Bajnokok Ligája

„Bajnokként kell viselkednünk” | Sajtótájékoztató: United-Bayern

A Manchester United elleni Bajnokok Ligája-meccs előtt Thomas Tuchel és Jamal Musiala nyilatkozott a sajtónak.

Miután hétfő délután megérkezett Manchesterbe, vezetőedzőnk és támadó középpályásunk a riporterek rendelkezésére állt. Kedd este 9-kor ugyanis az Old Traffordon vendégeskedik a Bayern. A sajtótájékoztatón az összecsapásról, az 1-5-ről, néhány játékosról és Erik ten Hagról is szó esett!Image

„Jamal még nem játszhat 90 percet.”

Thomas Tuchel

A kerethelyzetről: Attól tartok, Serge Gnabry legalább nyolc hétig nem lesz bevethető. Ez nyilván nagyon sok idő. Sajnálatos, hogy mire összekapta magát, újra megsérült. Jamal nem játszhat 90 percet. Vagy kezd és lecseréljük, vagy a padról áll majd be. Még nem döntöttem el.

Az ellenfélről: Mindig veszélyesek. Egy bizonyos aura járja körül a csapatot. A klub DNS-ébe van írva, hogy a nehéz időszakokon is felül tudnak emelkedni. Hullámhegyeken és hullámvölgyekben vannak, de azt mostanában megmutatták, hogy sok gólt tudnak lőni. Nagy kihívás lesz ez a meccs. Remélhetőleg biztosítani tudjuk, hogy ne a legjobb teljesítményüket vigyék a pályára.

Arról, hogy változtat-e a csapaton: Még nem döntöttem el a kezdő összetételét. Megvárom az utolsó edzést.

Arról, hogy mekkora a motiváció úgy, hogy már megnyertük a csoportot: Megértem, hogy a København elleni meccset látva sokan úgy gondolták, hogy nem hajtottuk ki magunkat teljesen. Viszont ha aláírsz a Bayernnél, minden egyes mérkőzésen 100%-ot kell nyújtanod. Bajnokként kell viselkedned. Magasak az elvárások. A United mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy továbbjusson. Remélhetőleg hasonló hozzáállással tudunk mi is pályára lépni.Image

„Mindenkinek megvan az esélye a játékra.”

Arról, hogy a vezéregyéniségek hiánya-e a gond: Dolgozunk az ügyön. Ez az egyik fő alapja az egésznek. Azt gondoltuk, egy kicsit előrébb járunk ahhoz képest, mint ahol ténylegesen tartottunk. Egy hatalmas veréssel lettünk megbüntetve. Hozzátartozik a dologhoz, hogy ez volt az első vereségünk a bajnoki szezonban. Megbeszéltük a hibákat. Nagyon bízom abban, hogy válaszreakcióval jelentkezünk majd.

Arról, hogy a rosszul teljesítő Noussair Mazraoui és Alphonso Davies játszik-e majd: Azért cseréltük le őket a szünetben, mert új lendületre volt szükségünk. Mindenkinek megvan az esélye a játékra.

Harry Kane-ről: Minden szurkoló szívesen látná a csapatában őt. Nagyon büszkék vagyunk a leigazolására. Nagyszerű személy, igazi példakép és világklasszis focista. Nagy dolog, hogy elhoztuk a csatárotokat (az angol sajtónak mondva) Németországba.

Erik ten Hagról: Együttérzek minden kollégámmal. Időnként nagyon nehéz ez a szakma. Tudom, milyen érzés nagy klubokat irányítani. Néha úgy érzi az ember, hogy nem fejlődik olyan gyorsan a csapata, mint azt szeretné. Biztos vagyok benne, hogy a United vissza akar vágni.Image

Bambi, miután megérkezett a repülő Manchesterbe.

Jamal Musiala

A saját fizikai állapotáról: Jól érzem magam. Nagyon keményen edzettem, hogy újra fitt legyek. Azt még meg kell beszélnünk, hogy pontosan hány percet kaphatok, mindenesetre készen állok.

A Frankfurt elleni vereségről: Csak előre nézünk, azzal a céllal, hogy újra önbizalmat szerezhetünk. Nagyon jó edzéseink voltak a meccs előtt, szóval meglepő volt, hogy kikaptunk. Sokkal magabiztosabbnak kell lennünk. Sokat tanulhatunk a dologból. Most a Uniteden van a fókusz. Nagyon ott kell lennünk fejben.

A United elleni meccsről: Mindig a meccsek irányítására törekszünk, ez a mi stílusunk. Mindig sok helyzetet alakítunk ki és arra is oda kell figyelnünk, hogy ne becsüljük alá az ellenfelet. Nehéz őket megverni, erős a támadósoruk. Egyszer fent, egyszer lent típusú szezonja van a Unitednek, de biztosan felnőnek majd a feladathoz. Nyerni akarunk és karácsony előtt még egy utolsó győzelmi sorozatot is ki szeretnénk építeni.

Arról, hogy az Old Trafford gyepén focizhat: Sok gyermek vágya, hogy ott focizzon. Kiskoromban nagyon élveztem a meccsnézést, amikor a United játszott otthon. Szerintem nagyszerű légkör fogja átjárni a stadiont.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top