Sajtótájékoztatók

„A Szuperkupa lendületet adhat” | Sajtótájékoztató: Bayern-LipcseA szombat esti Német Szuperkupa döntő (20:45, ARÉNA4) előtt Thomas Tuchel vezetőedző szokásos módon sajtótájékoztató keretein osztotta meg gondolatait új szezon első tétmérkőzéséről.

A kerethelyzetről: Müller és Choupo már három csapatedzésen is túl vannak. Nagyon szorgalmasak voltak és jelenleg fittek. Ha ez így is marad, akkor ott lesznek a keretben holnap. Természetesen szerettem volna, ha többet léptünk volna előre az átigazolások tekintetében. Ideális lett volna, ha már az ázsiai turnéra összeáll a keret. De ezek a dolgok időbe telnek. Türelmes vagyok az átigazolási időszak utolsó napjáig.

Laimerről: Konny eddig minden mérkőzésen kezdett és nagyon jól, energikusan játszott, meghálálta a bizalmat. Minden esélye megvan rá, hogy holnap is kezdjen.

Telről: A csatárok közül eddig egyedül Mathys az, aki rendelkezésre állt. Meg is ragadta a lehetőségét, keményen dolgozik és fejlődik. A befejezéseknél és a ziccereknél viszont még mindig hiányzik egy kis plusz a részéről. Jó esélye van arra, hogy holnap kezdjen, de holnap is lesz még egy edzésünk. Mindenki, aki játszani fog, kiérdemelten fogja tenni.

A Szuperkupa jelentőségéről: A Szuperkupának minden bizonnyal nagy jelentősége van, mert lendületet adhat. Az a benyomásom, hogy a csapat nagyon pozitív hangulatban van. Célunk, hogy jó teljesítménnyel tegyük meg a következő lépést. Mindenképpen nyerni akarunk, de tudjuk, hogy a Lipcse is. Remélem, hogy érvényesülni tudunk majd.Über die Bedeutung des Supercups - „Der Supercup hat schon eine große Bedeutung, weil es nochmal einen enormen Schub geben kann und eine Bestätigung. Wir haben sehr gute Eindrücke hinterlassen in den Testspielen. Ich nehme die Mannschaft sehr positiv gestimmt und mit einer guten Energie und viel Qualität wahr im Training. Es ist unser Ziel, mit einem guten Spiel eine Verstärkung hinzubekommen. Wir wollen unbedingt den Sieg, wissen aber, dass es Leipzig genauso geht. Ich hoffe, dass der Wille bei uns mindestens genauso groß ist und wir uns über die Qualität durchsetzen können.“

Az ellenfélről: Természetesen riválisnak tekintjük Lipcsét, ugyanúgy, mint a Dortmundot vagy a Leverkusent. Tavasszal rendkívül fájó volt, amikor kikaptunk ellenük a szezon végén, mert azt hittük, hogy ezzel elveszítettük a bajnoki címet. Most viszont már másképp látom a csapatot, különösen a rugalmasság tekintetében. A céljaink nagyon világosak: bajnokok akarunk lenni, megnyeri a Német Kupát és a lehető legmesszebb jutni a Bajnokok Ligájában. Ez egy jó teszt lesz. Az eddigi barátságos meccsekhez képest holnap már lesz egy kis feszültség, hiszen egy trófea a tét. Nagyon szeretnénk megnyerni. Reméljük, hogy azt az energiát, ami most az edzéseken van, holnap át tudjuk vinni a pályára is.

Kane átigazolásáról: Valószínűleg ti többet tudtok arról, hogy hol van és mit csinál. Dolgozunk az ügyön, ez nem titok. A dolgok jelenlegi állása szerint nincs megállapodás és amíg nincs döntés, addig nem mondhatok semmit. Minden lehetőség nyitott. Harry Kane még nem a mi játékosunk. A mi feladatunk az, hogy azokkal a játékosokkal foglalkozzunk, akikkel rendelkezünk. Van időnk, még a szezon elején vagyunk. Holnap is lesz egy újabb edzésünk.

Megjegyzés: Azóta hivatalos a transzfer.

A kapushelyzetről: Ez rendkívül bonyolult. Olyasvalakit keresünk, akiben megvan a potenciál arra, hogy a Bayern elsőszámú kapusa legyen, de aki elfogadja, hogy visszatérése után Neuer esetleg kispadra szorul. Rengeteg ‘ha’ van, szóval ez rendkívül bonyolult. Yann Sommer élt egy kivásárlási záradékkal, ezért tartunk most ott, ahol. Kapust keresünk, van néhány jelölt, de még nincs megállapodás. Amíg Manu nem tér vissza a teljes értékű edzésmunkába, addig egyelőre csak Ulreich bevethető.All done - The press conference with the head coach ahead of the DFL-Supercup against RB Leipzig is over. Tomorrow at 20:45 CEST the first title of the season is on the line at the Allianz Arena.

Az előszezonról: Jelenleg nagyon elégedett vagyok. Jó csapatszellem és minőség uralkodik az edzéseken már több hete. A minőség pedig az energiára is hatással van. Összeállt a dolog. Nagyon elégedett vagyok a mentalitással és a munkabírással. Megtettük az első lépéseket. Egyéni előrelépés is történt – Alphonso Davies például ismét sokkal dinamikusabbnak tűnik. Holnap viszont még lesz egy újabb fontos lépés. Ez sosem ér véget, ez egy folyamat, amit elkezdtünk. Természetesen holnap már lesznek csalódások annak függvényében, hogy ki kap lehetőséget és ki nem. Minden bizonyításon múlik.

A támadásépítés taktikai elveiről: Ez mindig attól függ, hogy ki van a pályán. Hetek óta dolgozunk az elveinken, hogy hogyan akarjuk megnyitni a játékot. Ez viszont a pályán lévő szélső játékosoktól és a kapustól is függ. Vagyis holnap aszerint fogunk játszani, hogy kik állnak rendelkezésünkre.

Musialáról: Nagyon kedvelem Jamalt. Egyrészt rendkívül tehetséges, különbséget jelentő játékos. Csendes, visszafogott és udvarias személyiség, ami remek kombináció. Ha sikerül őt gyakrabban megtalálnunk az üres területeken, akkor nincsenek határok számára. Még mindig fiatal, hihetetlenül fontos gólt szerzett a szezonzárón. Az útja még csak most kezdődött, amelyen nagyon jól halad.

„A Szuperkupa lendületet adhat” | Sajtótájékoztató: Bayern-Lipcse
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top