Interjúk és nyilatkozatok

Sané: A testbeszédem? Néha dühös vagyok magamra…

Leroy Sané a Sport Bildnek adott interjút, amiben beszélt saját magáról, Kane-ről, Tuchelről és Uli Hoeneßről is.

Habár az előző négy tétmeccsen „csak” egyetlen gólpasszt jegyzett, így is szuper szezont fut Leroy Sané, akinek 22 mérkőzésen 9 gólja és 8 gólpassza van. Már most karrierje legjobb Bundesliga-idényét futja, a cselekben első számú a bajnokságban és Harry Kane mellett ő a támadások motorja. A januárban már 28. születésnapjára készülő klasszisunk hosszasan beszélt az angol csatárral alkotott duójáról, de azt is elmagyarázta, a drukkerek miért értik félre a „negatív testbeszédét”.Harry Kane and Leroy Sané getting the best out of each other for Bayern Munich | Bundesliga

Kané!

A jelenlegi formája mögötti okokról: Remekül érzem magam minden téren. Szeretem, amikor mindegyikünk jól szórakozik a pályán. Ha egy csapattársam szerez egy szép találatot, akkor annyira boldog vagyok, mintha én lőttem volna. Remélhetőleg még tudunk fejlődni, mire eljönnek a döntő jelentőségű meccsek, beleértve a Bajnokok Ligáját. Végre magasba akarom emelni azt a trófeát is. Nagyon régóta rá akarom tenni a kezeimet és örülnék, ha ez minél hamarabb megtörténne.

A Harry Kane-nel alkotott duójáról: Hihetetlen labdarúgó, akivel nagy megtiszteltetés együtt játszani. Elképesztően olvassa a játékot. Azt mindegyikünk megtanulja az edzéseken, hogy hol a helyünk, de időnként olyan dolgok történnek egy meccsen, amiket előtte nem beszélünk meg. Ilyenkor fontos az ösztön. Például ha én balra szaladok, akkor ő tudja, hogy jobbra kell helyezkednie. Kiegészítjük egymást. Egyszerűen egy kiváló csatárról van szó. A világ egyik, ha nem a legjobbjáról.

Arról, hogy focizott-e korábban hasonló csatárral: Nem. Az igaz, hogy több világklasszis támadóval játszottam együtt. Robert Lewandowskival itt, Kun Agüeróval pedig a Cityben, de ők különböző stílusokat képviseltek. Harry gyakran ad gólpasszt vagy azt megelőző átadást. Zseniálisan csinálja.

Arról, hogyha honosíthatna valakit, ki lenne az: Harry Kane, ez nem kérdés. (Nevet.)Leroy Sane set for shock return? Man City want winger to return from Bayern but face competition from Liverpool | Goal.com India

Tény, hogy kevésszer látjuk mosolyogni, de ő ilyen.

Sané arról, hogy sokszor zár vissza védekezni: Ez mindig is megvolt bennem. A Schalkéban kezdtem, ahol jó focit játszottunk, de kvalitás szempontjából nem voltunk mindig a toppon. Ezért kellett jól védekeznünk. Hamar realizáltam a karrieremben, hogy ez fontos dolog. Egyébként pedig általában a szurkolók is megünneplik, ha egy játékos párharcot nyer. Nekem is jól szokott esni, mert lendületbe hoz.

A „negatív testbeszédéről”: Megértem, ha külső szemmel valaki félreérti. Nem szándékosan csinálom azt, amit a testbeszédemmel csinálok, nincs benne semmi különlegesség. Néha dühös vagyok magamra. Tökéletesen akarom megoldani a különböző helyzeteket és zavar, ha ez nem jön össze. Tudom, hogy olykor ez nem néz ki valami jól a pályán, de aki ismer engem, az tudja, hogy ez a csapat sikeréről szól, illetve azokról az elvárásokról, amit magammal szemben tűzök ki.

