Reakciók

„Olyan, mintha 4 hétig nem csináltunk volna semmit” | Reakciók: Bayern-LipcseSzégyenteljes vereséggel nyitottuk a 2023/24-es szezont az Allianz Arénában. Kedvenceinket ugyanis óriási meglepetésre 3-0 arányban megalázta a nyáron teljesen átalakuló Lipcse, amely Dani Olmo mesterhármasának köszönhetően a müncheni közönség előtt emelheti magasba a Német-Szuperkupát. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat.

Reakciók a Bayern részéről

Thomas Tuchel: Zavarba jöttünk, nem tudom miért. Ez egy mentális probléma. Jelenleg nincs magyarázatom a vereségre. Megdöbbentem és rendkívül csalódott vagyok. Az első félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, mégis mi kaptunk sima gólokat hátul. Óriási az eltérés a mai és az előszezonban mutatott teljesítményünk között. Abból az elszántságból, játékkedvből, formából és energiából semmi sem látszott ma, amely a barátságos meccseket jellemezte. Nem lehetett ráismerni a játékstílusunkra. Olyan, mintha 4 hétig nem csináltunk volna semmit. Úgy érzem, mintha a tavalyi szezont folytatnánk, pedig teljesen más úton jártunk. Ez egyszerűen túl kevés, rémítő és nagyon sajnálatos.Tuchels entschuldigt sich bei Kane: „Als hätten wir vier Wochen nichts gemacht“

Joshua Kimmich: Nagyon rosszul kezdtünk és 5 percen belül máris gólt kaptunk. A Lipcse nagyon hatékony volt, nekünk pedig nagy gondjaink voltak a védekezéssel. Ez már a Liverpool ellen is így volt. Egy büntetőt is összehoztunk, ugyanúgy, mint a tavalyi szezonban, ami persze bosszantó. A Lipcse mélyen védekezett, nem igazán támadtak ki. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a türelem és a kockázatvállalás között. Mathys és Serge révén voltak jó lehetőségeink, de nem tudtunk gólt szerezni. Még mindig sok hibát követünk el és még sok munka vár ránk. Meggyőződésem, hogy pénteken más játékot fogunk mutatni.

Kép

Sven Ulreich: Mindannyian másképp képzeltük el a játék menetét. Nem lendültünk bele a játékba, már a kezdőrúgástól hiányzott az elszántság és a fizikalitás. A Lipcse pedig jól játszott. Nem voltak sokat a játékban, de kontráztak és minden támadásnál veszélyesek voltak. Ezt nem engedhetjük meg. Voltak lehetőségeink, rögtön a szünet után gólt kellett volna szereznünk és vissza kellett volna jönnünk a meccsbe. Aztán csináltunk egy buta büntetőt. Most tovább kell dolgoznunk, el kell felejtenünk ezt a meccset. Van ilyen. Előre kell tekintenünk. Holnaptól már csak a Bréma elleni meccsre koncentrálunk. Ott már meg akarjuk szerezni a szezon első győzelmét. A Bayernnél én már bizonyítottam, hogy megvan bennem a potenciál ahhoz, hogy pótoljam Manut, amíg ő sérült. 100%-ig meg vagyok győződve arról, hogy meg tudom csinálni. Úgy gondolom, hogy Manu jó úton halad a visszatérés felé. Természetesen ez egy bonyolult sérülés, de biztosan a régi erejével fog visszatérni. Elég régóta ismerem őt, ha időt adunk neki és hagyjuk, hogy nyugodtan dolgozzon, akkor ismét egy remek kapusunk lesz.Kép

Matthijs de Ligt: A kezdetektől fogva nem voltunk a pályán, minden párharcot elvesztettünk. Sok lehetőséget hagytunk nekik és nem használtuk ki a sajátjainkat. A Monaco és a Liverpool elleni barátságos mérkőzéseken jól teljesítettünk. Ma nem voltunk jók, mondjuk ez nehéz is egy olyan csapat ellen, mint a Lipcse, nehéz. Össze kell tartanunk, keményen kell dolgoznunk minden nap és javítanunk kell azokon a dolgokon, amiket nem csináltunk jól.

Kép

Reakciók a Lipcse részéről

Max Eberl (a Lipcse ügyvezető igazgatója): A mérkőzés előtt nem tudtuk, hogy hol állunk. A fiúk keményen megdolgoztak érte és megérdemelték a trófeát. Jól teljesítettünk és megérdemelten nyertünk.

Marco Rose (a Lipcse vezetőedzője): Szép gólokat lőttünk és több helyzetünk is volt. Keményen és szenvedélyesen dolgoztunk a védekezésben, de még így is hagytunk nekik néhány lehetőséget. A mérkőzés megmutatta, hogy mit kell jobban csinálnunk, de lökést és önbizalmat is kell adnia. Münchenben nyerni lenyűgöző, de ezt perspektívába kell helyeznünk. Erre jövő héten ismét szükségünk lesz Leverkusenben.

Dani Olmo (a Lipcse középpályása): Nagyszerű mérkőzés volt. Sokat futottunk és mindent beleadtunk. Tökéletes meccs volt. Tudtuk, hogy a Bayern sokat fogja birtokolni a labdát. Ennél jobban nem is kezdhettünk volna a szezont. Meg akartuk nyerni a trófeát.

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Forró Olmót öntöttek a rekordbajnok fülébe | Bayern 0-3 Lipcse

„Olyan, mintha 4 hétig nem csináltunk volna semmit” | Reakciók: Bayern-Lipcse
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: „Kane kezd, Neuer a következő hetekben visszatérhet” | Sajtótájékoztató: Werder-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top