Bundesliga

„Pavlović esélyes a kezdésre” | Sajtótájékoztató: Bayern-HeidenheimThomas Tuchel a Heidenheim elleni bajnoki mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Bajnokok Ligájában aratott siker és továbbjutás után ismét a Bundesligában bizonyíthatnak kedvenceink. Szombat délután 15 óra 30 perctől az újonc Heidenheimet fogadjuk. Ezt a meccset ráadásul jól ki kell élveznünk, hiszen a következő napokban válogatott szünet lesz. Vezetőedzőnk erről, illetve a Heidenheimről és külön a játékosairól is beszélt a sajtó képviselőinek.A kerethelyzetről: Ezután a sajtótájékoztató után beszélünk a játékosokkal. Külön rá kell néznünk Leon Goretzka, Dayot Upamecano és Raphaël Guerreiro állapotára is, hogy készen állnak-e. És ott vannak azok is, akik mostanság nagyon sokat fociztak, mint Alphonso Davies, Kingsley Coman vagy éppen Kim Mindzse. Csak holnap döntünk majd a kezdőről, hiszen meg kell beszélnünk néhány dolgot.

Az ellenfélről: Döntetlent játszottak a Dortmunddal és fontos győzelmet értek el a topformában lévő Stuttgart ellen. Viszont egy kicsit inkonzisztensen teljesítenek. Olyan játékosokkal rendelkeznek, akik a levegőben nagyon erősek, a beadásoknál és pontrúgásoknál pedig elég kemények. Rugalmasan alkalmazkodnak az ellenfél taktikájához. Rendesen megdolgoztak azért, hogy a Bundesligában legyenek, igazi harcosok. Ez ismét egy nehéz találkozó lesz.

A Jamal Musiala és Thomas Müller közti különbségről: Teljesen már típusú labdarúgók. Jamal imád mélyről indulva cselezni és maga mögött hagyni az ellenfél játékosait. Thomas más, ő sokkal direktebben passzol és a játék felgyorsítására törekszik. A tizenhatoson belül is agresszívabb.Image

Aleksandar Pavlovićról: Nagyon közel áll ahhoz, hogy kezdő legyen. Készen áll, esélyes a startra. Kiérdemelte azt a dicséretet, amit a közelmúltban kapott. A Galatasaray ellen is majdnem beküldtük őt, viszont reagálnunk kellett a meccsen történtekre.

Serge Gnabryról: Visszatért, hála Istennek! Nem egyszerű rögzítővel a karon focizni. Zavarja a mozgásban. Viszont napról napra egyre jobban teljesít, ráadásul már kisebb a kötés a kezén. Fontos játékos, szükségünk van rá. Holnap is esélyes a kezdésre. Arra igyekszünk, hogy egy jó keveréket alkossunk a frissebb játékosokkal, hiszen mostanság elég sok intenzív meccsünk volt. Okosan kell csinálnunk a dolgot, nem szabad tizenegyet cserélni.

Raphaël Guerreiróról: Nagyszerűen készül, viszont korábban több nagy sérülése is volt, ezért vagyunk vele óvatosak. Mostanság tovább edzett, mint a többiek. Ha már jól érzi magát, valószínűleg készen áll egy félidőnyi játékra.

Daniel Peretzről: Izraelnek négy meccse is van az előttünk álló válogatott szünetben. Már ma elutazik innen, hiszen vasárnap meccse lesz. Éppen ezért nem lesz ott a holnapi keretben. És persze azt is tudom, hogy jót tesz neki, hogy nálunk van, hiszen támogatjuk őt és az edzés némileg elvonja a figyelmét a dolgokról.

„Pavlović esélyes a kezdésre” | Sajtótájékoztató: Bayern-Heidenheim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top