Arról, hogy a mostani formája mennyire függ a posztjától: Mindkét szélt szeretem. Julian Nagelsmann irányítása alatt többet játszottam középen, az az időszak pedig nagyon sokat segített a fejlődésemben. Igyekszem mindig rugalmas lenni abból a szempontból, hogy üres területeket nyissak a társaimnak és összezavarjam az ellenfelet. Ezt teszem jelenleg.Ausraster beim DFB-Team: Bayern-Coach Tuchel stellt sich schützend vor Sané | MOPO

Jó a kapcsolata az edzővel.

Thomas Tuchelről: Az elejétől kezdve jól megértjük egymást. Elmagyarázta, mit vár el tőlem. Nagyon nyitott és őszinte, a pozitív és a negatív észrevételeikor is. Ezt nagyra értékelem, hiszen ezek tesznek azzá, aki vagyok. Tudom, hogy sosem személyeskedésről szól a dolog, egyszerűen azt akarja, hogy fejlődjek.

Uli Hoeneßről: Ennek a névnek nagy súlya van. Ezért is figyelek nagyon arra, amit nekem mond. Ha ő hív, sosem beszélgetünk hosszan. Néha megcsörget egy rossz teljesítmény után és elmondja, hogy nem játszottam jól, aztán pedig megkérdezi, hogy mi a gond, van-e valamire szükségem és hogy találkozzunk-e. Nyitott a kapcsolatunk. Ha megdicsér, nagyon boldog vagyok. Végülis Uli Hoeneßről beszélünk! Gyakorlatilag egymaga építette fel ezt a klubot. Szeretek vele beszélni és hálás vagyok a tanácsaiért.

A Joshua Kimmichet ért kritikákról: Szerintem teljes mértékben el vanna túlozva. Mindig felelősséget vállal, folyamatosan a labdát kéri, sosem bujkál. Évek óta konzisztens a teljesítménye, ráadásul fontos tagja a csapatnak. Az én játékstílusom sok kockázattal jár és tudom, hogy előfordulnak a hibák. Talán ez az, ami jobban észrevehető Josh esetében, hiszen sokáig egyetlen passzt se ront el. Mellette állok, értékes tagja a csapatnak.Leroy Sane spricht über Verlängerung beim FC Bayern – und trifft dabei wichtige Äußerung

Sanét és Davies 2025-ig, Musialát 2026-ig köti szerződés a Bayernhez.

A jövőjével kapcsolatos tárgyalásokról: Tisztában vagyok vele, hogy ez a téma egyre többször kerül elő a sajtóban. A szurkolók is tudni szeretnének mindent, az újságírók is kérdeznek róla. De őszintén mondom, jelenleg nem gondolkodom rajta sokszor. Folyamatosan arra törekszem, hogy ritmusban maradjak és tovább teljesítsek. Valamikor majd leülünk és eldöntjük, mi lesz. Van még idő. Most inkább arra koncentrálok, mi történik a pályán, nem arra, ami az irodákban zajlik.

Arról, hogy Anglia vagy Spanyolország opció-e számára: Nyilván még három-négy nagy szerződés benne van a karrieremben, de nem agyalok ezen. Jól érzem magam, szép focit játszunk. Ez alól kivétel a frankfurti meccs.

Arról, hogy Jamal Musiala kérdezte-e őt a Premier League-ről: Nem. Természetesen elmondhatnám neki, hogy miként működnek a dolgok Angliában, milyenek a mérkőzések és milyen a hangulat. Azt viszont mindenkinek saját magának kell eldöntenie, mi megfelelő a számára.

Arról, hogy beszélt-e Musialával és Alphonso Daviesszel a jövőjükről: Egyáltalán nem. Mindkettőjüknek megvan a saját terve. Semmi értelme sincsen ezeket egymással megbeszélni.

Arról, hogy melyik valószínűbb – a Leverkusen Bundesliga-győzelme vagy Németország EB-sikere: Németországé, természetesen! (Nevet.)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top