Interjúk és nyilatkozatok

Kane: Szerintem nem fogja zavarni a srácokat, ha innentől én lövöm a tiziket

A Sky riportere, Florian Plettenberg készített egy rövid interjút a Bayern München új klasszisával.

Még egy hét se telt el, mióta hivatalossá vált, hogy Harry Kane a német rekordbajnoknál folytatja. Megkapta a 9-es mezszámot és az ezzel járó óriási felelősséget, majd a debütálást is letudta a Lipcse elleni Német Szuperkupa-mérkőzésen. Igaz, az nem sikerült valami rózsásan.

Az első meccséről, a folytatásról, a 9-es szám történetéről, Michael Owen nevetséges nyilatkozatáról és Mathys Telről is szó volt a 30 esztendős középcsatár Florian Plettenbergnek adott interjújában. A riporter 2017 után készített újra beszélgetést a támadóval.Pletti és az újdonsült csatárunk.

Plettenberg: Hogyan elemezte az edzői stáb a Lipcse elleni vereséget és milyen a hangulat a brémai mérkőzés előtt?

Kane: Készen állunk arra, hogy visszatérjünk a siker útjára. Egy ilyen, hazai pályán elszenvedett vereség után mindenképpen a következő mérkőzésre kell összpontosítanod. Már nagyon várom a Bundesliga startját. A napokban egy kicsit jobban meg tudtam ismerni a csapattársaimat. Az időjárás tökéletes. Remélhetőleg gólokkal tudok segíteni.

Tuchel világossá tette, hogy kezdeni fogsz. Készen állsz arra, hogy miután jobban megismert a csapat, gólokkal tűnj ki? Milyen szerepet játszott Tuchel az transzferben?

Nagyon fontos szereplője volt a Münchenbe igazolásomnak. Elmagyarázta az elképzeléseit velem kapcsolatban. Megmutatta, hogy milyen taktikát szeretne játszatni a csapattal, hogyan akar beilleszteni a többiek közé és miképp törekedik majd a mérkőzésen irányítására. Jó a kapcsolatunk.

Michael Owen úgy nyilatkozott, hogy nem érti a Bayernbe igazolásodat. Mit gondolsz erről?

Mindenkinek megvan a saját véleménye. Ez most az én döntésem volt, új kihívásra vágytam. Úgy érzem, ez a helyes lépés a fejlődésem és a szintlépésem szempontjából. A Bayern München egy hatalmas klub.

A neveddel ellátott mezek rekordszámú eladást értek el. A Lipcse sportigazgatója, Eberl szerint „túl nagy a felhajtás körülötted, mert Messiásként tekintenek rád, aki még a vízen is képes járni”. Hogyan birkózol meg a nyomással és az elvárásokkal?

A mezeladások száma és a fogadtatásom hihetetlen volt. Amint pályára lépek, azt fogom tenni, amit már gyerekkoromban is tettem: keményen fogok hajtani, a körülöttem focizó társaimat is jobb teljesítményre késztetem és gólokat lövök majd. A felhajtást pedig már pont elégszer tapasztaltam ahhoz, hogy tudjam, ilyenkor nyugodtnak kell maradnom. Én a saját teljesítményemre és a csapat sikerére koncentrálok.„Amint pályára lépek, azt fogom tenni, amit már gyerekkoromban is tettem: keményen fogok hajtani, a körülöttem focizó társaimat is jobb teljesítményre késztetem és gólokat lövök majd.”

Gerd Müller, Élber, Klose, Lewandowski – hogyan viszonyulsz az elődjeidhez és mik az egyéni céljaid a Bayern Münchennel?

Elképesztő játékosok és csatárok viselték a Bayern mezét. Szép kihívás az, hogy ilyen legendákkal „versenyzek”. Ami az új szezont illeti, a saját céljaimat már kitűztem. Nyilván ez most egy idegen környezet számomra. Most még nem akarok ennyire a jövővel foglalkozni, inkább a jelenre fókuszálok.

Innentől te lövöd majd a büntetőket és a szabadrúgásokat?

Erről még nem beszéltem a srácokkal. Biztos vagyok benne, hogy ezt a döntést a vezetőedző fogja meghozni. Egész pályafutásom során én lőttem a tizenegyeseket. Szerintem a fiúkat nem fogja zavarni, ha innentől én végzem el őket. De ahogy mondtam, a végső döntés az edzőé.

James Rodríguez, Coutinho, Mané – mindannyian magas elvárások közepette érkeztek Münchenbe, de végül nem ment nekik a játék. Szerinted a te eseted más lesz?

Én csak magamra figyelek. Nem igazán érdekel más labdarúgó és az ő története. Az biztos, hogy nagyon örülök ennek az új kihívásnak.

Mathys Telt rasszista megnyilvánulások érték a Lipcse elleni mérkőzést követően. Beszéltél vele?

Ez elfogadhatatlan. Mathys mindössze 18 éves. Megmutatta azon a mérkőzésen, hogy nagy jövő áll előtte. Kiemelkedő tehetség. Ezek az úgynevezett „szurkolók” és az általuk a közösségi médiában írt gyűlölködő kommentek elfogadhatatlanok. Mindannyian Mathys mögött állunk. A csapat természetesen ott lesz neki, ha beszélni szeretne az érzéseiről. Remélem, a jövőben a klubbal és a ligával közösen meg tudjuk előzni a hasonló megnyilvánulásokat.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top