Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Külön Kane miatt is örülnék, ha eljutnánk a Wembleyig

Középpályásunk az Abendzeitungnak beszélt a klub- és válogatott pályafutásáról.

Hatodik idényét kezdte meg Bajorország fővárosában Leon Goretzka, a Bayern München 28 esztendős középpályása. 2026-ig szól jelenlegi szerződése, ennek ellenére az előző hónapokban több alkalommal is távozással kapcsolatos pletykák szóltak róla. Többször lenyilatkozta, hogy boldog és bizonyítani akar.

Tény, hogy az előző egy évben nem mindig játszott abban a formában, amit a szurkolók elvártak tőle, viszont ebben az idényben látszik, hogy nagyon igyekszik. Kéztörése némileg hátráltatta, de úgy tűnik, végre 100%-os, a Dortmund elleni Klassikeren pedig kiválóan focizott. Most Maximilian Kochnak, az Abendzeitung újságírójának adott egy rövid interjút.FC Bayern München: Tuchel-Rat an Goretzka: DFB-Ausbootung als Ansporn sehen | sportschau.de

„A vezetőedzőnek megvan a joga ahhoz, hogy dicséretet és kritikát fogalmazzon meg.”

Arról, hogy az előző szezonban nyújtott teljesítménye miatt Tuchel nyilvánosan kritizálta őt: A vezetőedzőnek megvan a joga ahhoz, hogy dicséretet és kritikát fogalmazzon meg. Sosem volt ezzel problémám, ráadásul már régóta mondogatom, hogy jól érzem magam a Bayernben és én is ki akarom venni a részem a sikerekből és a trófeákból.

A Bayern Bajnokok Ligája-esélyeiről: Eddig elég jó sorozatunk van, amit remélhetőleg egészen a 2024-es Wembley Stadionban rendezett fináléig el tudunk majd húzni. A Bayernnek jó emlékei vannak a Wembleyről. Én személy szerint nagyon boldog lennék Harry Kane miatt is, ha összejönne a siker.

Harry Kane-ről: Top szintű profi, egy igazi klasszikus középcsatár, aki Anglia csapatkapitánya. Azzal a tapasztalattal, ami neki van, bárhol játszik, vezérként teszi azt meg. Nagyon szeretek vele focizni.

Arról, hogy Herbert Hainer klubelnök azt mondta, hogy a Bayernnek ott a helye a 2025-ös müncheni BL-döntőben: Nem akarok ellentmondani az elnök úrnak! (Nevet) Mindenképpen ennek kell a célunknak lennie.

Arról, hogy el tudja-e képzelni, hogy a Bayernből vonul vissza: Mindkét lehetőség, tehát ez és a külföldi kaland is elképzelhető. És az is, hogy a Ruhr-vidéken fejezem be. De erről még nagyon, nagyon korai beszélni. A fókusz most egyértelműen a következő pár hónapon és a jövő nyári EB-n van.DFB-Krise? Goretzka glaubt weiter an Sommermärchen bei Heim-EM

Vereség Törökország, majd Ausztria ellen is.

A jövő évi EB-ről: A Bajnokok Ligája-győzelem és az egy éven belüli hat trófea mellett biztosan az saját pályafutásom és a többiek karrierjének egyik csúcspontja lesz. Viszont messze van még a torna. A szurkolók ott lesznek mögöttünk, úgyhogy akár nagyon jól is alakulhatnak a dolgok. 2006-ban, pár hónappal a VB előtt senki sem számított arra a tündérmesére. Azt mondják, a történelem megismétli önmagát. De még nagyon sokat kell dolgoznunk addig.

A 2023-as évet záró két vereségről: Most a két mérkőzés utáni csalódottság a domináns érzés mindenkiben. Ezeket a hibákat már nem tudjuk kijavítani, de le tudjuk belőlük vonni a helyes következtetéseket, a jövőben pedig jobban odafigyelhetünk. Minden poszton versenyhelyzet van.

Julian Nagelsmannról: Csak egy pár hete vette át a csapat irányítását. Az osztrák meccs után úgy fogalmazott, hogy az edzéseken remekül dolgozunk együtt, harmonizálunk, de nem tudjuk a pályára vinni ugyanezt a szellemet és eredménnyé sem tudjuk átalakítani.

A következő hónapokról: Az én célom az, hogy a klubomban és a válogatottban is meggyőzően teljesítsek, hogy a szövetségi kapitány ne mellőzzön engem. Nagyon ott szeretnék lenni ezen az EB-n. És ezért is bosszant, hogy a kezdeti eufóriát nem tudtuk átvinni télre.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top