Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Nem tudtam vezér lenni a Frankfurt ellen

Leon Goretzka a ZDF stúdiójában vendégeskedett a Frankfurt elleni 5-1-es vereség estéjén.

Középpályásunk 17 mérkőzésen kétszer talált be ebben a szezonban. Nem ezek a számok mutatják meg, mekkorát lépett előre a tavalyi Rückrundéhoz képest, hanem az odaadása és a küzdőereje, amely kategóriában ebben az idényben a legjobbak közt van. Igaz, az Eintracht ellen neki sem sikerült maradandót alkotnia, akárcsak bármelyik társának. Erről, a következő meccsekről, a vezérszerepről és a németországi EB-ről is beszélt az említett interjúban.Bayern News | Goretzka: "Ungewohnt, 10 Tage nicht zu spielen" - kicker

A Frankfurtnak minden, a Bayernnek semmi nem jött össze.

A Frankfurt elleni zakóról: Sok magyarázat van rá. Egy 1-5 mindig megalázó. A Bayernnél nem szabad előfordulnia ilyen vereségeknek.

Arról, hogy a 10 napos kihagyás miatt kiestek-e a ritmusból: Ez is egy válasz lehet, amire viszont nem szabad kifogásként tekintenünk. Nem szoktunk hozzá ahhoz, hogy 10 napig nincs meccsünk. Általában háromnaponta játszunk. Az edzések remekül zajlottak, azok alapján nem lehetett volna megmondani, hogy ekkora gödörbe kerülünk majd. Viszont ahogy megtörtént a kezdőrúgás Frankfurtban, máris látszott.

A következő, United és Stuttgart elleni meccsekről: Ez a labdarúgás szépsége, mármint hogy a dolgok ilyen gyorsan haladnak előre. Kedden válaszreakciót kell mutatnunk. Erre összpontosítunk. Az a cél, hogy az addigi napokat regenerációval töltsük, aztán pedig a másik arcunkat mutassuk és tele legyünk önbizalommal.

Arról, hogy a 2023-as év nem volt könnyű a számára: A 2022-es esztendő nagyon rosszul ért véget az én szempontomból és a válogatott szempontjából is a vébéről való kiesés miatt. Ez kihatással volt az idei évre is. És ott volt a Freiburg elleni kupakiesés, majd a Cityvel szembeni BL-búcsú. Az biztos, hogy nem nyújtottam a legjobbamat. Véget ért a szezon, aminek a végén szerencsésnek mondhattuk magunkat, hogy megnyertük a bajnoki címet. Ez utóbbit ki kell jelentenünk. Szóval nem volt egy könnyű időszak, de folyamatosan tettem a dolgomat, jó formába hoztam magam fizikálisan és ezt az idényt újra jól kezdtem.Krise beim DFB: Bayern-Star Leon Goretzka fordert „Einheit auf dem Platz“

Az EB egyre és egyre közelebb…

Arról, hogy gondolkodott-e a távozáson a nyár folyamán: Nem. És ha visszatekintek arra az időszakra, nagyon jó döntést hoztam. 100%-ig biztos voltam abban, hogy segíteni tudom majd a csapatot ebben a szezonban. Ragaszkodtam ehhez az elhatározáshoz.

Arról, hogy ő is vezéregyéniség a csapaton belül: A Frankfurt elleni bajnoki pont egy negatív példa volt. Az ilyen meccseken mindig arra igyekszel, hogy kézbe vedd az irányítást ás így bátorítsd azokat a társaidat, akik a hibáik miatt nem érzik magukat annak. Na, pont ezt nem tudtam megtenni ezen a mérkőzésen, a jövőben pedig dolgozni fogok fejlődni akarok e téren. A Gladbach elleni 0-5-ös kupameccsre emlékeztetett ez a találkozó. Érdekes feladat megtörni az ellenfél dinamikáját az ilyen típusú összecsapásokon.

A jövő évi Európa-bajnokságról: Nyárig még sok idő fog eltelni. Kulcsfontosságú lesz, hogy legkésőbb júniusig mindenki tisztában legyen azzal, hogy mi a dolga. Julian személyében egy olyan edző irányít minket, akinek jó tervei vannak és tudja, kinek hol kell fociznia a pályán. Számíthatunk a képességeire.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top