Interjúk és nyilatkozatok

Mathys Tel: Örökre a Bayernben akarok focizni18 éves támadócsillagunk, Mathys Tel a Skynak és a SPORT1-nek is adott egy rövid interjút, mi pedig összegyúrtuk a kettőt.

Első bajor idényében hat góllal zárt, ebben a szezonban pedig egyelőre a felkészülési időszak alatt sziporkázik. Mathys Tel óriási jövő előtt áll, ez nem vitás, a jövő Bayern-támadósorának pedig az egyik meghatározó figurája lehet, ha eléri a benne rejlő teljes potenciált.

Napokban adott interjúiban beszélt az előző évadról, az ideire kitűzött céljairól, Harry Kane-ről és arról is, hogy vágya-e, hogy akkora francia legendája legyen a klubnak, mint Ribéry, Sagnol vagy Lizarazu.The Rise of Mathys Tel. A player analysis of Bayern Munich's… | by Thanoshaan Thayalan | Jun, 2023 | Medium

Az előző szezonban már megismerhettük a gólörömét.

A Bayernbe igazolásról: Nagy álmom vált valóra, amikor megtörtént. Szerintem a Bayern München a világ legjobb klubja. Imádok ennek a csapatnak a színeiben focizni. Itt akarok maradni.

Az első szezonjáról: Egyénileg nagyon jól sikerült. Sokat tanultam, rengeteget foglalkoztam magammal. Ez az önbizalmam szempontjából is nagyon fontos volt. Jobb akarok lenni a következő idényben és továbbra is keményen dolgozok majd ezért.

Arról, hogy nem panaszkodik a kevesebb játékperc miatt: Szeretem a kihívásokat, magabiztos vagyok. Ez pedig lényeges dolog az én posztomon, sőt, bármilyen Bayern-játékos számára is. A szüleimnek köszönhetem ezt a tulajdonságomat. Őszinte vagyok magammal, küzdök a céljaimért.

A szezonra kitűzött céljairól: Triplázni akarok. Megvan hozzá a kvalitásunk. Minden játékosunk nagyszerű. És meg akarom szerezni az első Bajnokok Ligája-gólomat is. Összességében pedig többet szeretnék focizni és többször akarok betalálni.

A jövőjéről: Szupereket beszélgetünk az edzővel. Nagyon jó lenne Münchenben maradni ebben a szezonban. Megbeszéljük közösen, mi a legjobb a fejlődésem érdekében. Nekem a Bayern az álmom. Minden nap azért dolgozok, hogy egyre jobb és jobb legyek. Csak ez jár a fejemben. 100%-ig bajor vagyok, itt focizok, itt akarok jobb lenni. Tanulás, beszéd, munka, ezek a fontosak. Mia san Mia!Mathys Tel will not leave Bayern Munich, even if Harry Kane is signed - Bavarian Football Works

A Kawasaki ellen csak helyzetekig jutott, de a Citynek gólt lőtt.

Arról, hogy szurkolói kedvencnek számít: Észrevettem, hogy a drukkerek nagyon kedvelnek. Értük dolgozunk és nyerünk. Ez is nagyon fontos nekem. Az ő támogatásuk az én erőm. Ezért is szorítok mindig arra időt, hogy beszélgessek velük. Instagramon sok üzenetet kapok, válaszolgatok rájuk.

A kedvenc posztjáról: Csatár vagyok, kilences. De a széleken is tudok focizni, nincs vele bajom.

Arról, hogy Kane a Bayernbe igazolhat: Minden labdarúgója fontos a Bayernnek. Teljesen mindegy, ki érkezik, hiszen egy csapat vagyunk és együtt kell nyernünk. Szeretem a nyomást és a versenyhelyzetet. Nem lenne probléma, ha ide igazolna.

A Golden Boy-díjról: Nagyon örülök annak, hogy jelöltek. De ebben az évben Jamal Musiala érdemli meg ezt a díjat. Top, top, top teljesítményt nyújtott. Minden alkalommal tátott szájjal nézem őt, ahogy focizik. Neki kell megnyernie.

Musialáról: Nagyon sokat segít nekem. Ha nem érzem jól magam, ott van nekem. Olyan, mintha a testvérem lenne. Joshua Kimmichtől, Kingsley Comantól és Dayot Upamecanótól is sok mindent tanultam. Ők is mindig ott vannak nekem.

Arról, hogy ő is francia legenda lehet majd: Persze, ez is egy nagy álmom. A Bayern München lett az otthonom, örökre itt akarok maradni!

Mathys Tel: Örökre a Bayernben akarok focizni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top