Bundesliga

„Furcsa gólokat kaptunk” | Sajtótájékoztató: Bayern-BochumThomas Tuchel a Bochum elleni bajnokit megelőzően állt a sajtó rendelkezésére.

A sikeres hétközi Bajnokok Ligája-nyitány után visszatérünk a Bundesligába. Ezúttal a jó barát, a VfL Bochum látogat az Allianz Arenába. A találkozót szombaton rendezik a 15:30-as idősávban.

Vezetőedzőnk beszélt a keret jelenlegi állapotáról és jó pár játékosról külön-külön nyilatkozott.A kerethelyzetről: Szerintem minden játékosunk bevethető.

A holnapi meccsről: Mindig opció a rotálás. Először biztosra akarunk menni, ki áll rendelkezésünkre. A tegnap látottak pozitív hatással voltak rám, hiszen mindenki jól jött ki a szerdai mérkőzésből. Tisztelnünk kell az ellenfelet. Három mérkőzés óta nem kaptak ki. Nagyon intenzív játékstílusuk van. A legjobb összeállításban kell felállnunk. A Bochum ellen biztosra kell mennünk. A párharcokban és a sprintekben nagyon résen kell lennünk.

A védelemről: Közösen kell megoldanunk. Kevesebb gólt is kaphatnánk. Mindig ez a cél. A Man United ellen kapott találatok nagyon furcsák voltak. Stabilitás kell. Az is igaz, hogy az előző két összecsapáson két kiváló ellenféllel játszottunk.

Manuel Neuerről: Nagyon vidám. Szerintem meg tudom mondani, mikor lesz rendben. Jelenleg kapusedzéseket végez. Még nem a csapattal, hanem önállóan. Nem sérülése van, csak kellemetlen érzést tapasztal a vádlijában. Éppen ezért nem akarunk kockáztatni.

A kapushelyzetről: Sven Ulreich jó munkát végez, jól véd és a támadásépítési elképzeléseinket is megvalósítja. Daniel Peretz is rendben van. Akárcsak Mathysnak, neki is remek a hozzáállása. Jó kis kapuscsapatunk van, mindenki boldog.Thomas Müllerről: Nem egy halk játékos, mindig a kezébe veszi a dolgokat. Ez igaz a meccsekre és az edzésekre is. Megvan benne a könnyedség. Ez a rutinjából és a személyéből is adódik.

Matthijs de Ligtről: Egy középhátvédet nem lehet csak úgy becserélni, mint egy középpályást. Minden nap beszélünk minden játékossal. Szerintem nem lényeges az, hogy külön az ő helyzetéről beszéljünk. Nyilván nem elégedett az eddigi játékperceivel, ugyanakkor csapatjátékos. Mindenkinek készen kell állnia folyamatosan. Ő is ezt teszi, szóval minden rendben van. 100%-ig megérdemli, hogy játsszon, hiszen jó formában van.

Mathys Telről: 18 éves és máris fontos szereplő. Fantasztikusan használja ki a lehetőségeit. Képes arra, hogy hatással legyen egy meccsre. És természetes, hogy többet akar. Talán kezdeni fog holnap. Viszont nagy a verseny a támadó posztokon.

Noussair Mazraouiról: Harcolnia, harcolnia és harcolnia kell. Amikor pedig lehetőség nyílik arra, hogy kezdjen, ott kell lennie. Konrad Laimer most előrébb jár, mint ő. A tehetségéről nem kell külön beszélnem. Kitűnő labdarúgó.

Leroy Sanéról: Nagyon bízom benne. Fizikálisan egy igazi gép, végtelen számú nagy sprintet tud levágni. Jó a hozzáállása és a testbeszéde is. Jó formában van, de még fejlődhet ő is.

„Furcsa gólokat kaptunk” | Sajtótájékoztató: Bayern-Bochum
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Baráti hangulatú bajnoki vár ránk | Beharangozó: Bayern-Bochum

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top