuchel

A legutóbbi Harry Kane-ről szóló hírekről: Ezt a kérdést most kihagynám.

Yann Sommerről: Nem egyszerű számára az, hogy elérje, hogy igazán szabad és magabiztos legyen. Szerződése van velünk, persze itt maradhat. De teljes érthető, ha egyes játékosoknak más ötleteik vannak. Jelenleg Yann a kapusunk, Neuer pedig igyekszik minél hamarabb visszatérni. Manu az Manu. Yann esetében ugyanaz a helyzet, mint Lucas Hernándezzel. Ha van egy olyan játékos, akivel pótolhatjuk és akivel jól járunk, emellett pedig kapunk egy olyan ajánlatot, ami megegyezik a távozónk értékével, elgondolkodhatunk a dolgon.

Mané távozásáról: Nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt elképzeltük. Szomorú pillanat volt, amikor elköszönt, de mosolyogva öleltük meg egymást és megbeszéltük, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot. Ez volt a legjobb megoldás, de egyikünk számára sem volt örömteli pillanat a búcsú.

Pavard-ról, aki távozni akar, de még itt van: Nyugodt helyzetben vagyunk, nincs rajtunk nyomás. Nem annyira tiszta a helyzet, mint ahogyan azt a lapok írják. Hasonló, de nem pontosan ugyanaz a szituáció. Megbízható védő, mi pedig várunk. Most úgy kezeljük őt, mintha 10 éves szerződése lenne.

A középpályáról: Nincs igazi 6-osunk, aki védekező szerepkörben játszik, legalábbis szerintem. Ez a poszt nincs benne Kimmich DNS-ében sem. Ha lehetőség nyílik (egy ilyen focista megszerzésére), akkor nyitottak leszünk. Van egy pár ilyen típusú játékos, aki erősebbé tehetne minket, de egyik sem elérhető. Mindegyik középpályásunk nagyon sokoldalú, bízunk bennük. És 6-os játékos nélkül is lehet focimeccset nyerni. A mi dolgunk az, hogy erre megoldást találjunk.

A szélsőkről: Serge, Leroy és Kingsley megmutatta, mennyire értékesek a Bayernnek. Sok opciónk van a szélre, Mathys Tel, Jamal Musiala és Eric Maxim Choupo-Moting is játszhat ott.

Szingapúrról: Harmadik alkalommal vagyok itt és el kell mondanom, ez a tetőteraszok városa. Nagyon szép, tiszta és rendszerezett. Tegnap volt egy közös vacsoránk a csapattal. Talán az időjárás nem igazán jó profi sportoláshoz, de ez most nem kifogás.

Arról, hogy melyik klubbal nehezebb megnyerni a BL-t, a Chelseavel vagy a Bayernnel: A Chelseavel is nagyon nehéz volt nyerni. Egy olyan klubnál vagyok, ahol minden a trófeákról szól. Bármi is a célod, azt lépésről lépésre kell megközelítened. Kell egy kis szerencse is. Ezek után bármi lehetséges. Ki kell építenünk egy csapatszellemet.Matthijs de Ligt

Szingapúrról: Tegnap edzettünk először. Japánban rendkívül meleg volt, folyamatosan sütött a nap. Tegnap egy kicsit hidegebb volt. Nagyon keményen edzünk.

Pavard-ról: Nagyszerű labdarúgó, megbízható. Mindig jó, ha egy ilyen játékos van a keretedben. Én nem láttam tőle semmiféle olyan jelet, ami arra utalna, hogy távozna. Örülök, hogy még mindig itt van.

A hátvédsorról: Több kiváló, minőségi hátvédünk is van, de a legfontosabb az, hogy ezt együtt mutassuk meg a pályán. A siker ugyanis az együttműködésben és a kommunikációban rejlik. Jó dolog, amikor meg kell küzdened a helyedért. Remélhetőleg sikeres szezonunk lesz.

Honfitársairól a Liverpoolban: 5 éve játszom együtt Virgil van Dijkkal a válogatottban. Igazi példakép és nagyon sok mindent elért már. És szeretnék gratulálni neki, hogy őt nevezték ki a csapata kapitányának. Cody Gakpót is jól ismerem. Örülök, hogy jól megy neki.

„Nincs igazi 6-osunk” | Sajtótájékoztató: Liverpool-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top