Bundesliga

„Az ellenfél felvette az első osztály ritmusát” | Sajtótájékoztató: Bayern-DarmstadtThomas Tuchel a Darmstadt elleni bajnoki meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

Szombat délután 15 óra 30 perckor a Darmstadt együttesét fogadjuk az Allianz Arenában. A feljutó elleni találkozó apropójából a klub megtartotta szokásos sajtóeseményét. Vezetőedzőnk beszélt arról, ki kezd a kapuvasak közt, részletezte Thomas Müller szituációját és ismét beszámolt a keret állapotáról.Manuel Neuerről: Ő fog kezdeni. Ha nem történik semmi váratlan az edzésen, akkor ő áll majd a kapuban. Úgy érzem, hogy készen áll rá, komoly szintű tapasztalattal rendelkezik. Büszke lehet magára. Remélhetőleg gyorsan ritmusba lendül. A formáját még senki sem tudja megtippelni. Szerintem megint bizonyítani akar az embereknek. Ő is és mi is nagyon várjuk már ezt az egészet. De valószínűleg még nagyon sokan így vannak vele. Az edzéseken egy teljesen új szintű kapusteljesítményt láttam tőle. Ő egy külön szint.

A kapushierarchiáról: Sven Ulreich Manuel Neuer barátja. Az ő teljesítményei is kiválóak voltak. Ulle tudja, mi a sorrend, innentől a padon fog ülni. Hosszútávon azt szeretnénk, hogy Daniel Peretz legyen az igazi kihívó. Talán ő lehet az utódja is.

A kerethelyzetről: Serge Gnabry beteg lett sajnos, szóval nem fog tudni játszani. Egyébként ott lett volna a keretben. Dayot Upamecano, Raphaël Guerreiro és Leon Goretzka sem bevethető.A rotálásról: Nem szeretem, amikor az emberek úgy fogalmaznak, hogy most „csak” a Darmstadt meg a Saarbrücken lesz az ellenfél. Nagyon fontos, hogy ritmusban maradjunk. Mathys Tel megérdemli, hogy kezdjen. Viszont nagyon erős a felhozatal a támadósorunkban. Nincs értelme megtörni a négy támadónk formáját. Majd meglátjuk.

A mérkőzésről: A Darmstadt időnként magasan, nagyon agresszívan és emberfogással védekezik. De van, hogy öt védővel, nagyon mélyen húzzák meg a vonalat. El tudom képzelni, hogy az a tervük, hogy meglepjenek minket. Veszélyesek a széleken és már felvették az első osztály ritmusát. Mi viszont mindent megteszünk majd a győzelemért.

Thomas Müller helyzetéről: Hozzá van szokva ahhoz, hogy folyamatosan játszik. Nem szereti, ha a padon ül. Nagyon tisztelem. Szuperül edz és energiával tölti fel a többieket. Igazi csapatjátékos. A Galatasaray ellen be akartuk állítani, de végül nem tettük meg ezt. Ez az én döntésem volt. Továbbra is fontos játékos marad. Sokszor bizonyított már. Eljön az ő ideje is, de jelenleg nagyon jó formában van a támadónégyesünk.

„Az ellenfél felvette az első osztály ritmusát” | Sajtótájékoztató: Bayern-Darmstadt
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: A király visszatér | Beharangozó: Bayern-Darmstadt

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top