Interjúk és nyilatkozatok

Freund: Mindig is vonzott az a mentalitás, amely a Bayernt jellemziChristoph Freund szeptember 1-én, pénteken hivatalosan is elfoglalta a Bayern sportigazgatói posztját. A 46 éves osztrák szakember első munkanapján rögtön egy rövid interjút adott a klubnak, amelyben bemutatkozott, beszélt a jelleméről, a karrierjéről, a Bayern iránti rajongásáról, az új munkájáról és szerepköréről is Münchenben.

A jelleméről és otthonáról: Elszánt vagyok, csapatjátékos és pozitívan állok az élethez. Sok időt töltök a természetben, közel áll hozzám a szülőföldem. Az otthon egy biztonságos menedék, ami nagyon fontos számomra. Egyszerűen jól érzem magam otthon. Ott önmagam lehetek. Ez fontos tényező számomra.Christoph Freund FC Bayern

A karrierjéről: Nem volt egyértelmű, hogy erre az útra lépek. A futballt édesapám halála miatt hagytam abba 24 évesen. Szülői szerepet vállaltam otthon. 4-5 év után jött a vágy, hogy valami mást kezdjek az életemmel. 2006-ban kaptam a lehetőséget, hogy a Red Bull Salzburgnál dolgozhassak. És a dolgok aztán onnan alakultak tovább.

A Bayernről: Mindig is vonzott az a mentalitás, amely a klubot jellemzi. Ez a világ egyik legnagyobb egyesülete, rendkívül sikeres, de családiasan működik. Különleges történelme van és egészséges módon fejlődött. Ez egyáltalán nem átlagos a világ labdarúgásában. Ezért is igazán különleges a Bayern, amelynek értékei még mindig élnek. Igazán csábító egy ilyan klubnál dolgozni.Christoph Freund FC Bayern

Az új munkájáról: Ez egy nagy és új kihívás számomra. 17 évig voltam a Salzburg kötelékében. Alig várom, hogy megismerjem ezt a sok új embert. Minden nagyobb mértékű itt, más a megközelítés. Nagyon izgalmas lesz. Számomra ez azt is jelenti, hogy az életem is megváltozik egy kicsit.

A müncheni szerepköréről: Az első lépés az lesz, hogy megismerjem a klubot, az alkalmazottakat, a játékosokat és a háttérszemélyzetet, hogy kapcsolatot teremtsek. Ez egy nagyon intenzív és izgalmas időszak lesz. Aztán szeretném belevetni magam a munka sportszakmai oldalába, a csapat összeállításába. A jövőben azon is szeretnék dolgozni, hogy közelebb hozzam egymáshoz a klubot az akadémiával.

Freund hivatalos bemutatkozását itt tekinthetitek meg:

„Nem terveztem távozni, de aztán jött a Bayern ajánlata” | Bemutatkozott új sportigazgatónk

Freund: Mindig is vonzott az a mentalitás, amely a Bayernt jellemzi
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top