Átigazolási hírek

Hivatalos: Daniel Peretz 2028-ig írt alá MünchenbenÚj kapus érkezett Münchenbe! 5 millió euróért megszereztük az izraeli válogatott játékost, akinek nem is lehetne frappánsabb neve!

Pontosabban fix 5 millió euróért, illetve későbbi lehetséges bónuszokért, amikkel együtt 7 millió euró lehet a végleges transzferdíj (Florian Plettenberg információi alapján). Sajtóhírek szerint egyelőre Ulreich „cseréjeként” számol vele a klub, amint pedig Manu Neuer is visszatér, ettől a rutinos kapuskettőstől tanulhatja a szakma fortélyait.

Manuel Veth úgy spekulál, hogy az átigazolás mögött az új sportigazgató, Christoph Freund tehetségfigyelő képessége és/vagy a Freund szeptemberi megérkezéséig együtt dolgozó átigazolási bizottsághoz (Kalle, Uli, Tuchel, Neppe, Dreesen) csatlakozó kapusedzőnk, Michael Rechner tanácsadása áll, ugyanis a tavasszal a Hoffenheimtől elhozott trénert korábban dicsérték azért, ahogyan fejleszti a fiatal hálóőröket.

Arról is szólt a fáma, hogy eredetileg Kepa Arrizabalaga volt a célpont, ám őt az utolsó pillanatban elvitte a Real Madrid. Ezt még Jan-Christian Dreesen is megerősítette, hozzátéve, hogy a spanyol kapus Münchenbe repülésének dátuma is le volt beszélve.Ezen a képen nem látszik, de a 18-as mezszámot választotta.

Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója: Daniel Peretzcel nagyon jól fel vagyunk szerelve kapusposzton a potenciál szempontjából – erre a szezonra és a jövőre nézve is. Daniel hatalmas tehetség. Már fiatalon megmutatta a képességeit hazájában és a nemzetközi porondon is.

Daniel Peretz: Minden gyerek álma, hogy egyszer egy olyan nagy klubban szerepeljen, mint a Bayern München. Amikor először hallottam a klub érdeklődéséről, csakis egy kívánságom volt, mégpedig az, hogy ideigazoljak. Alig várom az előttem álló dolgokat.Daniel Peretz: Introducing Bayern's new Israeli goalkeeper

Tuchel a mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az U21-es EB-n látott teljesítménye volt az, ami után véglegesen Peretz mellett döntött a Bayern átigazolási bizottsága.

Daniel 2006 óta szülővárosa, Tel Aviv egyik klubjának, a Maccabinak a kötelékébe tartozott. Több mint 100 tétmérkőzésen védett a Sárgák kapujában. Most, 23 esztendős korában elérkezett az idő, hogy egy topligába igazoljon. A 190 centis tehetség számára nyilván ez egy óriási ugrás, de bátran vállalta be a kihívást.

Ő lett a Bayern történetének első izraeli kerettagja. Felmenői révén német útlevele is van. Az idei U21-es EB-n, különösképpen pedig a németek elleni meccsen nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. De övé az izraeli első osztály legjobb védési mutatója is az előző évet figyelembe véve: 76,15%. Ugyan a két bajnokság szintje között elég nagy a különbség, Neuer és Ulreich sem rendelkezik ilyen jó mérleggel ebben az időszakban.

Összesen 32-szer volt utánpótlás-válogatott, tavaly novemberben pedig a nagyok közt is debütált. Modellkedik is. Érdekes, hogy a Maccabi oldalán 190 centiméter magasnak, míg a modellügynökségén 188-nak van jelölve. Vezetékneve a héber Bibliából származik, magyarul Pérecz változatban ismert. Júda és Támár fiát, Jákób unokáját hívták így.

Sok sikert Münchenben, Dani!

Hivatalos: Daniel Peretz 2028-ig írt alá Münchenben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top