Német Kupa

„Remélhetőleg normális körülmények lesznek” | Sajtótájékoztató: Saarbrücken-BayernThomas Tuchel a Saarbrücken elleni kupameccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

Szerda este háromnegyed kilenckor Saarbrücken városában van jelenése a Bayern Münchennek. A Német Kupa második fordulójában a harmadosztályú csapat lát minket vendégül. A német sajtó a napokban írt arról, hogy a találkozó veszélyben van, hiszen a régiót érő heves esőzések miatt a Ludwigsparkstadion pályája játékra alkalmatlanná vált. Erről is nyilatkozott vezetőedzőnk, aki részletezte a keret állapotát és Sanéról, valamint Telről is külön beszélt.Arról, hogy kérdéses, hogy megrendezik-e a mérkőzést: Már rég elterveztük, hogyan fogunk Saarbrückenbe utazni. Szerdán repülünk. Ha a felszállás előtt elhalasztják a meccset, akkor természetesen nem megyünk. Elvileg ma és holnap is megvizsgálják a gyepet. Én arra számítok, hogy játszunk. Azt, hogy ez milyen hatással van a Dortmund elleni mérkőzésre, fölösleges túltárgyalni. Nem a mi kezünkben van a döntés. A Dortmund kétszer játszik otthon egymás után. Remélhetőleg normális körülmények között játszhatunk holnap.

A kerethelyzetről: Harry Kane hozzá van szokva ahhoz, hogy minden összecsapáson játszik. Noussair Mazraoui beteg és Jamal Musiala is az volt tegnap. Kingsley Coman esetében is várnunk kell még, hogy végül a keretbe tudjuk-e nevezni. Kifordult a bokája a legutóbbi meccsen. Manuel Neuer kezd majd a kapuban. Leon Goretzka rendben van, akár be is kerülhet a csapatba, akárcsak a meggyógyult Serge Gnabry. Dayot Upamecano és Raphaël Guerreiro viszont még nem.

A meccsről: Nem akarom, hogy úgy gondolja bárki is, hogy a Dortmund elleni találkozó fontosabb, hiszen ha a Saarbrücken ellen nem nyerünk, kiesünk. Ha el akarunk jutni Berlinig, jól kell teljesítenünk.

A januári transzferidőszakról: Láttam, mit mondott Uli Hoeneß. Ha tényleg így gondolja, akkor ki kell nyitnunk a pénztárcánkat! Viccet félretéve, rajta vagyunk a dolgon. Több hétre elveszítjük pár játékosunkat a nemzetközi tornák miatt. Megpróbáljuk megerősíteni a keretet, de tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű.Mathys Telről: A Mainz és a Darmstadt ellen is majdnem a kezdőbe jelöltük őt. Megvan a kvalitása ahhoz, hogy startoljon, viszont nem akartuk felbolygatni a jó formában lévő támadósorunkat. Holnap is nagy esélyes a kezdésre.

Leroy Sanéról: Meg tudja mutatni a teljes potenciálját, amennyiben jól érzi magát és világos utasításokkal van ellátva. Fontos, hogy sokat játsszon. Egy igazi gép fizikálisan. Majdhogynem mindenkinél jobban tudja értelmezni az utasításainkat. Akárcsak a tehetsége, a kondíciója is top szintű. Jelenleg nagyon jól nyomja a bal szélen. Nem lehet elégszer dicsérni őt.

A védelemről: Túl sok helyzetet alakítanak ki ellenünk. Ezt jól megfigyelhető, ha várható gólok statisztikájára nézünk. Viszont annak sincs értelme, hogy folyamatosan csak ezzel foglalkozzunk. Ehelyett arra törekszünk, hogy 90 percen keresztül megmutassuk az erősségeinket és sok támadó szellemű játékost állítsunk ki. Igaz, egyes ellenfelekkel szemben hiányzott az egyensúly a játékunkból. De a gólkülönbségünk magáért beszél így is.

Az Aranylabda-gáláról: Igazából ma reggel tudtam meg, hogy tegnap volt. Mindenkit tisztelünk, aki megnyeri ezt a trófeát, én pedig legszívesebben minden egyes játékosomat ott látnám a pódiumon. De szerintem mindenki tudja, mi a véleményem az egyéni trófeákról. Ez egy csapatsport.

„Remélhetőleg normális körülmények lesznek” | Sajtótájékoztató: Saarbrücken-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Ismét alsóbb ligás ellenféllel küzdünk meg | Beharangozó: Saarbrücken-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top