Átigazolási hírek

Hivatalos: Nestory Irankunda 2024 nyarától a Bayern játékosa leszA Bayern München hivatalosan bejelentette hogy leigazolta az Adelaide United 17 esztendős támadótehetségét, Nestory Irankundát.

Jövő nyártól a német rekordbajnok labdarúgója lesz a 2006-ban született, generációja legtehetségesebbei közt számontartott szélső, miután sajtóhírek szerint 1-3 millió eurós átigazolási díj ellenében szerződtették őt. Mióta 2022-ben bemutatkozott az ausztrál első osztályú Adelaide Unitedben, 39 tétmérkőzésen 9-szer volt eredményes. Ausztráliát képviseli utánpótlás szinten: az U17-es korosztályban 11 gólja van 7 meccsen.

Tanzániában, egy menekülttáborban született burundi származású szüleitől, akik az ott zajló polgárháború miatt kényszerültek keletebbre menekülni. Ezután a nyugat-ausztráliai Perthbe költözött a kilencfős család, később pedig az ország másik oldalán fekvő Adelaide-ben telepedtek le.

Itt kezdett el sportolni Nestory. Először aussie rules focit űzött, majd 12 évesen leigazolta őt az első fociklubja. Eredetileg középhátvédként szerepelt, Carles Puyol volt a példaképe. 2021-ben fedezte fel őt az Adelaide United, az év szeptemberében pedig aláírta első profi szerződését az egyesülettel. 2022 januárjában 15 évesen és 333 naposan debütált az A-League-ben, majd három meccsel később meglőtte első profi gólját – ezzel ő a helyi élvonal történetének második legfiatalabban betaláló játékosa.

A 2022/23-as idényben robbant be igazán. A 175 centi magas, jobblábas spíler gyorsaságával, cselezőkészségével és lövőerejével szerzett magának hírnevet, idén májusban pedig első alkalommal hozták őt szóba a Bayernnel. Augusztusban startolt először felnőtt mérkőzésen, az előző hónapban pedig 37,02 km/órás végsebességet ért el (viszonyításképpen Alphonso Daviesnek 35,97 volt a leggyorsabb tempója ebben az évadban).Image

Nestory és családja.

Nyilatkozatok

Jochen Sauer, a Bayern Campus igazgatója: Már egy ideje a radarunkon volt Nestory és most nagyon örülünk, hogy meg tudtunk egyezni az Adelaide Uniteddel. Az ottani vezetőknek is köszönettel tartozunk a kiváló hangulatú tárgyalásokért. Nestory egy szélvészgyors szélső, aki jól cselez és ügyesek a befejezései, valamint hatalmas erővel rendelkezik. Meg vagyunk győződve a tehetségéről.

Nestory Irankunda: Boldog vagyok, hogy véglegesítettük a dolgokat és hamarosan a világ egyik legjobb klubjához igazolok. Valóra vált álom ez az egész. Nagyon keményen dolgozom, hogy büszkévé tegyem a családomat. Nagyszerű, hogy ezt a szezont még végigjátszhatom az Adelaide Uniteddel. Megpróbálunk sikeresek lenni. Már három-négy éve a klub kötelékében focizok és hálás vagyok, hogy egy ennyire szeretetteljes környezetben lehetek. Az edzőim sok mindent tanítottak nekem, a csapattársaim mindig kiálltak értem, a szurkolók pedig nagyon jók voltak hozzám, szóval remélem, vissza tudom nekik fizetni ezeket, mielőtt átigazolok.

Irankunda tehát 2024 július 1-től lesz a Bayern labdarúgója. Valószínűleg az akadémián (U19, tartalékcsapat) fog kezdeni és időről időre a profik edzésén is láthatjuk majd. Leigazolása hasonló művelet, mint annak idején Alphonso Daviesé. A két focista életútja is hasonló, Nestory védőmúltja miatt pedig könnyen lehet, hogy egy kicsit visszábbvont szerepkörben vetik be őt Münchenben.

Hajrá!

Hivatalos: Nestory Irankunda 2024 nyarától a Bayern játékosa lesz
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: „Müllerrel ebédeltem” | Sajtótájékoztató: Köln-Bayern

  2. Pingback: Hivatalos: Szerződtettük Bryan Zaragozát, aki jövőre csatlakozik

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top